6 skønne børneværelser

Foto: Andreas Mikkel Hansen

6 skønne børneværelser

6 skønne børneværelser

BØRNEVÆRELSER: Tag med på en rundtur i seks forskellige værelser hos børn i forskellige aldre. Hver indretning har sin egen personlighed, der passer til værelsets beboer – og ideerne er lige til at stjæle.

1. VIOLAS EVENTYRLIGE SKATKAMMER
Her bor Viola på knap to år, i et hyggeligt og personligt univers. Overalt i værelset ses sjove og finurlige detaljer, der er hentet hjem fra loppemarkeder og genbrugsbutikker, ting, der er med til at gøre værelset til et eventyrligt skatkammer.

Et rigtigt tøseværelse
Violas mor, Bibi Husted Werner, indehaver af Holly Golightly i indre København, har valgt et fantastisk gulvtæppe fra The Rug Company og smuk kunst som udgangspunkt for hele den pigede farveholdning. Til gengæld er flere af møblerne og en del af legetøjet loppefund og genbrug.


Dukkehuset er fra Gyngehesten, dukkesengen med tøjstativ er fra Bonpoint og patchworkbilledet og kurvestolen er fra Crème de la Crème à la Edgar. Billedet med motiv af en is er af Troels Carlsen fra V1 Gallery. Billedet ved havedøren er af Tal R. Elefanten i døråbningen er udført af Jessica Ogden og købt på en kunstudstilling.

Sengetæppet for livet
En drøm af et sengetæppe med håndbroderede motiver og påsyede applikationer. Det kan vist godt gå hen og blive et familieklenodie. Sengetæppet er syet af skotske Shirley McLauchlan og er fra The Apartment.


Mors gamle legetøj
Violas mor, Bibi, har fundet sit eget gamle legetøj fra Fisher- Price frem til Viola. Svampelampen er fra Gyngehesten.


Strikæblet er fra Crème de la Crème à la Edgar. Dukken er fra et loppemarked. Reolen, det hele står i, er fra Hay.


IDE: Lav selv en knagerække. Find et passende stykke træ i byggemarkedet, og mal det med halvblank maling i den ønskede farve. Monter knopper af plastic eller porcelæn langs midten af brættet med lige stor indbyrdes afstand. Skru knagerækken fast i væggen. Knopperne her fås hos Retro Villa.

Violas personlige stol og bog
Flere søde detaljer på Violas værelse: En personlig, syet sansebog med håndbroderet navn på omslaget ligger her på en sød lille stol med Violas navn og fødselsdato. Den er fra Tyskland. Lignende bog kan fås hos Crème de la Crème à la Edgar.


IDE: Mal en lignende stol fra f.eks. Trævarefabrikernes Udsalg i en grundfarve, dekorer den med barnets navn og fødselsdato og mal blomster og dekorationer på den i hånden – eller lim nuttede glansbilleder på den med decoupagelim!

__________

2. FINE FARVER OG LUFTIGE RAMMER
Her bor Sophia på seks år i et lyst og florlet indrettet værelse med neonfarver hist og pist. Både diskokugle, tusser og udklædningstøj er uundværlige for den kreative pige – og her er plads til det hele.

Kreahjørnet
Over skrivebordet hænger en opslagstavle fra Ikea til alle Sophias tegninger. Hun har også selv dekoreret den lille elefant, inspireret af sin mors Elephant Parade-kunstværk. Mor, Christina Julsgaard, har malet det lille billede i ramme. Den stribede vase er fra Stilleben. Katten er fundet i Barcelona.


Sov sødt, Sophia
Sophias dejlige indbydende seng med friske farver i lyse omgivelser. Puderne har mor Christina designet, de fås på Cjulsgaard.dk. Sengetøj og tæppe er fra Hay, den neonorange taburet er fra Stilleben, og læselampen er fra Ilva. Reolen er fra Muuto, og træfigurerne fra Paustian.


Elefanten er en minireproduktion af en skulptur, som mor Christina dekorerede til Elephant Parade 2011.

IDE: Giv en wallsticker ekstra personlighed ved selv at male på den som her, hvor Sophias mor, Christina, har dekoreret lampeskærmen på lampestickeren med akrylmaling. Wallsticker fra Stickersdeluxe.dk.

Plads til leg og tegnegrej
Sophias hvide skrivebord er fra Ikea, ligesom stolen og opslagstavlen. Den hvide læselampe og sjove skraldespand er fra Ilva. Discokuglen er fra Magasin, tøjstativ og bøjler er fra Hay, og vasen er fra Stilleben.


Boks med kunst
Sophias mor, Christina Julsgaard, er billedkunstner og har dekoreret boksen til opbevaring her. Christina udfører gerne opgaver for private, f.eks. farvestrålende vægmalerier og dekoration af møbler, lamper, reoler og stole, så de bliver til noget helt særligt. Læs mere på Cjulsgaard.dk.

__________

3. HYGGE MED SKRÅ VÆGGE
Otteårige Philippa har to skrå vægge i sit lille værelse, en udfordring, da det skulle indrettes, men alligevel er her blevet plads til både hiphop og klippe-klistre.

Plads til dans og kunst
Philippa ønsker sig en sækkestol til gulvet, men nu bliver gulvet brugt til hiphop. Philippas skrivebord er skubbet godt ind i indhakket ved vinduet for at udnytte pladsen. Her udfolder Philippa sig kreativt med maling og pensler, og inspirationen kan hun hente lige over bordet, hvor et maleri af hendes kunstmaler-mor, Cecilie Westh, hænger. Skrivebord, lampe og stol er fra Ikea. Den stribede løber er fra Day Home, og den gule æske er fra Raun. Reolen er fra Ilva.


Udnyt skunken
Det kan være svært at møblere og hænge noget op i et værelse med skrå vægge. Her valgte familien at udnytte skunken ved at bygge en hylde ind i den. Tidligere har en samling bamser boet på hylden, nu er den fyldt med puder, og den kan også bruges til opbevaring af f.eks. bøger. Væggen er dekoreret med tapet og cirkler af tapetrester og mønstret papir.


Seng og sengetæppe er fra Ilva, stolen i hvid plast er fra Paustian. Lampe, taburet og skraldespand fra Kartell. Tapet-Café har lignende tapet.

TIP: Gør en tapetseret væg ekstra dekorativ ved at lime store og små cirkler klippet ud af tapetrester og mønstret papir på den.


IDE: Skab en helt særlig lampe til børneværelset: Beklæd en færdigkøbt lampeskærm med stof og tapet, og pynt den med pomponer!

__________

4. BUSTERS VERDEN
Seksårige Busters værelse ligger i åben forbindelse med storebror Gustavs værelse, hvor Busters trommesæt har fået lov til at stå. De to brødre er flinke til at deles om tingene, og så er det rart med den ekstra plads, når vennerne kommer på besøg.

Fælles trommesal
Et kig fra storebror Gustavs værelse ind til Busters værelse. Trommesættet har Buster fået i gave af sin mormor. Begge værelser er nænsomt sat i stand af børnenes kreative mor og far, Bibi og Martin Werner, med hver sit tapet.

Huleagtig himmelseng
Skab en huleagtig soveplads med en himmelseng. Denne af genbrugstræ er fra Piet Hein Eek. Under madrassen er der skuffer til opbevaring.


Dekorationen på væggen er fra Gyngehesten. Lampen er fra Design by Us.

TIP: Fingernemme kan slå brædder af genbrugstræ fast på en eksisterende himmelseng for samme effekt!

Samling i sættekasse
Sættekassen er fyldt med små figurer, som Buster samler på.


Farve- og mønsterglæde
Det fantastiske sengetæppe er fra The Apartment, mens puderne, opslagstavlen og sættekassen er fra Crème de la Crème à la Edgar.

__________

5. SUPERHELTENS HULE
Alle superhelte har brug for et værelse med en niche med et fantastisk vægmaleri og en stor seng bygget af rå paller. Superhelten, der bor på værelset her, hedder Carl-Anton og er 10 år.

Carl-Antons yndlingssted
I Carl-Antons værelse bliver stemningen lagt med det fantastiske vægmaleri med Batman, der signalerer, at her bor der en dreng med fuld fart på tilværelsen! Sengen, som er bygget af paller, passer perfekt ind i nichen og er Carl-Antons yndlingssted på værelset. Her læser han blade og bøger om blandt andet Kaptajn Underhyler, drømmer og får kreative ideer.


Puderne er fra Louise Roe, De fire Årstider Home og By Nord, som også sengetøjet er fra. Lamperne er fra De fire Årstider Home. Maleriet er en gave fra familiens nabo, Rikkemai Nielsen. I gangen til højre ses en stol fra oldemor. Puden er fra Show-room.dk.

IDE: Byg en seng af paller, f.eks. 12 stk. som du sømmer sammen i to lag, så de ikke glider fra hinanden. Læg en madras i passende størrelse ovenpå.

Lyse valg
Omkring Carl-Antons skrivebord er farvevalget lyst og neutralt, så ser det nemlig aldrig rodet ud, selvom samlingen af legetøj står fremme. Lampen er fra De fire Årstider Home.


Sej samling
Carl-Anton har en hel lille samling trofæer på væggen, som både han selv og vennerne synes er seje at se på. Carl-Antons mor rejser en del, og hver gang ønsker han sig nyt til samlingen, så enkelte er fra Thailand og andre fra N.Y.


Til lektier – og leg
Når Carl-Anton laver lektier – og leger – ved sit enkle skrivebord fra Ilva, har han et fint kig til haven. Det er nemt at holde orden i legetøjet med forskellige opbevaringsbokse. Lignende fås hos Ikea, der også har stolen.

__________

6. RIMELIG RÅT OG RET HYGGELIGT
Som 16-årig vil man gerne have et rum, hvor man selv kan hygge sig, men hvor der også er plads til vennerne. Kig ind i Victors værelse på 1. sal i familiens villa. Det er indrettet råt og rart på en gang.

Plads til venner
Victor har egen brændeovn og plads til både sofa og halvanden mands seng, polstret med masser af puder og tæpper. Men stilen og farverne kan sagtens overføres til mindre værelser end dette! Sengen er fra Ikea, sengetæppet fra Merci i Paris, og sengetøjet fra Rue Verte Plus.


Lamper, gulvtæppe og knagerække fra De fire Årstider Home. Sofaen og bænken til fjernsynet er fra Ikea. Både spejl og sofabord er gamle og har fået en gang sort maling.

IDE: For at skabe kontrast til de mørke farver, er Victors trofæ på væggen malet neon-orange. Trofæet er en gave fra en ven.

Supersejt skrivebordshjørne
I den modsatte ende af værelset står Victors skrivebord under et vindue. Læderstolen er fra Fruerne Bech & Bo. De gule stole er fra Normann Copenhagen. De sjove hattelamper er fra Designdelicatessen. Hylden er fra Ikea. Kurve og ugle er fra De Fire Årstider Home, og de orange kasser er fra Hay.


IDE: Lav et flot skrivebord som Victors af en gammel bemalet dør og to bordbukke – disse er fra Ikea.

Mal en væg
En enkelt væg på Victors værelse har fået en mørk farve. Det giver en hyggelig stemning ved sofaen.


Facadebogstaverne i lyse kontrastfarver er fra Fruerne Bech & Bo. Puden med tekst er fra Show-room.dk.

Blandede puder
Puderne i militærlook er fra Show-room.dk. De stribede puder er fra Norr11.com, og puderne med dyreansigter er fra By Nord.



TILBUD: 4 numre af BoligLiv + Kropspleje fra Tromborg


► SE OGSÅ: 
Pigeværelse: Ellas vokseværelse

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Børneværelse