Anne Kristine Bach og Todd Edlin vinder af Nybyggerne 2017

Foto: Her&Nu og privat I 2017 vandt Anne og Todd nøglerne til deres drømmehus, da de deltog i Nybyggerne.

Nybyggerne

Anne og Todd fra Nybyggerne 2017: Nu får vi lov til at bygge, renovere og indrette på ny

Anne Kristine Bach og Todd Edlin kunne i 2017 kalde sig vinderne af Nybyggerne. Men bor de stadig i rækkehuset i Aalborg? Og er der stadig gang i byggeprojekter og boligindretning? Vi har talt med parret.

I morgen bliver det afgjort, hvem der vinder Nybyggerne 2021.

I 2017 var det Anne Kristine Bach og Todd Edlin fra grønt hus, der sammen med datteren Lily, vandt nøglerne til deres helt eget Nybygger-hus i Aalborg.

Vi har talt med familien, der i dag består af Anne Kristine Bach, 36 år, og Todd Edlin 38 år, samt børnene Lily på 7, Nora på 2 og Arthur på 9 mdr.

Anne og Todd med børnene Lily, Nora og Arthur.
Anne og Todd med børnene Lily, Nora og Arthur.

Bor I stadig i huset, som I vandt?

”Efter fire år i vores rækkehus, solgte vi det og flyttede fra huset i juni. Det var en meget svær beslutning, for vi var rigtigt glade for at bo i huset, og ikke mindst området. Men vi måtte bare erkende, at tre børn og to voksne i et rækkehus ikke længere kunne få pladsen til at slå til.

Vi har i stedet købt en stor 70’er villa, der ligger to kilometer fra nybyggerhuset, og det har været fantastisk at få mere plads, og ikke mindst få lov til at bygge, renovere og indrette på ny.”

Efter 4 år i deres nybyggede rækkehus, så drømte Anne og Todd om, at finde et helt uberørt hus fra 70'erne med små finurligheder. Det har de fået opfyldt med deres nye hus.
Efter 4 år i deres nybyggede rækkehus drømte Anne og Todd om, at finde et helt uberørt hus fra 70'erne med små finurligheder. Det har de fået opfyldt med deres nye hus.

Fortæl om jeres ny boligprojekt

”Mange vælger at rippe et hjem helt ned til murstenene for så at bygge det op på ny. Vi har valgt en lidt anden tilgang, og huset er i god stand, hvilket også var et krav i vores husjagt.

Vi vil derfor gerne bibeholde så meget af det originale som muligt. Da Todd er bygningskonstruktør, har han været meget opmærksom på, at husets nerve skal være intakt.

Det største projekt i vores nye hus har uden tvivl været husets kommende orangeri. Huset havde oprindeligt en 70.000(!) liter stor pool. Kæmpe-kæmpestor! Den valgte vi som det første at få nedlagt, da det for os ikke harmonerede med tre børn. Nu har vi i stedet netop støbt betongulv, og vi håber, at vi kan omdanne det store rum til et helt fantastisk rum.

Generelt har huset så mange originale og fine detaljer. Det står bl.a. et originalt Tectum-køkken. Det er fyldt med så mange smukke detaljer, og håbet er, at vi kan restaurere og forny det istedet for bare at købe nyt.”

Her er Anne og Todd i gang med at nedlægge poolen på 70.000 liter i deres nye hus.
Her er Anne og Todd i gang med at nedlægge poolen på 70.000 liter i deres nye hus.

Så I er stadig interesserede i boligindretning / handy-projekter til hjemmet?

”Jeg tror aldrig, vi vil miste interessen for arkitektur, indretning og design. Det har altid været en interesse, og det var også en af grundene til, at vi meldte os til Nybyggerne i sin tid.”

Hvad var det hårdeste/sjoveste ved at være med i Nybyggerne?

”Det hårdeste var uden tvivl tidspresset. Vi havde Lily på to år med på sidelinjen, og det gjorde, at vi altid var ekstra presset. Det virker til, at der sidenhen er blevet lidt ekstra tid og pauser indlagt til deltagerene, hvilket er en rigtig god ide.”

Ville I melde jer til igen i dag, hvis I kunne?

”JA! Til enhver tid! Det var så vildt et forløb under optagelserne. Så intenst, hårdt, men også virkelig sjovt.”

Anne og Todd vandt tredje sæson af Nybyggerne i 2017.
Anne og Todd vandt tredje sæson af Nybyggerne i 2017. Her med datteren Lily, som dengang var to år gammel.

Hvad er jeres bedste bygge- og indretningstips?

”Et færdigt hjem bliver ikke opført på én dag. Et rigtigt hjem for os er et sted, hvor der er fyldt med detaljer, som fortæller noget om beboerne. Det kan være keramik, som er købt på en ferie eller et maleri fra genbrug – det hele kombineret med nyere design. Det mix, synes vi, er spændende.

Vi synes, at det er hyggeligt for børnene at have billeder, som de kan kigge på, men i stedet for at plastre dem over hele huset, kan vi godt lide at samle det på en stor opslagstavle.

Ingen børn gider kun at lege med æstetisk pænt legetøj. Køb derfor pæne kasser og æsker, så legefesten kan pakkes væk.”

Tidligere vindere af Nybyggerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Nybyggerne, Boligindretning, Serier og Interview

610x200_woordy_knap2.jpeg