Amning
SPONSORERET indhold

Fotograf: “Jeg vil vise det smukke i amning”

Fotograf og mor Shøle B. Offenbach har lavet et fotoprojekt, der skal sætte fokus på det smukke i amning. Mød fotografen, og se et udpluk af billederne.

Af:: Camilla Haldrup, Voresbørn.dk, 20. februar 2014
20. feb. 2014 | Børn | Vores Børn

Det handler ikke om, hvorvidt det er rigtigt eller forkert, at man ammer sit barn. Hjemme, offentligt, i tre måneder eller i tre år. Dette er kunst, smukke fotografier, nærvær og store følelser, som alle kan blive inspireret og beriget af.

Sådan siger Shøle B. Offenbach, professionel fotograf og mor til en datter, om sit fotoprojekt Working Mama, som hun søsatte i marts 2013. Det startede som et enkelt selvportræt og er nu vokset til 50 fotos af ammende kvinder i forskellige situationer.

Se et udpluk af billederne her

“Til at starte med ville jeg blot forevige mit intime øjeblik sammen med min datter. Det var dog lige omkring, da ammedebatten tog fart, og det gik mig så meget på, at jeg ville sætte endnu mere fokus på den smukke, naturlige og intime side af amning,” siger Shøle B. Offenbach.

Amning: Kvinder bør være stolte!

Før datteren Claudia kom til verden havde hun ikke rigtig nogen mening om amning, bleskift og børn generelt. Men det ændrede sig, da hun selv blev mor og ammede sin datter – og derigennem blev hvirvlet ind i den heftige ammedebat.“Kvinder bør være stolte af at amme deres børn og gerne gøre det i det offentlige rum – uden at de får en eller to bemærkninger undervejs,” lyder det fra Shøle B. Offenbach.Hun håber, at hun med fotoprojektet kan vise det særlige nærvær og bånd, man som mor har til sit barn. Og derved bringe flere nuancer ind i ammedebatten, især omkring amning i det offentlige rum.LÆS OGSÅ: Guide: Amningens ABC“Det pres, der kommer udefra, er med til at påvirke kvinders holdning og beslutning om amning, og det, synes jeg, er virkelig ærgerligt. Vi kvinder er bygget til at udføre små mirakler, og hvorfor skal det pludselig være så uacceptabelt i vores samfund?” siger hun.

Åbner konference om amning

Working Mama-projektet åbnede den internationale ammekonference, som ELACTA (European Lactation Consultants Alliance) afholdt i Bella Centret i april 2014. Derudover har Shøle planer om at udstille fotografierne rundt i Danmark og i udlandet, ligesom hun arbejder på at kunne udgive en coffeetablebook.

Læs mere om Working MamaFacebook.com/workingmamaproject eller på Indiegogo.com/projects/working-mama-a-coffee-table-book

LÆS OGSÅ: Mor-tabuer: “Jeg valgte ikke at amme min for tidligt fødte søn”