Sofie Linde om barsel og børn
SPONSORERET indhold

Sofie Linde er klar til at forlade barselsland: ”Jeg keder mig efter 5-6 måneder”

Sofie Linde og manden Joakim Ingversen er meget forskellige som forældre, fortæller tv-værten i denne måneds Eurowoman.

Af: Sine Gerstenberg og Sara Wilkins Foto: Petra Kleis
04. jan. 2022 | Børn | Eurowoman

Efter nytår vender Sofie Linde tilbage som vært på det populære underholdningsprogram X Factor, efter at have været på barsel med sin yngste datter, Søs.

Og hun er glad for at vende tilbage til arbejdet og overlade barslen til sin mand, Joakim Ingversen. Det forklarer hun i denne måneds Eurowoman:

“Det er ikke vemodigt at sige farvel til barselsland. Der kommer et naturligt punkt efter fem-seks måneder hjemme, hvor pigerne keder sig med mig, og jeg keder mig med dem. Og nu hvor det er Joakims tur, er der pludselig fire hænder i stedet for to. Man bliver mere et team på denne her måde, fordi det ikke kun er en af os, der er bedst til at putte eller stå for maden,” siger hun blandt andet i interviewet.

Her forklarer Sofie Linde også, at hun slet ikke går op i, om folk måtte dømme hende for at tage ”for meget” eller ”for lidt” barsel.

“De mennesker, som betyder noget for mig, ved, at jeg er en god mor. Min familie, Joakim og mine børn ved det. Det siger jeg hver dag til mig selv. Og ellers beder jeg dem sige det til mig, ha ha. Og Joakim er en meget god far. Det vidste jeg allerede, han ville blive, inden vi fik vores første, for han er så god med børn. Der er ingen omsorgsforskel, nu hvor han tager over – tværtimod. Vi er meget forskellige som forældre. Mine døtre kan bedre sno deres far om lillefingeren. Og når jeg putter, tager det syv minutter, mens Joakim let kan bruge tre kvarter på det. Ikke fordi pigerne er umulige, men fordi de ligger sammen og snakker om dagen.”

LÆS OGSÅ: Sofie Linde: ”Joakim syntes, det var ekstremt ubehageligt – han kunne slet ikke relatere”

Moderskabet er fyldt med paranoia

På den lange bane kan Sofie Linde godt bekymre sig for, hvilken verden hendes to døtre møder, når de bliver ældre. Og her er det ikke de sociale medier, hun tænker mest på, forklarer hun:

“Jeg håber, at de ikke bliver mobbet, at de har mere fokus på det, de er gode til, end det, de ikke er gode til. At de ikke bliver narkomaner, og at de kører med cykelhjelm – også når jeg ikke kigger. Mit moderskab er fyldt med paranoia for at miste dem og det, jeg har. Det skal ikke forplante sig ned i dem, men omvendt skal jeg lære dem at være smarte,” siger hun og uddyber:

”Jeg ved, hvor brutalt det er at være pige. Det er ikke for at være kønnet, men der er bare nogle ting, som piger skal igennem, fra popularitetsdynamikker i en klasse til den ligestilling vi stadig ikke har. Jeg ved, at livet kommer til at gøre ondt på dem, for jeg har prøvet det selv. Jeg kan ikke skåne dem, men jeg kan ruste dem.”

Læs resten af det store interview i denne måneds Eurowoman, hvor Sofie Linde bl.a. fortæller, hvorfor hendes tale til Zulu Comedy Galla var det hele værd, og hvorfor hun i dag vil karakterisere sig selv som ”rygende feminist”.

Anbefalet til dig