Boligindretning
SPONSORERET indhold

"Vores hjem er en kombination af Stephan og jeg. Han er mere New Yorker-loft og industriel i sin stil, mens jeg er mere mormor"

Sunniva Uggerbys boligindretning er i eklektisk stil, hvor 50’er retrofund og krystallysekroner møder moderne design og grafiske tryk i hjemmet.

Af: Pia Olsen / Living Stories Foto: Anitta Behrendt
25. sep. 2017 | Bolig | BoligLiv

Når blikket vandrer rundt i Sunniva og Stephans hjem, møder det både feminine krystallysekroner og porcelænsfigurer, men også 50’er fund i teaktræ, moderne kunst, stribet sommertapet og Ikea-scoop. Kort sagt, det er ikke nemt at sætte en præcis mærkat på parrets stil og boligindretning, men det kan de rigtig godt lide. 

– Vores hjem er en kombination af Stephan og jeg. Han er mere New Yorker-loft og industriel i sin stil, mens jeg er mere mormor. Vi har fundet en god balance, for et hjem skal jo udstråle alle, der bor der. Samtidig kan jeg godt lide kontrasterne mellem det feminine og nostalgiske og det mere moderne industrielle, og jeg har det bedst i et hjem, hvor stilen ikke er for gennemført, siger hun.

Rokokosofaen måtte vige pladsen

Sunniva er en stor fortaler for det sammensatte look, da hun mener, der opstår noget helt nyt, når man kombinerer ting både fra mange forskellige designperioder og dyrt og billigt. Men hvordan vælger man egentlig, når tingene stritter lidt i hver sin retning?

– Jeg er meget tro overfor, hvad jeg selv kan lide, og hviler i det. Men indrømmet: Nogle gange fungerer det, andre gange ikke. For eksempel havde vi arvet en rokokosofa fra min mormor, men vi kunne ikke finde det rigtige sted til den, da den simpelthen ikke passede ind. Vi endte med at forære den til min søster. Da sofaen blev fjernet, lyste spisestuen helt op. Det var hårdt at give sofaen væk, og jeg må tilstå, det er svært at være objektiv, når tingene har affektionsværdi, fortæller hun.

Foren stilen med farver

Sunniva elsker at finde ting på loppemarkeder, som hun bruger i boligindretningen, men hun har sjældent en fast agenda, og hun går hverken efter bestemte stilarter eller perioder. Til gengæld er hun hurtig til at sortere og finde guldet i skraldet. Hendes sidste scoop var to safaristole i grønt ruskind, der stod lidt gemt i et hjørne. Stolene kommer nu hjem til den store, personlige samling af helt særlige fund, der danner ramme om parrets eklektiske stil.

– Når du bor med kontraster, er det rigtig vigtigt at finde en balance. Bor du for eksempel med mange industrielle ting, har du brug for et blødt modspil. Ellers kan det hurtigt blive for iscenesat. Har du mange forskellige stilarter, hvor materialer og former skal have lov til at fylde visuelt, er det en god idé at gå efter få nuancer. Farver binder det hele sammen på tværs af tidsaldre og stilgenrer.

LÆS OGSÅ: Cool loftstil: Familieliv i fabrikken

Boligindretning arbejdsbord
Et kig fra stuen til spisestuen. I det ene hjørne har parret indrettet en arbejdsplads med et bord fra dba.dk og en stol, de har klunset. Bordlampen er et fund fra Paris.
Boligindretning antik nålehoved
Et underfundigt antikt nålehoved og en vase, Sunniva har fået af en veninde.
Boligindretning stue
I stuen møder den franske krystallysekrone moderne dansk design i eklektisk forening. De to loungestole er fra Hay og gulvtæppet er fra Ikea. 
Boligindretning keramikfund
Vasen er fra Lyngby Porcelæn, porcelænsfiguren er fra Royal Copenhagen og billedet er af Cathrine Raben Davidsen. 
Boligindretning industriel gulvlampe
Den industrielle gulvlampe og de sorte arkivkasser fra Ikea giver en rå kontrast til de varme træmøbler.
Boligindretning sofa stue
Den virkelig komfortable sofa giver masser af siddepladser til familie og venner. Puderne er fra Day Home, Ikea og rejsefund fra Paris. De to loungestole er fra Hay, mens sofabordet er fra Mater. Billederne på væggen er fra Vissevasse, Society6 og fra Sunnivas fars hånd. Gulvtæppet er fra Ikea.
Boligindretning Invita køkken
Parret har væltet væggen fra entreen ind til køkkenet og skabt et større og mere luftigt rum. Køkkenet er fra Invita og pedalspanden fra Vipp. 
Boligindretning y-stole spisestue
Sunniva og Stephan har et blødt punkt for træ, og det ses tydeligt i spisestuen, hvor Y-stolene er i eg, og gulvet er umalede fyrretræsplanker. Spisebordet i marmor er et fund fra dba.dk, mens de to pendler er købt hos Ikea.
Lækre keramikfund med græsser og små grene giver liv i vindueskarmen.
Lækre keramikfund med græsser og små grene giver liv i vindueskarmen.
Boligindretning børneværelse
Den tidligere ejer har tegnet værket på væggen i Editas værelse. Klædeskabet stammer fra Sunnivas barndomsværelse.
Det er nu blevet malet og har fået nye, fine rose-greb. 
Boligindretning soveværelse
Parrets soveværelse er indrettet lyst med få farver. Tapetet giver en lidt nostalgisk badehotel-stil til rummet. Sengen med praktisk opbevaring og de to bordlamper er fra Ikea. Sengetæppet er fra Hay, og de store puder er hjemmesyede.

 

Anbefalet til dig