10 nemme Halloween-kostumer til børn

Foto: Getty Images Har du også brug for inspiration til et uhyggeligt kostume til Halloween?

Halloween kostume børn

Halloween: 10 hjemmelavede Halloween-kostumer til børn

Den 31. oktober er det Halloween, og hvis du ikke allerede er smækfyldt med idéer til nemme, hjemmelavede Halloween-kostumer til børn, så har vi samlet inspiration til gør-det-selv udklædning og fejring af Halloween med børn her.

Denne artikel er oprindeligt bragt oktober 2018. Opdateret af Lea Holdgaard Hansen.

Halloween er den irsk-amerikanske tradition, som efterhånden har vundet godt indpas i Danmark. Den 31. oktober hvert år fejres Halloween ved, at børn og voksne klæder sig ud og omfavner uhyggen både med kostumer, skræmmende dekoration af huse og stuer og med udskårne græskar med belysning på trappesten og havestier.

Har du ikke ungernes Halloween-udklædning på plads endnu?

Så har vi samlet inspiration til både uhyggelige og søde hjemmelavede Halloween-kostumer til børn.

1) DIY-kylling

Her er et kostume, som selv de allermindste kan være med på. En kylling! Du skal bruge en røde leggins, en gul bluse og gul fjerboa, en limpistol og kammen kan eventuelt laves i rød filt med vat inden i og syes på en djævlehue, hvis du ikke er en haj til at hækle. Et voila! Og selv en kylling kan gøres ekstra uhyggelig med lidt ansigtsmaling.

Halloween kostume børn
Foto: Instagram, @camillaguldbrandt

 

2) Klassisk spøgelses-udklædning

Man behøver ikke gøre det sværere for sig selv, end det behøver at være. Skal dit barn klædes lidt uhyggeligt ud, men har du ikke lige nået til kostume-ræset før dagen oprinder, så fat mod. Har du et hvidt lagen? Godt. Har du også en saks? Så er dit barn klar til uhygge i sit flotte Halloween-kostume lige straks.

Halloween kostume børn
Foto: instagram, @aminavagante

3) Sneglekostume

Et par ruller brunt indpakningspapir, et stykkestof til slæb, en limpistol, stof til seler, en hårbøjle, ståltråd og et par lette, små bolde og så kan du også forvandle dit barn til en sød snegl til Halloween.

Halloween kostume børn
Foto: Instagram, @denkreativerappenskralde

4) Uhyggelig dukke

Er du ferm med makeup, så skal der ikke meget til at forvandle dit barn til en uhyggelig dukke. Især ikke, hvis I allerede har et godt tylskørt, en pyntet skjorte og en stor sløjfe at tilsætte til en lidt vilter, opsat frisure. Ansigtsmaling kan uden tvivl peppe de fleste Halloween-kostumer lidt op.

Halloween kostume børn
Foto: Instagram, @lacuhr

5) Mexicansk dødsmaske

Denne udklædning kan du nærmest lave uden ansigtsmaling og bare med almindelig makeup og noget tøj, der ser lidt vintage-agtigt ud. Husk perler og mørke blomster, som tit forbindes med mexicanske dødsmasker.

Halloween kostume børn
Foto: Instagram, @lacuhr

6) Lynhurtig mus

Har du noget gråt børnetøj og en sort eyeliner? Så kan dit barn blive klædt ud som mus selv med få minutter til, I skal ud ad døren. Musseører kan købes på en hårbøjle, men endnu nemmere er blot at svinge din datters hår, hvis det er langt nok, op i to rodede frikadeller oppe på hovedet, som kan agere ører. Så mangler du bare knurhår og næse, og måske et stykke stof, du kan stikke ned i buksen bagtil som hale.

Halloween kostume børn
Foto: Instagram, @wiikwam

7) Udklædning af papkasser – en flyvemaskine

Gamle papkasser kan forvandles til en flyvemaskine, som dit barn kan agere piloten af, hvis du er lidt vaks på fingrene, har lidt maling, en saks, en limpistol og et par seler. Skal kostumet have et nøk mere, så gå på jagt efter et par pilotbriller.

Halloween kostume børn
Foto: Instagram, @bradybeeson

8) Skræmmende robot-kostume

Med enkelt sølvfarvet ansigtsmaling og en paryk kan du let transformere barnet til en robot – du bestemmer selv, hvor skræmmende den lille skal se ud. TIP: prøv bare at transformere dit barn delvist til en robot ved kun at give halvdelen af ansigtet robot-ansigtsmaling. På den måde kommer det til at ligne, at barnet i virkeligheden er en robot forklædt som menneske – og det er da lidt uhyggeligt, ikke?

Halloween kostume børn
Foto: Instagram, @makeupbytg

9) Forklædt som fugleskræmsel

Du har ikke brug for meget andet end en stråhat, smækbukser, en slidt skjorte, lidt ansigtsmaling og måske lidt halm til at stikke i lommerne. Lige dele nuttet og lidt uhyggeligt fugleskræmselkostume – tjek!

Halloween kostume børn
Foto: Instagram, @vanezalondono

10) Tordensky

Er uhyggelig udklædning ikke helt jer, men vil du alligevel gerne snige en smule uhygge ind i dit barns Halloween-udklædning, hvad så med at lave en tordensky ud af en paraply, led-lys og sølvglinsende perler? Du kan eventuelt toppe udklædningen med sort eller gråt tøj til poden og en simpel lysegrå ansigtsmaling med mørkere øjenomgivelser.

Se, hvad vi ellers skriver om: Halloween, DIY og Udklædning

610x200_woordy_knap2.jpeg