Sandie Westh om sin graviditet
SPONSORERET indhold

Sandie Westh om sin graviditet: ”Jeg har grædt rigtig, rigtig meget"

Radio- og podcastvært Sandie Westh fortæller om sin graviditet, der langt fra har været ligetil, i det nye Gravid-magasin, der er på gaden nu. Her åbner hun også op om den kæmpe lettelse, det var for hende, da hun blev tilbudt et særligt forløb for sårbare gravide og endelig følte, at hun blev taget i hånden og fik den omsorg, hun havde brug for.

Af:: Simone Brandt Hald Foto: Christian Als
27. apr. 2021 | Børn | Vores Børn

Nedenstående interview blev foretaget i januar 2021.

Kvalmen har været altoverskyggende for radio- og podcastvært Sandie Westh i løbet af graviditeten. Så meget at hun har kastet op, når hun har rejst sig fra sofaen, og humøret har været dybt påvirket af de mange nødvendige timer som sengeliggende.

”Jeg har været virkelig deprimeret, ked af det og grædt rigtig, rigtig meget. Nogle dage kunne jeg ikke engang overskue at tale i telefon med nogen, fordi jeg var så dårlig. Så jeg har følt mig enormt ensom og isoleret. På grund af corona har jeg heller ikke kunnet bede særligt mange om hjælp, og min omgangskreds har jo også haft deres at kæmpe med. Det er fucking hårdt at stå midt i en pandemi. Jeg har bare haft en invaliderende kvalme oveni. Normalt er jeg ikke sådan en, der bliver deprimeret, så det kom bag på mig, at jeg knækkede totalt,” fortæller hun i magasinet Gravid.

LÆS OGSÅ: Sisse Sejr: ”Det har taget mange timer hos en psykolog at få talt mit fødselstraume igennem”

En veninde var blevet visiteret til et forløb for sårbare gravide af kommunen og hun foreslog Sandie Westh at spørge efter samme tilbud.

”Da jeg var til samtale med en jordemoder kort efter, spurgte hun, hvordan jeg havde det. Og så var det, jeg sagde, at jeg overhovedet ikke var begejstret for at være gravid, og det fik hendes alarmklokker til at ringe. Det var en kæmpestor lettelse for mig at få det tilbud. Hvis ikke hun havde spurgt om det, havde jeg selv gjort det, for jeg vidste godt, at det stak for dybt, og jeg var for ked af det til, at det bare kunne gå væk,” fortæller Sandie Westh til magasinet Gravid.

Hvad fik dig til at række ud efter hjælp?

”Pludselig var jeg ked af det rigtig tit, så min kæreste begyndte at åbne op for ideen, at jeg måske skulle have noget hjælp. Først var jeg ikke helt sikker, for man har jo hørt om mange gravide, som har haft det dårligt undervejs i deres graviditet. Det går jo nok over, og jeg var jo heller ikke den første, der oplevede det her, tænkte jeg. For det var det, folk sagde til mig. “De blev også gravide i middelalderen”. Øhhh ja, men de døde også under fødslen!” siger Sandie Westh i magasinet.  

LÆS OGSÅ: Sandie Westh: ”Der findes en særlig plads i helvede til lige præcis den her type kvinder”

Hvad får du hjælp til?

”Først og fremmest at forstå at jeg ikke er unormal. Mange gravide bliver psykisk påvirket af en graviditet. Der er et andet liv, der indtager din krop, hvilket betyder, at der er ting, du ikke kan, og som du ikke må. Det er jo også mig, der bærer rundt på vores datter, så lige nu er jeg 100 procent ansvarlig for hendes liv. Når hun kommer ud, er ansvaret ligesom fordelt 50/50. Det kan lyde fjollet, men summen af det hele kan bare godt være lidt overvældende.”

”Jeg var afsted til forløbet for sårbare gravide for første gang forleden, og alt det, som der ikke er i det almindelige forløb, det er der her. Der er al tid i verden, og der er omsorg for MIG. Jeg har tidligere oplevet en stor omsorg for mit foster, men det har handlet knap så meget om, hvordan JEG har haft det. Det er næsten, som om døren til Narnia har åbnet sig. Det er det her, jeg har haft brug for hele vejen igennem. En voksen, der tog mig i hånden og sagde: “Det skal nok gå, vi skal nok hjælpe dig,” fortæller hun i Gravid.

Læs resten af interviewet med Sandie Westh i denne måneds Gravid-magasin, som er på gaden nu.

Gravid_forside_1.jpg

Anbefalet til dig