Drenge skal da lege med dukker
SPONSORERET indhold

Drenge skal da lege med dukker

Find ud af, hvorfor Christine Skou, aka Karla fra Kaj og Andrea, mener, at drenge skal lege med pigeting, og hvorfor du skulle smide dig lidt mere på gulvet med ungerne.

Af:: Anna Rossman Thejsen, Vores Børn Junior, juli 2011
05. jul. 2011 | Børn | Vores Børn

Christine Skou er hende Karla fra Kaj og Andrea, som altid har en sjov leg i ærmet til de to kendte tv-dukker. Privat er hun mor til Oliver på 12, Caspar på fem et halvt og Laura på to år, og derhjemme er hun også meget bevidst om, hvad hendes børn leger – og om indimellem selv at være med i legen.

Hun mener, at vi forældre ligefrem kan lære vores børn bedre at kende gennem deres leg – ikke mindst hvis vi selv er med i den.

“Prøv for eksempel at udsætte madlavningen et kvarter en dag og lægge dig ned på gulvet i stedet. Så kommer børnene med garanti, og pludselig er du selv et klatrestativ, eller også er I rumvæsner på flugt. Hver gang, jeg husker at smide mig på gulvet med børnene, føler jeg, at jeg får et skud ekstra energi,” siger Christine Skou.

Skal lege med børn af det andet køn
For Christine Skou er det også vigtigt, at hendes datter Laura ikke kun leger med piger, og at Oliver og Caspar ikke kun leger med drenge. Hun tror på, at de lærer og udvikler deres leg og fantasi ved at lege med børn af andet køn end dem selv.

Ligesom hun tror på, at det gør børn til mere rummelige og alsidige mennesker, når piger får lov at lege med andet end prinsesseting og drenge med andet end biler.

Hendes midterste barn Caspar på fem et halvt år elsker for eksempel sin dukke Anton med den hæklede bluse, som han har fået af sin oldemor Meta. Egentlig ved et uheld, fordi oldemor troede, at Caspar blev en pige. Men et dejligt uheld synes Christine Skou.

Det synes Caspar heldigvis også selv, for som han sagde til sin mor for nylig:

“Mor, jeg ved godt, at der ikke er så mange drenge, der leger med dukker, men jeg elsker dukke Anton!”