DIY: 7 fine sager du kan lave af ting fra byggemarkedet

Foto: Pernille Enoch/wehlitzenoch.dk Brug rå reoler og grå afløbsmuffer til at give indretningen et tvist. DIY: 7 fine sager du kan lave af ting fra byggemarkedet

DIY: 7 fine sager du kan lave af ting fra byggemarkedet

En tur i byggemarkedet behøver ikke kun at handle om praktiske projekter. Se på materialerne med nye øjne, så kan en lagerreol blive fin i stuen og afløbsmuffer kan pludselig blive til potteskjulere.

Rå lysestager fittings

Rå lysestager

Gå på jagt i afdelingen for vandrør og fittings, og find kombinationer til lysestager. Mal evt. en enkelt med sort spraymaling.

Fittings og spraymaling er fra Silvan, den lille skål er fra Stilleben og notesbogen er fra Kartotek.

Cool reol toolmate

Cool reol

En stålreol til kun 350 kr. kan blive en fin reol til både stuen eller børneværelset. Her har vi lagt malede MDF plader ovenpå stålhylderne for at bløde udtrykket lidt op. Du kan få skåret hylderne til i byggemarkedet samtidig med at du køber reolen og så bare male dem i din yndlingsfarve.

Reolen Toolmate er fra Silvan, billedet er fra Stilleben, trådkurven er fra Korbo og malingen til hylderne er fra Flügger. 

LÆS OGSÅ: DIY: Kvinde, kend dit byggemarked...

Rive garderobestang

Ude med riven

Lad en rive blive din nye garderobestang, bare for at gøre noget andet – og noget som vækker opsigt. Mal f.eks. det nederste af skaftet og riven med sort spraymaling. Husk at dække resten af skaftet af, mens du maler. Hæng riven på væggen med et gardinstangbeslag og brug den med bøjler og kroge til tøj. Selve rivedelen kan bruges som knager til mindre ting som tasker mm.

Rive og spraymaling er fra Silvan, de sorte metalbøjler er fra Jysk, morgenkåben er fra Aiayu, stofnettet er fra Dora og nøglesnoren er fra By Jesper With.

Opbevaring af taperuller

TIP

Brug et stykke rør med vægbeslag som endestykke til opbevaring af taperuller, gavebånd etc.

Kunstfærdigt vægtæppe

Kunstfærdigt vægtæppe

Bademåtter har ofte en ryaagtig tekstur og er derfor fine som udgangspunkt for et unikt vægtæppe som dette. Klip måtten til, så den er kvadratisk, læg et stort stykke pap over med en cirkel skåret ud i midten. Mal med spraymaling i grå, blå og sort, så farverne lapper over hinanden. Fjern pappet fra måtten, og lad tæppet tørre. Hæng tæppet på væggen med et par små søm i hjørnerne.

Bademåtten er fra Silvan, spraymalingen er fra Panduro Hobby, bænken er fra Jysk, kanden er fra Raawii og Knabstrup vasen er fra Illums Bolighus.

Unika urtepotter af afløbsmuffer og propper

Unika urtepotter

Lav selv urtepotter af afløbsmuffer og kloakpropper i grå plast. Brug stykker i forskellige størrelser, og brug dem til planter eller til afskårne blomster.

Afløbsmuffer og propper er fra Silvan, den lille vase er fra Studio Arhøj, skålen er fra Stilleben, notesbogen er fra Notem og bogkassen er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

Opbevaring på skrivebordet

Opbevaring på skrivebordet

Find fine ting til opbevaring på skrivebordet i byggemarkedet. Brug f.eks. en værktøjstavle som opslagstavle, eller brug de små sorteringskasser som er tiltænkt søm og skruer til småting som bånd, klemmer, clips mm.

Skrivebordspladen er fra Trævarefabrikernes Udsalg. Hultavlen, beslag med knager til tavle, kasser til stabling og rør er alle fra Silvan. Nøglesnoren er fra By Jesper With, saksen er fra House Doctor, timeglasset er fra Jysk, billedet er fra Stilleben, kruset er fra Studio Arhøj, den blå notesbog er fra Kartotek og stofnettet er fra Dora.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og DIY

610x200_woordy_knap2.jpeg