Sponsoreret indhold
Dyrk kulturen og kreativiteten i efterårsferien
Efterårsferien står for døren, og det er oplagt at bruge den på kulturelle og kreative aktiviteter. Vi giver dig her en bred vifte af mulige eventyr, du kan begive dig ud på i efterårsferien.
Uanset om du vil have kulturelle oplevelser med kæresten eller vække dine børns kreativitet, er der noget for alle aldersgrupper og enhver smag at lave i efterårsferien. En stor del af aktiviteterne på listen er endda gratis for børn. God ferie!
Oplev mordgåder, monstre og en helt ny udstilling på Kronborg!
På Kronborg er der noget for alle i efterårsferien.
Tag familien med på historiejagt på slottet, hvor I skal løse gåden om, hvem der forsøger at forgifte kongen!
Udover at besøge Holger Danske i kasematterne, kan I også dykke ned i dybet og opleve Shane Brox’ populære ’Monster’-udstilling.
Som noget helt nyt åbner slottet portene for udstillingen ’Evigt og altid Kronborg’, der sætter fokus på Kronborg i dansk kultur, og hvor I kan se et helt nyt maleri af kunstneren Thomas Kluge.
Kronborg Slot har åbent alle dage mellem kl. 10 og 17. Børn gratis adgang.
Efterårsferie i Aalborg: Gyngetur i vildt kunstværk og kartoffeltryk med Heerups helårsnisser
Holder du efterårsferie med børn i Aalborg? Så anbefaler vi et besøg på Kunsten.
Museets efterårsferieprogram er fyldt med sjove aktiviteter, som du ikke finder andre steder. Se hele programmet her.
På en tur i Kunst-Lab, hvor du møder Henry Heerups herlige helårsnisser og kan lave dine egne kartoffeltryk. Kom med på skattejagt, lav dejportrætter eller tag en gyngetur i en vild spejlinstallation. Og som noget særligt kan børnefamilier i år komme med bag kulisserne og opleve museets hemmelige kunstmagasiner.
De fleste aktiviteter er gratis, når entréen til museet er betalt ... og det fede er, at børn og unge under 18 år ikke skal betale entré.
Udforsk rummet med Andreas Mogensen på Danmarks Tekniske Museum
Har du tænkt over, hvad astronauterne spiser, hvordan de går på toilettet og hvad de egentlig laver? Og vidste du, at de oplever hele 16 solopgange om dagen?
I særudstillingen "Rumstationen – På mission med Andreas Mogensen" kan både børn og voksne komme helt tæt på livet langt fra Jorden og udforske den enestående mission, Huginn, der tog sin begyndelse i august i år.
Udfold kreativiteten: Byg din egen rumraket!
Slip din indre astronaut løs, og byg din helt egen og unikke rumraket. Affyr den med trykluft og se, hvor langt den kan flyve. Og så kan du smage ægte astronaut-mad!
Kreativ efterårsferie for hele familien
Besøg Designmuseum Danmark i efterårsferien, hvor de byder på kreative familieworkshops og designoplevelser for hele familien.
I workshoppen, som fokuserer på kvalitet og bæredygtighed, kan du skabe smukke tekstilmønstre med den japanske shibori-teknik – og selvfølgelig tage dit værk med hjem. Oplev også 10 designudstillinger – bl.a. den nyåbnede STOLT med 21 sjove, sprudlende og overraskende fortolkninger af folkedragten, fx en sort dynejakke i helfigur til Amager og en smilende glimmerkjole til smilets by Aarhus – alle designet af Nicholas Nybro.
Museumscaféen serverer børnevenlige retter, og museumshaven inviterer til en pause i det grønne for både store og små.
Børn fra 0-17 år har som altid gratis adgang.
Josefine Klougart genlæser Glyptotekets malerier
”Naturen findes ikke længere. Den vilde, af mennesker uberørte, utæmmede natur er for længst historie.”
Sådan skriver forfatter Josefine Klougart i sit essay 'Efter naturen'. Oplev udstillingen af samme navn, hvor forfatterens tekster går i dialog med Glyptotekets landskabsmalerier i et sanseligt udstillingsdesign skabt af scenograferne Vang Stensgaard.
Josefine Klougart dykker ned i menneskets forhold til naturen set gennem kunstens prisme og udforsker naturens skønhed og forsvinden i vores moderne virkelighed. Kunstværkerne maler et billede af den periode, hvor industrialiseringens påvirkning af klimaet blev afgørende.
Se mesterværker fra Glyptotekets samling af franske malere som blandt andre Edgar Degas, Paul Cézanne, Paul Gauguin og Henri Rousseau samt danske malere som Christen Købke, C. W. Eckersberg og J. Th. Lundbye.
Monsterhjerte på Kunstmuseum Brandts
Oplev den traditionsrige sanseudstilling, hvor børn har taget deres forældre med til kunstoplevelser i børnehøjde i mere end 35 år.
Monsterhjerte åbner på Kunstmuseum Brandts den 13. oktober lige op til efterårsferien. Her inviteres børn mellem 2 og 10 år til at reflektere over energiens mange former og udtryk i en tid, hvor den er på alles læber.
Kreative workshops på Tekstilmuseet
På Tekstilmuseet kan hele familien udfolde sig i museets kreative værksted i efterårsferien.
Der er tre workshops på programmet i løbet af ugen, hvor I kan lave hyggelige og uhyggelige halloween pompon-dyr og væve. De mindste kan også komme i arbejde på Børnefabrikken, hvor der skal syes tøj, som fragtes til toget og køres videre ud i verden.
I den gamle maskinhal kan I opleve stemningen og duftene på den gamle Herning Klædefabrik – og karkludene og andre tekstile varer, som produceres af museets dygtige frivillige, kan købes med hjem fra museumsbutikken.
Tekstilmuseet har åbent hele efterårsferien, kl. 11-16 og der er gratis entré til børn og unge under 18 år.
Aftenåbent på Observatoriet
Tag med på galaksejagt, zoom ind på gaskæmperne eller spot en stjernefabrik. Observatoriet holder åbent hver aften i efterårsferien fra d. 14. til d. 21. oktober kl. 19-22, hvor stedets formidlere vil bringe dig tættere på nattehimlen.
Oplev Danmarks eneste fredede nattemørke, når Observatoriet hjælper dig med at finde vej i stjernevrimlen og viser dig Danmarks største teleskop, Discovery. Aftenerne vil veksle mellem tre forskellige temaer, som du får fortællinger om udendørs eller digitalt indendørs. Hvis du har lyst til at gå på opdagelse på egen hånd, så er alle udstillinger og aktiviteter åbne. Se alle Observatoriets aftenarrangementer i efterårsferien.
Besøg den naturvilde sciencepark på Sjælland. Der er også aktiviteter i dagtimerne fra den 14.-22. oktober kl. 11-17.
Ribe Kunstmuseum
Besøg Ribe Kunstmuseum, og bliv overvældet af museets flotte samling af dansk kunst fra 1750-1940, vidunderlige arkitektur og smukke have. Ribe Kunstmuseums samling rummer værker af bl.a. Hammershøi, P.S. Krøyer og L.A. Ring, og der vises skiftende særudstillinger med ny og ældre dansk kunst.
Museet har til huse i en historisk pragtvilla fra 1864. Villaen er bygget i Rosenborg-stil og er i sig selv et besøg værd med sine Versailles-parketgulve og rigt udsmykkede stuklofter. Den smukke museumshave ligger ned til Ribe Å og rummer skulpturer af bl.a. Per Kirkeby og Astrid Noack, et lille lysthus samt en smuk udsigt til Ribe Domkirke.
Oplev ulven i hjertet af København
Ulvens genkomst i Danmark har skabt fascination, frygt og vild debat. Hele efteråret kan du opleve Danmarks første store udstilling om mennesker og ulve i København, når ”Dansker med ulve” præsenteres i Rundetaarn.
Udstillingen gør dig klogere på myter, holdninger, forskning og viden om de danske ulve og inviterer publikum til selv at overveje deres eget natursyn. For er den glubske ulv en realitet eller en forestilling? Giver den for store konflikter? Og hvem skal bestemme ulvens fremtid i Danmark?
Udstillingen er skabt af Naturhistorisk Museum Aarhus og ledsages af et eventprogram i Rundetaarn for børn og voksne.
En kreativ efterårsferie for familien – slip den indre barokkunstner løs på SMK
Trænger ungerne til en kreativ udflugt? På Statens Museum for Kunst kan du slippe dem løs hele efterårsferien og lade dem gå barok i Børnenes værksted.
Inspireret af den anmelderroste udstilling 'Barok – Ud af Mørket', får de lov at skabe deres egne kunstværker med kranier, krigere og sommerfugle.
Du kan også tage dem med på en guidet familietur i samlingen af barokkunst med masser af aktiviteter undervejs. Og så har museets Kafeteria de lækreste pandekager og varm kakao, når sulten melder sig. Entréen er gratis for børn under 18 år.