Barnevogn
Foto: PR Det er vigtigt at finde den barnevogn, der passer til dine behov.

Den bedste barnevogn til baby

En af de vigtigste investeringer i dit nye liv er din barnevogn. Find den model, der passer bedst til jeres behov og pengepung.

Faktaboks

Hvorfor er liggemålet vigtigt?

Liggemålet viser dig, hvor stor vognen er indvendig. Det giver dig altså en ide om, hvor mange måneder dit barn omtrent kan sove til middag, mens du ruller omkring. Piger er som regel lidt kortere end drenge, som i gennemsnit måler:

Nyfødt: 52 cm.

6 mdr.: 70 cm.

12 mdr.: 78 cm.

18 mdr.: 84 cm.

2 år: 88 cm.

3 år: 97 cm.

Tjekliste til barnevogn

Inden du går på jagt efter det helt rigtige køretøj til baby, så overvej følgende:Er der plads i bilen?Skal du ofte have din barnevogn med i bilen, så tjek om den model, du har kig på, kan være i bagagerummet. Hos din barnevognsforhandler kan du som regel få lov at prøve, om vognen matcher din bil.LÆS OGSÅ: Den store huskelisteOvervej at vælge en model, der er nem at klappe sammen og folde ud – det sparer dig en masse besvær, når du skal på tur med baby.Bykørsel eller terrængåendeDrømmer du om en barsel fyldt med byvandring og shoppeture, kan det være en god idé at vælge en lille kombivogn med svingbare forhjul.Den er nem og handy at komme rundt med, og du kan styre den om hjørnerne med én hånd. En klassisk barnevogn ligger til gengæld mere robust på vejen, og dens fire, ensrettede hjul er perfekte til at få jer sikkert frem på jævnt terræn.LiggemålPlanlægger du at lade junior snorke i sin vogn indtil treårsalderen? Så er en klassisk barnevogn med langt liggemål (95-98 cm.) måske at foretrække.Vælger du en kombivogn med mindre plads i længden, så gå efter en vogn, hvor ryglænet kan lægges helt ned. På den måde har du stadig mulighed for at lade barnet slumre i det fri langt ind i tumlingealderen.LÆS OGSÅ: Køb babyudstyr på luksus eller budgetKvalitetSkal du have flere børn, så gå efter en robust og vejrbestandig barnevogn. Den koster måske lidt mere, men det tjener sig hjem, når den går i arv til lillesøster eller -bror.Klassisk eller kombivogn?Vælg en klassisk barnevogn hvis …• du er på udkig efter en robust vogn.• du planlægger at bruge vognen til din babys middagslure.• du ofte kører på ujævnt terræn (f.eks. grusstier eller skovbund).• du ikke skal transportere vognen i bil særlig tit – eller du har en bil med et rummeligt bagagerum.LÆS OGSÅ: Babys første værelseVælg kombivogn hvis …• du gerne vil spare udgiften til klapvogn senere.• du ofte vil bruge vognen til shopping eller bykørsel.• du ofte skal have vognen med i offentlige transportmidler.• du ofte skal transportere vognen i en lille bil.

Se udvalget af barnevogne, hér!

LÆS OGSÅ: Guide: Find den rette barnevogn

LÆS OGSÅ: Et godt råd: Lad bremsen på barnevognen være i stykker!

LÆS OGSÅ: Er kun den dyreste barnevogn god nok?

Se, hvad vi ellers skriver om: Barnevogn, Gravid og Shopping