Hvad kan man lave i København med børn?
SPONSORERET indhold

18 ting du kan lave i København med børn

Hvad kan man lave i København med børn? Massevis! Mangler I idéer til en fed fridag med ungerne eller inspiration til weekendudflugter for hele familien? Så se vores 18 gode bud og mange aktiviteter her.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
25. aug. 2023 | Børn | Vores Børn

København er en vidunderlig børneby.

Ikke kun på grund af forlystelsesparker som Tivoli, Bakken og Zoologisk Have, selvom lige netop de steder blandt de allerstørste børnefavoritter!

I vores skønne hovedstad er der et hav af unikke oplevelser i børnehøjde, som med garanti vil sørge for en hyggelig dag for hele familien - både under åben himmel eller i tørvejr.

I kan f.eks. prøve kræfter med sjove udstillinger i de historiske bygninger, dykke under havets overflade eller kreere jeres egne kunstværker.

Små krudtugler kan også køre sig trætte på en stor legeplads eller udfordre sin indre abekat.

Mange oplevelser koster selvfølgelig lidt, men der findes også masser af aktiviteter for børn, som er helt gratis. Så tag familien under armen og gå på opdagelse i Københavns mange, gode oplevelser for børn i alle aldre.

Læs med her, hvor vi har samlet 18 sjove aktiviteter for børn i København.

Læs også

18 aktiviteter for børn i København

1. Tag ud og leg

Har du større børn, skal du lægge vejen forbi Paintball Arena på Amager. Her er mange fede aktiviteter og mange forskellige spil – også meget andet end paintball.

I kan f.eks. også dyste i klatrestafet, sumobrydning, høvdingebold eller sumostafet. Saml gerne hele familien eller dyst mod naboerne eller jeres gode venner.

Se priser og book her.

2. Klap en ko og kæl en ged

Det behøver ikke engang at koste en entrébillet at komme ud at se på dyr, klappe ponyer, nusse kaniner, mærke på glatte, kølige komuler og få landlige fornemmelser.

Bondegården i Remiseparken på Amager er det ganske gratis, og dyredagen kan med fordel kombineres med en tur på stedet legeplads, så ungerne får krudtet brændt af samtidig.

Alle artige børn kan desuden få en træktur på ponyryg kvit og frit.

3. Se København fra vandsiden

Hvem har ikke lyst til at være kaptajn for en dag? Og så på egen båd? Hos GoBoat på Islands Brygge kan du leje en GoBoat i 1, 2 eller 3 timer og se, hvor smukt Hovedstaden tager sig ud fra vandsiden, når I sejler rundt i Københavns kanaler.

Det er plads til hele otte personer ombord, og det muligt at tage egne madpakker og drikkevarer med i båden. En af de hyggeligere udendørs-aktiviteter, der giver masser af god samvær.

GoBoat
Oplev stranden fra vandsiden med GoBoat.
Foto: Abdellah Ihadian

4. Tag på troldejagt

Ude i de Københavnske forstæder gemmer der sig noget. De er kæmpestore, sjove at lege på og har navne. Tag familien under armen, hop i kondiskoene og smut på troldeskattejagt efter "De seks glemte kæmper".

Troldene er kunst udenfor de vante rammer, som er skabt af Thomas Dambo. Troldene er lavet af genbrugstræ af lokale frivillige og står til fri afbenyttelse i naturen rundt omkring i København.

Bevæger I jer lidt længere væk fra København, kan I spotte trolde i Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje Taastrup. Perfekt for både større og mindre børn.

Se skattekortet her

5. Udforsk det ydre rum

Barn eller voksen, rum-entusiast eller ej – Tycho Brahe Planetariet er et fascinerende sted for alle. Få en guidet tur ud i rummet og nyd en anderledes rum-udstilling, som giver svar på, hvor vi mennesker egentligt kommer fra.

Se også spændende film om universet på himmelskærmen, tag i kreativt værksted og oplev en ægte månesten. Det er både sjovt, lærerigt og bestemt et besøg værd for alle over 3 år.

Se mere her.

6. Hold aktiv dag sammen

Ingen siger, at familiehygge nødvendigvis skal være lig med slumretæpper og kage. Hvad med at prøve en familiedag fyld med leg og kondi i stedet?

På toppen af parkeringshuset Lüders i Nordhavn ligger Konditaget Lüders – et nyere aktivitets- og byrum i København. En legeplads for både børn og voksne, om man vil.

Området er 2.400 kvadratmeter stort, og der er både massevis af remedier til regulær træning og til timevis af leg og narrestreger. F.eks. trampoliner, et enormt klatrestativ, aktivitetsstænger, gynger og sprintbane.

Hvis I er på jagt efter gode legepladser i København, har vi samlet 11 af de bedste lige her.

DGI-byen.jpg
Danmark har mange gode svømmehaller. I København ligger DGI-byens Vandkulturhus bl.a. - og her er der skruet op for de helt store vand-forlystelser for alle aldre! 
Foto: DGI-byen

7. Tag en tur i svømmeren

En helt almindelig tur i svømmehallen kan være virkelig god underholdning, selvom man nogle gange godt kan glemme det.

Det er ikke bare sjovt, det er også god motion for store som små, og ungerne er med garanti trætte efter nogle timers vandleg og strabadser. 

Oveni hatten koster det ikke ret mange penge for masser af timer med sjov. Se oversigt over Københavns svømmehaller her

Læs også

8. Teater for børnefamilier

Stik af fra både hverdagen og dagslyset og søg ly i en teatersal fyldt med gode fortællinger.

Teater er altid sjovt - især for børn - og der findes så mange gode stykker, at I nemt kan finde noget, som passer til til lige nøjagtigt jer.

Prøv f.eks. at besøge Det Lille Teater, Det Kongelige Teater eller Folketeatret eller følg med på teaterbilletter.dk, hvor I kan finde teaterforestillinger for alle aldre.

kgl teater foto
En af de bedste teateroplevelser i Danmark får I i Det Kongelige Teater. Der kan også tages foto med ungerne i fuld udklædning! 
Foto: Camilla Winther/Det Kongelige Teater

9. Unikke oplevelser i byens rekreative uderum

Nok er BLOX-byggeriet på Bryghuspladsen omdiskuteret og falder ikke i alles æstetiske smag, men her er en skæg, anderledes og arkitektonisk legeplads med med masser af oplevelser for børn – som i øvrigt er gratis at benytte. 

Udover legepladser har BLOX-området både boliger, kulturelle arrangementer og lækker mad i den urbane food hall. Se mere her

Når I er i området, er Dansk Arkitektur Center bestemt også et besøg værd - her er der nemlig blandt andet en rutsjebane på hele 40 meter og kreativt værksted for småfolk. 

Det er også muligt at tage de lidt større børn med på en tur rundt i området, hvor en guide fortæller om byens arkitektur - skræddersyet til børn mellem 7-12 år.

DAC foto
Lige i nærheden af vandet finder I Dansk Arkitektur Center, hvor der er masser af plads til leg, hygge og kreativitet. Et godt sted at besøge for hele familien. 
Foto: Dansk Arkitektur Center

10. Nyd en dag ved vandet

I behøver hverken at søge mod kysten eller særligt langt ud af byen, når sommervarmen står på fuldt blus, og alt hvad både børn og voksne drømmer om er en dukkert.

Tag i stedet i børnevenligt, udendørs badeland af den bedste og absolut gratis slags ved Soppesøen i Fælledparken, hvor I også finder den fremragende Tårnlegepladsen.

Her er lavvande, vandkanoner, små broer over vandet, skulpturer og forhøjninger at lege på i vandet og gode afslapnings- og picnic-muligheder langs bassinnet. Hele vandlegepladsen er indhegnet.

Husk dog at tjekke, at der er vand, når I planlægger et besøg.

11. Øv cykeletikette

Gratis aktiviteter er der nok af i København. Har du en lille trafikant derhjemme, skal I f.eks. lægge vejen forbi den gratis trafiklegeplads i Fælledparken.

Her kan I slide dæk og øve cykeletikette med rigtige, små veje - komplet med hajtænder, trafiklys, vejstriber, fodgængerfelter og venstresving.

Ja, små cykelbanditter får oplevelser nok her.

Rulleskøjter, løbehjul og løbecykler er også mere end velkommen – og så er der gratis entré!

Se mere her.

Trafiklegepladsen
Trafiklegepladsen virker i al slags vejr og er blandt de bedste, gratis aktiviteter i København. 
Foto: Ursula Bach / Københavns Kommune

12. Tank op på søde sager

Nogle gange kan en god dag bestå i bare at gå en tur, mens man spiser en lækker is, en lun pandekage eller drikker en god kop lun kakao.

Vi kan bl.a. anbefale en solid pindis fra Kødbyens Is eller en klassisk vaffel med verdens bedste is fra Ismejeriet eller Alice.

I kan også mæske jer i lune cookies fra Munchies på Christianshavn eller en kop varm kakao fra Hotel Chocolat eller La Glace.

Men helt ærligt, man kan altså sagtens spise is på alle tidspunkter af året.

13. Mal på keramik

Har du ikke helt små børn, så prøv at tage familien med ud og male på keramik hos Creative Space på Frederiksberg. Dyrk kreativitet, finmotorik og fordybelse på hyggeligste vis og slip fantasien løs.

I kan selv vælge, om I vil male på kopper, fade, skåle eller på figurer – der er mere end 200 forskellige slags keramik og 80 forskellige farver at vælge i mellem, og priserne starter ved 150 kr.

Når keramikken er sirligt malet, sørger personalet for, at det bliver glaseret og brændt, og efter en uge kan I hente de færdige resultater.

Book tid i forvejen for at være sikker på, at der er plads til jer. 

Læs også

14. Få hjul under fødderne

Hos Copenhagen Skatepark er der plads til både de øvede og nybegynder-skaterne.

Er I ikke så meget til skateboard, kan I også stå på rulleskøjter, løbehjul og køre på BMX-cykel på skateparkens ramper og forhindringer hver onsdag.

En dagsbillet koster 50 kr. for voksne, 35 kr. for børn over 15 år og 25 kr. for børn under 15 år, og her er altid masser af tricks og underholdning at kigge på, når man selv holder pause.

Se mere her

15. Besøg fortiden

Hvordan så en baggård i København ud i gamle dage? Og hvad legede børnene egentlig med, da der endnu ikke fandtes løbehjul og computerspil?

Tag børnene med tilbage til det gamle Danmark på Arbejdermuseet, hvor de kan opleve, hvordan det var at være et arbejderklassebarn, dengang oldemor var barn. De må lege med det hele, og det er ikke svært at finde aktiviteter at give sig i kast med.

I skal selvfølgelig også besøge museet for resten af familiens skyld, for her er altså nok at tage sig til for alle aldre.

Se mere her.

arbejdermuseet
Danmark så anderledes ud, da oldemor var barn. Lad ungerne mærke forskellen på dengang og nu på Arbejdermuseet. 
Foto: Arbejdermuseet

16. Dyrk tørskoet leg - for alle aldre

Vi har masser af kølige regnvejrsdage i Danmark, og så er det godt, at sådan et sted som den indendørs legeplads i Blegdamsremisen er opfundet, så børnene stadig kan komme på legeplads og brænde energi af.

Remisen har et 1.000 kvadratmeter stort legelandskab, som snildt kan stå mål med et regulært legeland.

Her er klatrenet, hoppepuder, rutsjerør, bakkelandskaber, sørøverskib og tovbane, men der er også en lang række andre, spændende aktiviteter og oplevelser. F.eks. forskellige slags boldspil og maler- og lerværksteder, hvor pædagogisk personale står til rådighed.

Her er også legestue for de 0-3-årige hver tirsdag og torsdag formiddagmed gratis entré.

17. Spil brætspil på Café

Familiehygge og brætspil behøver ikke foregå i de hjemlige gemakker. Prøv f.eks. at tage familien med på Bastard Café i Rådhusstræde, som har mere end 1.300 brætspil at vælge imellem.

Her kan I slubre varm kaffe og kakao og mæske jer i nachos og burgers, mens I spiller og hygger for fuld skrue. Perfekt til børnefamilier med konkurrence-genet i orden.

Læs mere her.  

18. Kreativitet og gode oplevelser på museum

Louisiana er altid en god idé. Også med børn. Tit er udstillingerne på museet spændende for både voksne og poder, parken er fantastisk til krudtugler, og om ikke andet er Louisianas Børnehus et evigt hit.

På Louisiana er der nemlig indrettet et særligt sted for børn, hvor der dagligt er massevis af kreative aktiviteter i børnehusets tre etager, så din lille kunstner kan udfolde sine evner.

Aktiviteterne tager udgangspunkt i museets kunst og udstillinger, og I kan derfor prøve kræfter med alt fra tegninger til lerfigurer, limpistoler og malerier.

Læs mere her.  

Louisiana foto
Udfold kreativiteten med grønne omgivelser i nærheden i Louisianas skønne børnehus. 
Foto: Bjarke Ørsted/Louisiana

Anbefalet til dig