Salt

Foto: Getty Images Salt kan også bruges i rengøringen. Læs mere her.

7 ting du (også) kan bruge salt til

Har du sure sko, så er salt måske din nye redning...

Salt som smagsforstærker er uundværlig i et køkken, men vidste du, at det også kan bruge som et mirakelmiddel til bl.a. bekæmpelse af myrer og til pleje af tør hud?

Her får du 7 gode grunde til, at du altid skal have salt stående på hylden i hjemmet.

1. Termokanden

Termokanden til kaffe eller te kan få en sur lugt og grimme misfarvninger. Tilsæt 1 spsk. bagepulver og 1 spsk. groft salt og fyld den derefter op med koldt vand. Lad kanden stå natten over, før du vasker den.

2. Sølvtøjet

Sølvtøjet bliver flot igen, hvis du lægger stanniol i bunden af en skål, hælder et par tsk. salt i og herefter varmt eller kogende vand efterfulgt af dit sølvtøj. Skålen skal selvfølgelig kunne tåle varmen. Lad sølvtøjet ligge i vandet i ti minutter. Herefter skyller du det grundigt og tørrer det af med en våd klud.

3. Sure sko

Sure sko bliver friske igen, hvis du fylder salt i bunden af dem og lader dem stå natten over. Det er nemmest at støvsuge saltet op efterfølgende.

4. Myrer

Myrere kan ikke lide salt, så hvis du strøer lidt salt ud i området omkring tuen, får det i mange tilfælde myrerne til at fortrække.

5. Krystalglas

Krystalglas bliver rene og skinnende, hvis du vasker dem op i saltvand tilsat lidt natron.

6. Sårrens

Hvis du har små børn eller børnebørn, kommer du ikke udenom indimellem at lave din egen saltvandsopløsning, når de forslåede sommerknæ skal renses. Du skal bruge 1 lille tsk. salt til 1 liter kogende vand. Saltvand skal opbevares i køleskabet, men tages ud to timer før brug for at opnå stuetemperatur. Saltvand er holdbart i 24 timer.

7. Tør hud

Tør hud kan faktisk blive blød igen, hvis du tilsætter en lille kop salt sammen med lidt mandelolie i vandet, når du går i karbad. Salt forhindrer nemlig din hud i at suge så meget vand til sig, hvilket gør, at den ikke bliver tør.

Vidste du at...

15 procent af det salt, vi får, kommer fra køkken- eller bordsalt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rengøring

610x200_woordy_knap2.jpeg