Carla Sofie Molges bolig
SPONSORERET indhold

28-årige Carla Sofies aarhusianske taglejlighed hitter på Instagram

Carla Sofie Molges taglejlighed i Aarhus er en minimalistisk drøm, der hurtigt har fået stor opmærksomhed på Instagram. Mød kvinden bag den smukke lejlighed her.

Af: Emma Lund Fjalland Foto: Carla Sofie Molge
09. maj. 2021 | Bolig | ALT.dk

Bløde tekstiler, skulpturelle vaser og keramik, fritlagte bjælker og varme metaller.

Taglejligheden med udsigt til Aarhus bugt er fyldt med lækre detaljer, og næsten 42.000 følger da også med, når 28-årige Carla Sofie Molge deler billeder fra sit hyggelige hjem på sin Instagramprofil

Carla Sofie og kæresten Christian trives bedst i afdæmpede nuancer og farver og har indrettet deres lejebolig som en sand minimalistisk drøm, men med kant og personlige detaljer.

Læs mere om lejligheden og kvinden bag Instagramprofilen her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Carla Sofie Molge, er 28 år og bor i en skøn taglejlighed i Aarhus sammen med min kæreste Christian. Jeg sidder som ansvarlig for marketing og indretning hos Jacobsen Plus, sideløbende dermed driver jeg bloggen og firmaet Molge Decor. Her arbejder jeg med privat- og erhvervsmæssig indretning, styling, tekstforfatning og content marketing.

Sengetøj og sengetæppe er fra Södahl.
Sengetøj og sengetæppe er fra Södahl.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har siden, jeg var ganske lille elsket at lave små stilleben og rykke rundt for at skabe nye udtryk. Især har jeg altid været meget optaget af at skabe harmoni og balance i indretningen. Begge mine forældre er utrolig kreative, og deres interesse for boligindretning har naturligvis påvirket mig gennem min opvækst.

Jeg blev uddannet finansøkonom med henblik på at blive ejendomsmægler, men fandt ret hurtigt ud af, at indretning og styling var min helt store drøm og levevej. På den måde kunne jeg få lov til at udfolde mig kunstnerisk og samtidig beskæftige mig med design, som er en af mine helt store passioner. Det har derfor altid lagt i kortene, at jeg skulle arbejde med boligindretning. Jeg skulle bare lige nogle omveje først.

I jagten på min drøm, valgte jeg at begynde at dele ud af mit hjem og erfaringer, tanker og ideer i forhold til boligindretning. Det bedste ved at drive min Instagram i dag er at få lov til at arbejde sammen med så mange spændende, passioneret og inspirerende brands indenfor møbler, belysning og interiør. Derudover nyder jeg at inspirere andre og den respons, jeg får derigennem.

LÆS OGSÅ: Cathrines mobil var rødglødende, efter hun delte dette vasketøjs-møbel

Endevæggen er malet med farven Sheer Grey fra Jotun, den skulpturelle vase er fra ClaybyBond, sofabord fra Juul Furniture og tæppet er fra Jotex.
Endevæggen er malet med farven Sheer Grey fra Jotun, den skulpturelle vase er fra ClaybyBond, sofabord fra Juul Furniture og tæppet er fra Jotex.

Beskriv din stil?

Jeg vil beskrive vores stil som minimalistisk men med et touch af hygge og varme. Vi trives begge bedst i afdæmpede nuancer og farver, der giver os begge ro, og gør, at vi bedre kan slappe af, når vi er hjemme fra en ellers travl hverdag med arbejde. For at skabe kant og personlighed til den minimalistiske stil har vi tilføjet en masse bløde tekstiler, skulpturelle vaser og keramik, lækker kunst samt varme metaller.

Oblique bænken er fra Ferm Living og vasen er fra Louise Roe.
Oblique bænken er fra Ferm Living og vasen er fra Louise Roe.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg indhenter inspiration rigtig mange steder. Alt lige fra naturen, rejser og loppemarkeder til besøg hos bolighuse. Ellers bliver jeg meget inspireret af forskellige boligmagasiner - særligt RUM nyder jeg at læse. Men Instagram og Pinterest er stadigvæk de platforme, hvor jeg finder allermest inspiration. Der er så mange fine profiler derude.

Spisebordsstolene er fra serie 430 designet af Verner Panton.
Spisebordet er fra Willums og spisebordsstolene er fra serie 430 designet af Verner Panton.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det må være vores nye indbygget reolsystem, der skjuler en radiator, og som samtidig integrerer et højskab, der før stod helt alene og malplaceret midt i stuen. Da vi så lejligheden første gang blev vi draget af de smukke bjælker, beliggenheden og udsigten. Selvom det er en lejebolig, vidste vi begge, at vi skulle lave nogle ”småændringer”, før vi ville føle os helt hjemme. Derfor har vi også fået tilføjet radiatorskjulere hele vejen rundt, skiftet armatur og fronter på køkkenet. Det har gjort en kæmpe forskel for indtrykket og skabt en rød tråd og ikke mindst fuldendt vores indretning.

Reolen er bygget af Herskabsbyg og er en perfekt måde at skjule en kedelig radiator på.
Reolen er bygget af Herskabsbyg og er en perfekt måde at skjule en kedelig radiator på.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Den er svær, idet der er blevet købt så mange ting i forbindelse med vores flytning. Men det seneste må være vores nye Palissade havemøbler til altanen. Jeg glæder mig sådan til at sidde derude til sommer og nyde udsigten til Aarhus bugt.

Havemøblerne hedder Palissade og er fra Hay.
Palissade havemøblerne er fra Hay.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Jeg har haft en tendens til at skifte meget ud, så derfor er der ikke mange ting, som har fået lov til at overleve. Et af de møbler, som har overlevet længst, er min PK22 loungestol af Poul Kjærholm. En stol jeg købte for et par år siden efter at have drømt om den i årevis. Det må også være et af de møbler, som jeg håber på, skal følge mig hele livet.

PK22 Special Edition er en klassiker som skal følge Carla Sofie i mange år. Sofaen er betrukket med Flamiber creme og er fra Hay.
PK22 Special Edition er en klassiker som skal følge Carla Sofie i mange år. Sofaen er betrukket med Flamiber creme og er fra Hay.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det er et miks af vores Haze vitrineskab fra Ferm Living, de skønne viskose tæpper og vores Mags sofa i det fine Flamiber-tekstil. Haze vitrineskabet vil jeg tro har høstet mange likes, fordi mange har svært ved netop at finde den rette opbevaringsløsning til badeværelset, hvor vi havde skabet stående i vores tidligere lejlighed. Det tilføjede en masse personlighed til det rum, som ellers kan virke så udfordrende at gøre hyggeligt.

Tæpperne og sofaen får også ekstra meget opmærksomhed. Svaret herpå, gætter jeg på, er, fordi det er svært at finde, når man besøger sine lokale bolighuse. Det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i alle de tekstiler, når man skal købe en ny sofa eller et lækkert nyt gulvtæppe.

Vitrineskabet er fra Ferm Living.
Vitrineskabet er fra Ferm Living.

Dit yndlingsrum i boligen?

I vores nye hjem er det uden tvivl vores køkken-alrum og stue, der ligger i forlængelse af hinanden. Det er hjertet i hele lejligheden, og der vi virkelig nyder at være - især grundet lysindfaldet og udsigten udover byens tage og ned til Aarhus bugt.

Køkkenet er fra Invita.
Køkkenet er fra Invita.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi drømmer begge om at skifte vores armaturer ud på badeværelset til messing, så det kommer til at harmonere sammen med køkkenet og resten af stilen i vores hjem. Derudover er vi på udkig efter et lækkert, enkelt konsolbord i mørkt træ til placering op ad endevæggen i vores stue. Jeg hælder mest til valnød - hvorimod Christian altid trækker over mod det sorte. Så det er spændende, hvad det ender med – og om jeg mon får ham overtalt. Det har altid været lidt udfordrende, fordi han er ret godt bevidst om hvad hans egen stil er, når det kommer til boligindretning.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Det vil undre mig meget, hvis der kommer en masse farver ind i vores hjem. Vi begge elsker den neutrale farvepalette og den ro, det begge giver os. Jeg havde på et tidspunkt i efteråret en ”blå periode”, som min kæreste så fint kaldte det, og det var ikke just en succes. Heldigvis nåede jeg ikke at investere i så mange blå genstande, for det kom lige så hurtigt ud, som det kom ind.

Mine favorit-Instagrammere?

@homebykristinrodin

@idaedith_

@lepetitfik

Sofabord fra Juul Furniture og skammel fra Fritz Hansen.
Sofabord fra Juul Furniture og skammel fra Fritz Hansen.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Investér i tidløst design. Ved at investere i de rette grundsten vil din bolig altid være modtagelig overfor forandringer, såsom enhver stilændring eller nye trends.
  2. Vær ikke bange for at mikse forskellige materialer og farver, men så de alligevel harmonere med hinanden, og der skabes en rød tråd. Gentagelser i materiale- og farvevalg kan derfor altid være en god idé!
  3. Tilføj store grønne gulvplanter i boligindretningen. Det skaber liv, luft og hygge.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Jeg har svært ved at fremhæve en grim ting, da jeg synes alle vores ting kan noget særligt og bidrager til et personligt hjem – hvor alting ikke nødvendigvis skal være perfekt. Hvis du derimod spørger Christian, så er det et af mine loppefund. Han er knap så begejstret for en keramik lampefod, som stadig står uden skærm. Da jeg fandt den, måtte den med mig hjem, da jeg synes, farvespillet i keramikken er helt fantastisk og så fint understreger de nuancer, vi har i vores hjem.

Kontoret er malet i farven Warm Grey fra Nordsjö. Opslagstavlen er fra Ferm Living.
Kontoret er malet i farven Warm Grey fra Nordsjö. Opslagstavlen er fra Ferm Living.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det er svært kun at nævne én ting, men jeg er især meget glad for vores første fællesmøbel, Lille Petra i lammeskind fra &Tradition. Den har fået en helt særlig plads i vores nye hjem, da den er blevet placeret i vindueskarnappen med udsigt til bugten. Her elsker vi begge at sidde og nyde en god bog eller et magasin.

Fra stolen, Lille Petra, har man den smukkeste udsigt ud over bugten.
Når man sidder i Lille Petra stolen fra &Tradition har man den smukkeste udsigt ud over bugten.

Følg Carla Sofie Molge her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”