32 gode barselsgaver
SPONSORERET indhold

Barselsgaver: Her er 32 fine gaveidéer til barselsbesøget

Velkommen til verden, du lille ny! Mange barselsgæster kan ikke vente med at møde det lille, nye menneske. Men hvad skal du tage med som gave til baby og mor? Her får du en guide til de fineste barselsgaver - og et bud på en ønskeliste, hvis du er nybagt mor eller far.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
17. maj. 2022 | Børn | Vores Børn

Hvis du skal besøge et lille, nyt menneske og hans eller hendes superseje forældre, er det altid en god idé at have en lille, betænksom barselsgave med som lykønskning.

Det behøver ikke at være nogen stor gave, men en lille, sød tanke eller en praktisk gave, kan være guld værd for de nybagte forældre, der helt sikkert ikke har fået købt alt det, de egentlig ønsker sig. For der er altså virkelig mange ting, som kan være rare at have ved hånden, når der flytter en lille baby ind.

En god barselsgave kan være alt fra lidt ekstra tøj eller en personlig halskæde til et sjovt stykke legetøj eller en sød, lille bamse, som er dejlig at kramme. Ja, der findes mange skønne barselsgaver, som vil være et sikkert hit hos mange, nybagte forældre.

Hvis du mangler idéer til, hvad du skal forære, eller hvad du skal ønske dig som nybagt mor til en lille nyfødt, så får du her 32 gode bud på brugbare og fine barselsgaver.

LÆS OGSÅ: 12 superkræfter der især tilkommer forældre

Tøj - barselsgave

1. Blødt sæt

Klassikeren og den perfekte barselsgave. Du går nemlig aldrig galt i byen med bløde sager til baby. Men køb gerne tøjet lidt for stort - så holder det længere. Det er alligevel begrænset, hvor længe baby kan passe str. 56. 

Sæt med trøje og bukser, 129 kr. hos H&M

mindeboks - barselsgave

2. Mindeboks

Minder er gaver, som aldrig bliver for små eller for slidte, og som kun bliver mere dyrebare med tiden. Sørg for, at de nybagte forældre kan passe godt på dem med denne fine mindekasse. En personlig barselsgave, der helt sikkert vil sprede glæde hos mange forældre.

Mindeboks, 750 kr. hos Ferm Living

aktivitetsstativ - barselsgave

3. Aktivitetsstativ 

Gaven, der kan give forældrene en lille, rolig stund, mens baby opdager nye former, bevægelser og - med tiden - farver. Sjov leg for de små. Et øjebliks tissepause til de voksne. 

Aktivitetssstativ i træ fra Moulin Roty, 399 kr. hos Lirumlarumleg

Bamse_jellycat - barselsgave

4. Bamse 

En blød bamse, som er dejlig at putte med, og som har lange arme, der stimulerer sanserne. Hvem kan sige nej til det? En fin, lille barselsgave til baby.

Bamse fra Jellycat, 400 kr. hos BabySam

barnevognspude - barselsgave

5. Barnevognspude 

Når baby bliver lidt større, kan det være rart med en pude til ryggen, så junior kan følge med i verden fra sin barnevogn. Forældrene ved det måske ikke endnu, men den her gave skal nok blive rar at have ved hånden om et par måneder.

Barnevognspude fra Konges Sløjd, 250 kr. hos Luksusbaby

første_år - barselsgave

6. Scrapbog til alle de første minder

Til printede billeder, små og store ord, længdemål og en voksende vægtkurve. Til historien om den første tand, det første bad eller første gang, baby trak på smilebåndet. Hvis altså mor eller far ellers kan overskue at udfylde bogen. 

Mine første år, 400 kr. hos Lirumlarumleg

bodyer - barselsgave

7. Langærmede bodyer 

Baby får brug for maaange bodyer i den første tid, for sådan nogle tætsiddende banditter bliver altså hurtigt snavset med gylp og læk fra bleen. Køb gerne dem med kimonoform - de er bare nemmere at have med at gøre, når baby ikke kan holde sit hoved selv. 

3-pak langærmede bodyer (økologisk bomuld), 130 kr. hos H&M

futter - barselsgave

8. Babyfutter

En fin, lille gave til den nyfødte. Små babyer har svært ved at holde varmen, og et par fine uldfutter er derfor ganske gode at have ved hånden som nybagt mor og far. En fin barselsgave, som sommer i mange former og farver. 

Babyfutter fra Engel, 140 kroner hos Luksusbaby

 

Lille Svend - barselsgave

9. Suttesnor

Hjælp de nybagte forældre med at holde styr på sutten med en fin suttesnor. Denne fra Lille Svend KBH er virkelig fin - og passer til snart sagt alt. Og ja, så er det en virkelig fin og personlig barselsgave, hvis du tilføjer et par ord eller et navn.

Håndlavet suttesnor i læder, 150 kr eller 175 kr inklusiv navn fra Lille Svend KBH

sangbog - barselsgave

10. En god bog  

Baby kan måske ikke læse endnu, men en god bog skal nok blive en værdifuld gave, når barnet bliver ældre. Den her har både rørefelter, gode, genkendelige sange - og ja, så er den udstyret med store, tykke sider, som kan klare lidt af hvert.

En elefant kom marcherende - Sangbog, 200 kr fra Legeakademiet

Hagesmæk - barselsgave

11. Hagesmæk

Til vildfarne madvarer, når baby skal lære fornøjelsen ved at spise. Dem kan mor og far ikke få for mange af.

Hagesmæk fra Liewood, 120 kr. hos Kids-world

Morgaader - barselsgave

12. En bog til mor

Læsetid er lidt en luksus, når man er forælder til en baby, men den her bog er altså virkelig sjov og relevant for kvinden, som lige har født. Mon ikke hun kan finde lidt tid alligevel?

'Morgåder' af Mette Søberg, 250 kr. hos Muusman Forlag

Vikle - barselsgave

13. Strækvikle

Op med baby, helt tæt på brystkassen og i en god kyssehøjde. Det er så hyggeligt - både for mor og barn - og så holder det armene fri! 

Strækvikle i bambus fra Kuori, 350 kr. hos Jollyroom

foedselsdagstog - barselsgave

14. Navnetog i træ

Inden forældrene har set sig om, er baby fyldt sit første år. Det skal selvfølgelig fejres med et fint fødselsdagstog, og så skader det ikke, hvis toget allerede ligger og venter - og minder familien om dig!

Fødselsdagstog fra Bloomingville, 300 kr. hos Legebutikken
nusseklud - barselsgave15. Nusseklud

En nusseklud er så dejlig og tryghedsskabende - og så findes der et hav af former, farver og udgaver. En sød og blød barselsgave til en lille babyhånd. 

Mumi nusseklud, 140 kr. hos Legebutikken

sengetøj - barselsgave

16. Sengetøj

Babysengetøj er så fint, og det kan være rigtig rart med mere end ét sæt, til når uheldet er ude, der skal rene sager på - og klokken i øvrigt er 2 om natten. 

Sengetøj fra Garbo&Friends, 560 kr. hos Luksusbaby

pusleunderlag - barselsgave

17. Pusleunderlag

Når der skal skiftes ble på farten, er det virkelig rart med et godt og blødt underlag. En perfekt barselsgave til den nyfødte baby, der tit er på farten.

Pusleunderlag fra Konges Sløjd, 300 kr. hos Børnenes Kartel

Sophie la girafe - barselsgave18. Bidering

En bidering til ømme gummer, som er fuldstændig uden giftig kemi, og som baby trygt kan ligge og pusle med? Ja, tak. En oplagt barselsgave til den lille, nye pomfrit.

Bidering fra Sophie La Girafe, 130 kr. hos Naturebaby

 

strikket_kyse - barselsgave

19. Hue eller kyse

Lun på toppen til trasketure og lure i barnevognen. Ja, en fin kyse kan de fleste babyer bruge, og hvis du ikke lige selv er ferm med en strikkepind, så kan du heldigvis købe dig til sagerne. En god gave til baby og parret, der lige er blevet forældre.

Strikket kyse, 200 kr. hos Purebaby

spilledaase - barselsgave

20. Spilledåse

Et fint ophæng til vuggen, barnevognen eller sengen, som spiller sød musik for baby. En gave, der nok skal skabe et øjebliks ro i den nye familie.

Musiklegetøj, 350 kr. hos Konges Sløjd 

spisesæt - barslesgave

21. Spisesæt

Nam nam. Inden alt for længe skal baby have skemad, smatte i kogt broccoli og mestre kunsten at drikke vand af en kop. Og det er svært at få for meget grej til den suppedas.

Spisesæt, 280 kr. hos Luksusbaby

Stofbog - barselsgave

22. Stofbog

Start læselysten tidligt med en blød bog, der kan klare både bidelystne gummer, nysgerrige øjne og hænder, der ikke helt er under kontrol.

Stofbog, 280 kr. hos Jollyroom

Sutteflaske - barselsgave

23. Glas-sutteflasker

Tager baby flaske? Ja, så kan man næsten ikke få for mange sutteflasker. Dem i glas er uden skidt kemi og tager ikke smag af materialet. Så kan baby slupre lækker mælk i sig.

Sutteflasker, 200 kr. hos Økofamilien

kæde - barselsgave

24. Barnevognskæde

Giv baby lidt sjovt at kigge på, når han eller hun er på farten.

Barnevognskæde, 300 kr. hos Lirumlarumleg

stjernelampe - barselsgave

25. Natlampe

Lad baby falde i søvn til stjernehimlen med denne fine natlampe, som også kan lulle barnet i søvn med en rolig melodi.

Natlampeprojektor, 290 kr. hos Jollyroom

Stabeltaarn - barselsgave

26. Stabeltårn

Koordination og motorik kan være svært, når man ikke er ret gammel. Med et stabeltårn kan baby øve begge - og så er det altså bare hyggeligt at sidde med de små ringe i hænderne og munden.

Stabeltårn, 230 kr. hos Liewood

Træklodser - barselsgave

27. Træklodser

Stabelege er sjove, og det her klodser er gode til at øve motorikken - og bogtsaverne, når baby bliver lidt ældre. Et legetøj, der er sjovt i mange år.

Bogstavklodser, 300 kr. hos Magasin

Halskæde - barselsgave

28. Halskæde

En klassiker er en klassiker af en grund. Forær den lille et fint vedhæng med barnets forbogstav på. Det kan bruges resten af livet og vil følge baby gennem mange livsfaser. En flot og betænksom gave til en baby, der skal have lidt ekstra. 

Vedhæng med bogstav, 400 kr. hos Design Letters

Flag - barselsgave

29. Keramikflag

Et sjovt, skævt flag til at fejre alle de mange, sjove fødselsdage, som venter forude. En lille ting, som helt sikkert vækker stor glæde.

Flag i keramik, 320 kr. hos Kræss

babytæppe - barselsgave

30. Babytæppe

Havde du et babytæppe, da du var barn? Så er det helt sikkert noget, dine forældre stadig har liggende i gemmerne. Et fint tæppe kan nemlig være en helt særlig - og super praktisk - ting for små, kuldskære babyer.

Babytæppe, 359 kr hos Naturebaby

Plakat - barselsgave

31. Plakat med stjernetegn

En sæd plakat med babys stjernetegn kan helt sikkert vække glæde hos forældrene - og pynte fint på babyværelset. 

Plakat, 249 kr. hos Evrlily

gavekurv - barselsgave.jpg

32. Gavekurv

En god barselsgave behøver ikke at være én bestemt ting. En god gaveidé kan derfor være at samle en fin kurv med masser af gode sager i en prisklasse, du kan være med til. Det kan både være småting til baby eller en kurv fyldt med lækre sager til de nybagte forældre. Det skal nok falde i god jord.

Anbefalet til dig