Hvad kan man lave i København med børn?
SPONSORERET indhold

18 ting du kan lave i København med børn

Hvad kan man lave i København med børn? Massevis! Mangler I idéer til en fed fridag med barn eller inspiration til weekendudflugter for hele familien, som måske ikke kun dækker Tivoli, Bakken og Zoologisk Have? Så se vores 18 gode bud her.

Af: Kicki Boss Foto: Getty Images
12. okt. 2021 | Børn | Vores Børn

1. Tag ud og leg

Har du større børn, er et af de mere anderledes og spændende steder, Hovedstaden byder på, Paintball Arena på Amager. Her er mange forskellige spil- og legemuligheder – også meget andet end paintball. F.eks. kan I også dyste i klatrestafet, sumobrydning, høvdingebold eller sumostafet. Saml gerne hele familien eller dyst mod naboerne eller jeres gode venner. Se priser og book her. 

2. Klap en ko og kæl en ged

Det behøver ikke engang at koste en entrébillet at komme ud og se på dyr, klappe ponyer, nusse kaniner, mærke på glatte, kølige komuler og få landlige fornemmelser. På Bondegården i Remiseparken på Amager er det ganske gratis, og dyredagen kan med fordel kombineres med en tur på stedets legeplads, så poderne får krudtet brændt af samtidig. Alle artige børn kan desuden få en træktur på ponyryg kvit og frit.

LÆS OGSÅ: Efterårsferie med børn: 29 sjove og kreative oplevelser for hele familien

3. Se København fra vandsiden

Hvem har ikke lyst til at være kaptajn for en dag? Og så på egen båd? Hos GoBoat på Islands Brygge kan du leje en GoBoat i 1, 2 eller 3 timer og se, hvor smukt København tager sig ud fra vandsiden, når I sejler rundt i Københavns kanaler. Det er plads til hele otte personer ombord, og det muligt at tage egne madpakker og drikkevarer med i båden.

4. Tag på troldejagt

Ude i de Københavnske forstæder gemmer der sig noget så spændende som trolde. Så tag familien under armen, hop i kondiskoene og smut på troldeskattejagt efter "De seks glemte kæmper". Troldene er kunst udenfor de vante rammer, og kunstneren bag er Thomas Dambo. Troldene er lavet af genbrugstræ af lokale frivillige og står til fri afbenyttelse i naturen. De kæmpemæssige trolde gemmer sig rundt omkring i København, nemlig i Sydhavn, Nordhavn og hele tre steder på Amager (ved bondegården, i Dragør og på Skrædderholm). Bevæger I jer lidt længere væk fra København, kan I spotte trolde i Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje Taastrup. Se skattekortet her

5. Udforsk det ydre rum

Uanset om man er barn eller voksen, rum-entusiast eller ej, så er Tycho Brahe Planetariet et fascinerende sted. Få en guidet tur ud i rummet og nyd en anderledes rum-udstilling, som giver svar på, hvor vi mennesker egentligt kommer fra. Se også spændende film om universet på himmelskærmen, tag i kreativt værksted og se en ægte månesten. Det er både sjovt og lærerigt for alle over 3 år. Entré koster 99 kr. for børn og 160 kr for voksne. Se program her

6. Hold aktiv dag sammen

Ingen siger, at familiehygge nødvendigvis skal være lig med slumretæpper og kage. Hvad med at prøve en familiedag fyld med leg og kondi i stedet? På toppen af parkeringshuset Lüders i Nordhavn ligger Konditaget Lüders – et nyere aktivitets- og byrum i København. En legeplads for både børn og voksne, om man vil. Området er 2.400 kvadratmeter stort, og der er både massevis af remedier til regulær træning og til timevis af leg og narrestreger. F.eks. trampoliner, et enormt klatrestativ, aktivitetsstænger, gynger og sprintbane.

Hvis I er på jagt efter en gode legepladser i København, har vi samlet 11 af de bedste lige her.

7. Tag en tur i svømmeren

Man kan nogle gange godt glemme det, men en helt almindelig tur i svømmehallen kan være virkelig god underholdning. Det er ikke bare sjovt, det er også god motion for store som små, og ungerne er med garanti trætte efter nogle timers vandleg og strabadser. Se oversigt over Københavns svømmehaller her

8. Book en biotur

Stik af fra både hverdagen og dagslyset og søg ly i biografens hyggelige mørke med en god børnefilm på lærredet. Prøv f.eks. at besøge Børnebiffen i Cinemateket, hvor filmene er nøje udvalgt, så de passer til de 3-7-årige. Der vises ingen reklamer, da målgruppen er børn. Se Børnebiffens program her

LÆS OGSÅ: De 10 mest børnevenlige restauranter i København

9. Brug byens rekreative uderum

Besøg et af de nyeste skud på stammen – BLOX på Bryghuspladsen. Nok er BLOX-byggeriet omdiskuteret og falder ikke i alles æstetiske smag, men her er en skæg, anderledes og arkitektonisk legeplads med timevis af sjov for børn i alle aldre, som i øvrigt er gratis at benytte. BLOX-området byder udover legepladsen på boliger, kulturelle arrangementer og lækker mad i den urbane food hall.Se mere her. Se mere om, hvad der foregår på BLOX her

Når I er i området, er Dansk Arkitektur Center bestemt også et besøg værd - her er der nemlig blandt andet en rutsjebane på hele 40 meter! Det er også muligt at tage de lidt større børn med en guidet tur rundt i området, hvor en guide fortæller om byens arkitektur - skræddersyet til børn mellem 7-12 år. Et besøg på DAC koster 95 kroner for voksne. Børn under 17 år har gratis entré.

10. Nyd en dag ved vandet

I behøver hverken søge mod kysten eller særlig langt ud af byen, når sommervarmen står på fuldt blus, og alt hvad både børn og voksne drømmer om er en dukkert. Tag i stedet i børnevenligt, udendørs badeland af den bedste og absolut gratis slags ved Soppesøen i Fælledparken. Her er lavvande, vandkanoner, små broer over vandet, skulpturer og forhøjninger at lege på i vandet og gode afslapnings- og picnic-muligheder langs basinnet. Hele vandlegepladsen er indhegnet. Husk dog at tjekke, at der er vand, når I planlægger et besøg.

11. Tag på dyre-museum

Tag ungerne med på Zoologisk Museum og se og føl på stribevis af udstoppede dyr, skeletter og kranier. Se alle udstillingerne af både nulevende og forhistoriske dyr, og bliv både klogere og fascinerede sammen. Både barnevogne og klapvogne er tilladt på museet. Voksenentréen koster 105 kr., og børn fra 3-16 år koster 50 kr.

12. Tank op på søde sager

Nogle gange kan en god dag bestå i bare at gå en tur, mens man spiser en lækker is, en lun pandekage eller drikker en god kop kakao. Skal isen være lidt ud over det sædvanlige, kan vi varmt anbefale at sætte kursen mod Munchies på Christianshavn. Her serveres overdådige is-sandwicher og lune boble-vafler med yndling-isen, som er hjemmerørt og økologisk og med valgfri, farverig og lækker topping ovenpå. En is, der faktisk er en oplevelse i sig selv. Og helt ærligt, man kan altså sagtens spise is på alle tidspunkter af året.

13. Mal på keramik

Har du ikke helt små børn, så prøv at tage familien med ud og male på keramik hos Creative Space på Frederiksberg. Dyrk kreativitet, finmotorik og fordybelse på hyggeligste vis. I kan selv vælge, om I vil male på kopper, fade, skåle eller på figurer – der er mere end 200 forskellige slags keramik og 80 forskellige farver at vælge i mellem, og priserne starter ved 150 kr. Når keramikken er sirligt malet, sørger personalet for, at det bliver glaseret og brændt, og efter en uge kan I hente de færdige resultater. Book tid i forvejen for at være sikre på, at der er plads til jer. 

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

14. Få hjul under fødderne

Hos Copenhagen Skatepark er der plads til både de øvede og nybegynder-skaterne. Er man ikke så meget til skateboard, kan man stå på rulleskøjter, løbehjul og køre på BMX-cykel på skateparkens ramper og forhindringer hver onsdag. En dagsbillet koster 50 kr. for voksne, 35 kr. for børn over 15 år og 25 kr. for børn under 15 år, og her er altid masser af tricks og underholdning at kigge på, når man selv holder pause. Se mere på Skateparks.dk

15. Besøg fortiden

På Frilands Museet kan man opleve Morten Korch-stemning med huse, gårde og møller fra hele det gamle danske kongerige. Bygningerne er flyttet til frilandsmuseet og har oprindeligt stået i både Sverige, Nordtyskland, Jylland og på Færøerne og Sjælland. Bygningerne er både stemningsfulde og fulde af historie indeni og udenpå. Her er også smukke, historiske haver og på engene græsser køer, får og heste. Man kan desuden lytte til eventyrfortællinger, prøve gammeldags håndarbejde, opleve folkedans og se de fine, gamle klædedragter. Se mere her. Familiebilletter, der gælder for en voksen + et barn, koster 80 kr.

16. Dyrk tørskoet leg

Vi har masser af kølige regnvejrsdage i Danmark, og så er det godt, at sådan et sted som den indendørs legeplads i Blegdamsremisen er opfundet, så børnene stadig kan komme på legeplads og brænde energi af. Remisen har et 1.000 kvadratmeter stort legelandskab, som snildt kan stå mål med et regulært legeland. Her er klatrenet, hoppepuder, rutsjerør, bakkelandskaber, sørøverskib og tovbane, men der er også en lang række andre spændende aktiviteter. F.eks. forskellige slags boldspil og maler- og lerværksteder, hvor pædagogisk personale står til rådighed. Her er også gratis legestue for de 0-3-årige hver tirsdag og torsdag formiddag.

LÆS OGSÅ: 16 ting du kan lave i København, når det regner

17. Spil brætspil på Café

Familiehygge og brætspil behøver ikke foregå i de hjemlige gemakker. Prøv f.eks. at tage familien med på Bastard Café i Rådhusstræde, som har mere end 1.300 brætspil at vælge imellem. Her kan I slubre varm kaffe og kakao og mæske jer i nachos og burgers, mens I spiller og hygger for fuld skrue. Tjek Bastardcafe.dk

18. Udforsk kreativiteten

Louisiana er altid en god idé. Også med børn. Tit er udstillingerne spændende for både voksne og poder, og om ikke andet er Louisianas Børnehus et evigt hit. På Louisiana er der nemlig indrettet et særligt sted for børn, hvor der dagligt er massevis af kreative aktiviteter i børnehusets tre etager. Aktiviteterne tager udgangspunkt i museets udstillinger, og remedierne sponsoreres af Panduro. Læs mere om, hvad der sker i børnehuset her. Børn under 18 år har gratis entré, mens det koster 130 kr. per voksen at besøge museet.

Anbefalet til dig