Tandbørster og tandkrus
Foto: Getty Images Tandkruset er fyldt med bakterier, så husk at rengøre det ofte.

Her finder du flest bakterier derhjemme

Der er bakterier mange steder i dit hjem - også steder du ikke lige umiddelbart regner med. Her guider vi dig til at komme bakterierne til livs i køkkenet og i resten af dit hjem.

Opvaskebørsten

Topscoreren finder du i køkkenet hvor opvaskestativet, grydesvampen og opvaskebørsten rummer flest bakterier i huset. Sørg derfor for at skolde dem ofte, og skift svamp og karklud ud dagligt. Bakterier elsker generelt et fugtigt miljø.

Køkkenvasken

Ligesom køkkenets opvaskeredskaber skal skoldes, så skal vasken det også. I en undersøgelse lavet af hygiejneorganisationen NSF International, blev der fundet bakterier, der kunne stamme fra afføring i over halvdelen af de testede køkkenvaske.

Køkkenbordet

Skift karkluden hyppigt og tør ofte køkkenbordet af, så der er færrest mulige bakterier. Tør også af med husholdningssprit ind i mellem, så du bliver bakterierne kvit. I den tidligere nævnte undersøgelser fandt forskerne bakterier fra afføring på en tredjedel af de testede køkkenborde.

LÆS OGSÅ: Rengøringsekspert: Denne type karklud er en bakterierede

Skærebrættet

Det er velkendt, at der kan sidde bakterier på et skærebræt, og at du derfor ikke må skære grøntsager på et bræt, hvor der lige har været kød på. Sørg også for at gøre brættet godt rent.

Tandkruset

Det burde være et af husets reneste steder, men i kruset med tandbørster gemmer der sig flest bakterier i hele badeværelset. Igen skal du frem med en omgang kogende vand og skolde både krus og tandbørster ofte.

Hundens madskål

Det siger sig selv, at en hund ikke er det mest hygiejniske i sig selv, og det er dens madskål heller ikke. Rengør skålen ofte ved at skolde den. Og kom den ikke i opvaskemaskinen, med mindre du bruger et meget varmt program og skolder skålen først. Varmen i opvaskemaskinen er nemlig ikke høj nok til at desinficere skålen.

Kilde: Samvirke.dk

Bakterier

Bakterier som listeria, Salmonella, E-coli, mug, skimmel og stafylokokker kan gøre dig syg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rengøring og Bakterier