Børnesikring og førstehjælp
SPONSORERET indhold

Forebyg hverdagens ulykker

Det er svært at undgå at ens små poder kommer til skade enten derhjemme, i sommerhuset eller på ferien. Heldigvis kan du selv gøre en del for at undgå mange af de små uheld. Få de gode tips her.

Af: Malene Lundahl, Vores Børn, februar 2011
19. okt. 2015 | Børn | Vores Børn

Av av! Du har sikkert allerede hørt det mange gange, når dit barn for eksempel falder og slår sig, klemmer en finger eller slår hovedet. Langt de fleste gange er det heldigvis ikke alvorligt, men det er alligevel en god ide at lave lidt forebyggende arbejde, så du nedsætter risikoen for at dit barn kommer alvorligt til skade.

Førstehjælps- og livredningsinstruktør og ejer af livredningskurser.dk Ken Andersen underviser blandt andet mødregrupper i førstehjælp til hjemmets mindste og giver gode råd til at gøre hjemmet farefrit for nysgerrige rollinger. Ken Andersen råder alle forældre at være forberedt, hvis uheldet rammer.

”Alle forældre bør vide, hvad de skal gøre, hvis deres børn kommer til skade. Hvis mor ikke ved, hvordan hun skal reagere, når junior brænder sig på lasagnefadet, eller slår hul på læben efter et styrt på den trehjulede, er der ikke langt til at gå i panik. At kunne førstehjælp – for eksempel ved at tage et kursus – giver en god tryghed,” siger han.

LÆS OGSÅ: Undgå ulykker på legepladsen

Udover førstehjælpskurser, anbefaler Kim Andersen også, at du går dit hjem grundigt igennem med ’børnebriller’ på.

Forebyg ulykker i hjemmet

…Søm løse ledninger fast på paneler eller vægge.…Læg knive og sakse i skuffer, som de små ikke kan komme til.…Sæt hjemmets rengøringsmidler og medicin i et låst skab eller højt på en hylde.…Skub levende lys, askebægre, tekander og kopper med varm kaffe uden for barnets rækkevidde.…Forsyn hjemmets trapper med et gitter – både foroven og forneden.…Gør vinduer børnesikre ved, at de kun kan åbnes 10 cm (eller slet ikke).…Sæt blindpropper i stikkontakter, som ikke er i brug.…Sæt hjørnebeskyttede på møbler med skarpe kanter.

Hjemmets førstehjælpskasse

Førstehjælps- og livredningsinstruktør Ken Andersen anbefaler, at man køber en ’færdigblandet’ førstehjælpstaske til at have i hjemmet og i bilen. Husk at fylde tasken op løbende. En professionel førstehjælpstaske inklusiv elektronisk termometer koster 350 kr. på livredningskurser.dk.

LÆS OGSÅ: Førstehjælp til de mindste

Vil du selv købe ind til hjemmets førstehjælpskasse, så hav som minimum:

…Plastre i forskellige størrelser til mindre snitsår.

…Forbindinger og sterilt kompres til større sår.

…Trekantet tørklæde til stabilisering af fx brækket arm.

…Kølepose til forstuvninger (køleposer kan lægges direkte på huden).

…Saltvandsampuller eller øjenskyllevæske.

…Alu-tæppe til indpakning af skadede.

…Pincet, saks og tægetang (til skovflåter).

Kilde: Førstehjælps- og livredningsinstruktør og ejer af livredningskurser.dk. Ken Andersen.

LÆS OGSÅ: Hjemmets mange farer