Fastelavn
Foto: Katrine Kornerup Det er snart fastelavn og kattekonger og kattedronninger skal krones landet over.

Fastelavn: 5 steder børnene kan slå katten af tønden

Udklædningen er sikkert klar, men hvor holder I årets fastelavnsfest? Vi har fundet 5 gode bud på en sjov fastelavn med tøndeslagning og fastelavnsboller.

I år er det fastelavn søndag den 26. februar og dagen, hvor børn i alle aldre trækker i udklædning og drager mod fastelavnsfester klar til at slå katten af tønden og spise fastelavnsboller. Hvis I mangler en fest så kig med her, hvor vi har fundet fem gode bud på en sjov fastelavn omkring København.

LÆS OGSÅ: DIY: Festlige fastelavnskostumer til børnene

1. Nationalmuseet i København

På nationalmuseet starter arrangementet med et fastelavnsteater, hvor Hr. Vinter og Fru Sommer dyster om hvem, der er den bedste årstid. Bagefter bliver der slået katten af tønden og kronet kattekonger og dronninger. Til dette indendørs fastelavnsarrangement kan der købes varm kakao og fastelavnsboller.

Sted: Nationalmuseet i København

Tid: 26.2.17 kl. 12-15

Pris: Børn 30 kr. Voksne 60 kr. Børn under 2 år gratis.

2. Fastelavnsfest IKEA Odense og Gentofte

I Odense og Gentofte er der fastelavnsfest hos Ikea. Udklædte børn kan være med til at slå katten af tønden og alle der har deltaget i tøndeslagning får en gratis fastelavnsbolle i Ikeas restaurant.

Sted: Ikea Odense og Gentofte

Tid: 26.2.2017 kl. 11

Pris: Gratis

LÆS OGSÅ: Fastelavn: 8 nemme kostumer

3. Designmuseet Grønnegården

Start dagen med at lave en maske i maskeværkstedet og vær bagefter med til tøndeslagning. Der bliver hængt tønder op i Grønnegårdens smukke have. I behøver ikke at have deltaget i maskeværkstedet for at være med i tøndeslagningen.Sted: DesignmuseumTid: 26.2.2017 Maskeværksted kl. 13-15 Tøndeslagning kl. 15-16.

4. Zoologisk Have

Mød op som en hyæne, løve, robot, prinsesse eller noget helt andet og slå katten af tønden med en masse andre udklædte børn. Der er tønder for de 0-4 årige, 5-8 årige og 9 år +. De voksne kan også svinge køllen, da der er en særlig tønde til dem.Sted: Zoologisk have i KbhTid: Den 26.2.2017 kl. 11-14Pris: Indgangsbillet til ZOO

5. Amagermuseet

Søndag den 19. 2 er der fastelavnsforberedelser i St. Magleby, hvor hestene bliver flettet, pyntet og vist frem. Tønderne bliver malet og der er workshop for børnene, hvor de kan lave masker og pynte fastelavnsris. Der bliver sluttet af med tøndeslagning og kroning af årets kattekonge og kattedroning.

Mandag den 27.2 er der igen fastelavn i St. Magleby. Det er en speciel højtid, hvor 20-30 af byens mænd samles til hest. Både mænd og heste er i dagens anledning pyntet og rider rundt i byen og synger. Om eftermiddagen kl. 16 mødes de på torvet, hvor de til hest skal slå katten af tønden. Børnene kan ikke deltage i dette, men det er sjovt at kigge på.

Sted: Hovedgaden 4, St. Magleby, Dragør

Tid: Den 19.2 og den 26. 2 kl. 12-16

Pris: 25 kr for voksne Børn under 18 år gratis

LÆS OGSÅ: Fastelavn for de mindste

LÆS OGSÅ: Opskrift: Bag lækre fastelavnsboller

LÆS OGSÅ: Traditioner dit barn vil elske

Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavn