A Crépe papirblomster
SPONSORERET indhold

Kamilla har succes med sine papirblomster på Instagram: Det tog for alvor fart efter lock-down

At designe blomster i papir er blevet sidste nyeste mode på indretningsfronten. Det har designeren bag A Crêpe, Kamilla Koed Fenger, måtte sande, da det samtidig betyder, at der ikke er tid til at eksperimentere med nye ting. A Crêpes særlige signatur er da heller ikke uden grund ”en kunstnerisk indgang til æstetik og papirkunst”, for designeren bliver netop allermest inspireret af ægte blomsterkunst. Læs med, når Kamilla fortæller, hvordan hun selv elsker at blive udfordret kreativt.

Af: Lærke Sofie Bonke Foto: Kamilla Koed Fenger, Danica Chloe og Lisbeth Beck Mortensen
20. okt. 2020 | Bolig | ALT.dk

Fortæl os lidt om dig selv?

Jeg hedder Kamilla Koed Fenger og er 28 år. Jeg er vokset op i en landsby uden for Roskilde og har sidenhen boet i både København, Ebeltoft og Seoul, Sydkorea. Mit første job fik jeg som 13-årig i en blomsterbutik, hvor jeg arbejdede i 7 år. Blomster og kreativitet er en del af min personlighed og opdragelse. Jeg var meget privilegeret at have en chef, som tillod, at jeg foldede mig ud kreativt som dekoratør med plads til at fejle og smadre utallige vaser. Det er jeg meget taknemmelig for i dag, og det er stadig en butik, jeg besøger og føler mig hjemme i. Derfor er min interesse for blomster helt naturlig og en meget stor del af mig. Den eneste uddannelse, jeg har, er fra The European Film College i Ebeltoft, hvor jeg blev færdig i 2015. Siden da har jeg arbejdet i film- og tv-branchen, hvor jeg både har lavet film- og tv-serier.

Den fine solsikke hjemme hos @danicachloedk
Kamillas fine solsikke hjemme hos @danicachloedk

I 2017 flyttede jeg til Seoul i Sydkorea, hvor jeg boede i et år. Her arbejdede jeg freelance som videograf for et modemagasin, og senere som Creative Director og producer for et andet koreansk magasin, hvor jeg med base i København instruerede og producerede modefilm. Derudover arbejdede jeg kort som dekoratør i en koreansk blomsterbutik, hvilket var en kæmpe oplevelse, og et kulturchok, fordi vi behandler blomsterne helt forskelligt, og der er alt meget anderledes i forhold til i Danmark. Det var meget interessant og lærerigt at være en del af. Det har jeg også taget med mig videre.

Brudebukket har Kamilla kreeret til en kunde, som nu kan have den for evigt minde om sin store dag.
Brudebukket har Kamilla kreeret til en kunde, som nu kan have den til evigt minde om sin store dag.

Hvordan opstod idéen til A Crêpe?

Jeg fik en hjernerystelse i juni 2019, som gjorde, at jeg pludselig ikke kunne sidde foran en skærm på samme måde mere, og derfor gik jeg uden job. Men under nye omstændigheder kommer der nye idéer. Jeg fandt derfor ud af, at jeg ville søge ind på en kunstskole i januar 2020, og jeg ville gerne søge ind med ægte blomsterværker. Men de blomster, jeg ville benytte, var dyre og ude af sæson, og derfor tænkte jeg, at der må være andre måder at gøre det på, og jeg opdagede crepepapir-universet. Jeg kom ikke ind på skolen - heldigvis, for hvis jeg var kommet ind, så var A Crêpe jo ikke nået dertil, hvor det er i dag. I øvrigt har jeg en fantastisk kæreste, som har givet mig en masse frihed til at udfolde mig kreativt i hans lejlighed, da jeg selv har stået uden bolig siden min hjernerystelse. Jeg er meget taknemmelig for hans rummelighed, og for at han har givet mig friheden til at lave blomster og rode med papir og lim i hans lille to-værelses lejlighed, hvor A Crêpe lige nu holder til.

Så kom coronaen, og pludselig var der masser af tid til at fordybe sig i papirarbejde. Sidenhen er det gået vanvittigt stærkt. Jeg har rigtigt gode venner, som også er gode kontakter. De hjælper mig, og det har gjort meget for A Crêpes vækst, hvilket jeg er meget glad for. Jeg fik tiden til at sætte mig ned og bruge mine hænder, som altid er det, jeg har været bedst til. Instagram-profilen blev oprettet i marts 2020, og derfra tog det fart.

Den fineste anemone.
Den fineste anemone.

Hvor kommer navnet A Crêpe fra?

En af mine bedste veninder og største inspirationskilder, Andrea Venø, som er den ene halvdel af Karens Bord, havde opdaget mine kundskaber med papir. Hun var hurtig til at spørge, om jeg ikke ville lave noget papirkunst til dem. Hun var også en stor del af min opstart med A Crêpe. En dag brainstormede jeg navne med hende, og jeg vidste hurtigt, at jeg ikke ville have mit navn som en del af mit brand, for der skulle være fuld fokus på håndværket, men det skulle samtidig stadig have personlighed.

Karens bord
Foto: Karens Bord

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

For tiden har jeg så travlt, at der ikke er tid til at eksperimentere med nye ting. Men ellers er det primært på mine kunders ordrer, at der opstår nye produkter. Hvis de ønsker sig en bestemt blomst, en blomst i en anden farve eller størrelse, så tænker jeg egentligt bare at gøre det så smukt som muligt. Hvis ikke, jeg er tilfreds, laver jeg den om. Desuden er det også altid sjovt at lave nye produkter med nye metoder. Det er fedt at udvide sin kreative horisont.

En buket af sarte valmuer.
En buket af sarte valmuer.

Hvad er A Crêpe’s særlige signatur?

Jeg skulle lige vende spørgsmålet med min veninde, Andrea Venø, for det har jeg aldrig tænkt over. Andrea svarede: en kunstnerisk indgang til æstetik og papirkunst. Det, synes jeg, lyder meget fint.

Hvad inspirerer dig?

Jeg bliver mest inspireret af ægte blomsterkunst. Universet med blomster er uendeligt, og jeg elsker, at man hele tiden kan blive udfordret i måden at være kreativ på. Jeg bliver også meget inspireret af mine kunder, når de ønsker sig en ny blomst, som jeg ikke har prøvet at lave før. Ellers inspirerer mine veninder og samarbejdspartnere hos Karens Bord mig også. De har ofte nye idéer til ting, de vil have kreeret. Det er udfordrende - det er jeg ret vild med.

@lisbethbeckmortensen ønskede sig en papir-potteplante og det fik hun.
@lisbethbeckmortensen ønskede sig en papir-potteplante og det fik hun.

Hvad er dit mest solgte produkt?

Det svinger rigtig meget. Solsikker, georginer, valmuer, liljer, citroner og appelsiner.

Kamillas georginer er blandt de meste solgte blomster.
Kamillas georginer er blandt hendes meste solgte blomster.

Har du nye ideer på tegnebrættet?

Ja, jeg har mange idéer. Mit nuværende projekt bliver vist i British Vogue. Det har været nogle måneder undervejs, men jeg er nu med i deres november-, december- og januarnumre. Ganske vist med et lille billede, men for mig er det kæmpestort. Jeg har også lige fundet en ny forhandler i Italien, der producerer FSC-certificeret crepepapir. Dette betyder utroligt meget for mig, og det har lettet en sten fra mit hjerte, da jeg gerne vil være så bæredygtig som muligt. Ellers er jeg i gang med at kreere plakater af de billeder, jeg tager af min kreationer, da mine kunder har efterspurgt det. Det er jo et stort kompliment, at de synes, at mine billeder er fine nok til at hænge på deres vægge. Jeg har også mange andre idéer og projekter i støbeskeen, men de kan desværre ikke røbes endnu.

Anbefalet til dig