DIY
SPONSORERET indhold

DIY: Kvinde, kend dit byggemarked...

- det er meget federe, end du tror!

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: Tia Borgsmidt
19. jun. 2016 | Bolig | BoligLiv

Byggemarkedet er ikke kun et slaraffenland for mænd med hang til boremaskiner og murerspande. Vi har fundet et hav af materialer, du kan bruge til at lave smukke accessories til din bolig.

Fra bademåtte til smukt vægtæppe
To simple bademåtter kan lynhurtigt forvandles til trendy vægtæpper. De er nemme og billige at lave og hænger nu som flotte personlige kunstværker på væggen i soveværelset. Se vejledningen herunder. Sengegærdet er fra Jysk, sengetæppet fra Mette Ditmer og puder fra Retro Villa. Væggen er malet med ‘Perle’ fra Dyrup, glans 5.

Vægtæppe
Du skal bruge: bademåtter, kobberrør, garn i forskellige nuancer og tykkelser, lædersnor til ophæng.
Sådan gør du: Vælg garn i forskellige farver, og sy tilfældigt eller i lige rækker, alt efter om du ønsker et rodet eller grafisk look. De lange flæser og tråde opstår, hvis du undlader at trække garnet helt igennem tæppet, når du syr næste sting. Sy måtten fast til kobberrøret med grove sting, og afslut med at binde en fin lædersnor på til ophæng.

Gitterophæng til køkkenet
Her har vi brugt et havegitter fra planteafdelingen som perfekt ophæng til køkkengrejet, så man let kan komme til de forskellige redskaber. Se vejledningen herunder. Køkkenet er fra JKE Design, fliserne er fra File Under Pop og de hvide tallerkener, skåle og kander fra Casalinga. Den grå skål er fra Kähler, skærebræt fra Menu og diverse træskeer og sakse er loppefund.

Gitterophæng
Du skal bruge: Plantegitter (kan købes i byggemarkedets havecenter), små kroge med gevind, to kroge til loftet, tang og kæder af messing.
Sådan gør du: Skru krogene fast i gitteret. Åbn et led i kæderne med en tang, og lav en løkke omkring gitteret i hjørnerne. Sæt to kroge i loftet, som kan holde til gitteret og dine udvalgte sagers vægt. Husk at måle af hjemmefra, hvor lange kæderne skal være.

TIP
Man kan skrue alle de kroge i , man har lyst til, men husk at fordele vægten.

Knagerække af tæppeliste
Det ligner en dyr knagerække i messing, men det er blot en tæppeliste og nogle kroge i samme materiale. Se vejledningen herunder. De små børster er fra Søstrene Grene, guldsaksen er fra Granit, den store børste er fra Silvan og bordskåneren er fra Bertramsen Design. Fliserne er fra File Under Pop og gryden fra Gense.

Knagerække
Du skal bruge: tæppeliste i messing, messingkroge, skruer og boremaskine.
Sådan gør du: Tæppelisten har forborede huller, hvilket gør det ekstra nemt at skrue de små messingkroge i. Vil du have flere kroge, så mål op med vaterpas, og bor små huller til krogene. Skru knagerækken fast til væggen med to skruer til sidst.

Smuk håndklædeholder
Med få remedier som kobberrør, garn og perler kan du lave din egen flotte håndklædeholder. Du kan ændre på looket ved at vælge en anden type rør, snor eller perler. Se vejledningen herunder. Håndklæderne er fra Fabric Copenhagen, og Granny taburetten er fra Retro Villa.
Håndklædeholder
Du skal bruge: 4 kobberrør, kraftig snor og store træperler.
Sådan gør du: Læg rørene op med passende afstand, og mål snoren af. Træk snoren igennem rørene på kryds, evt. med en strikkepind eller andet, der er let at ‘dumpe’ gennem røret. Mål op med en lineal, så
snorene mellem hvert niveau bliver lige lange. Hvis rørene hænger lidt skævt, kan de altid rettes op til sidst. Afslut med en knude foroven og forneden. Sæt træperler på, og slå endnu en knude.

Cool kontorhjørne
Med laminatplader og et lagerreolsystem i stål kan du nemt og billigt designe dit eget flotte skrivebordshjørne. Se, hvordan du bygger den herunder. Stolen er fra Jysk, bordlampen er fra Nordlux, tæppet er fra House of Rym og vaser fra Lyngby by Hilfling. Kassen på gulvet er fra Silvan. Væggen er malet med Eilersen Geneve Archaia fra Flügger.

Cool kontorhjørne
Du skal bruge: stålreolsystem – vi har brugt PN fra Silvan. Laminatbordplade skåret ud i mindre dele – vi fik skåret en bordplade på 60 cm. dybde og hylder på 40 cm. dybde. Boremaskine, skruer og ravplugs.
Sådan gør du: Med det fleksible reolsystem bestemmer du jo fuldstændig selv, hvor højt og bredt kontorhjørnet skal være, bare sørg for at pladerne er skåret ud i de rigtige mål. Mål op, og skru skinnerne fast i væggen. Klik hyldeknægtene fast, og læg pladerne på. Skru hylderne fast nedefra gennem de forborede huller i hyldeknægtene.

Havestemning i stuen
Man ville aldrig gætte det, hvis ikke man vidste det – at det smukke skab til planter i stuen er købt i et byggemarked! Drivhusskabet er egentlig beregnet til terrassen eller altanen, men kan bruges indendørs til at skabe den fineste botaniske stemning midt i stuen. Potterne og oliventræet er fra Silvan, æskerne er fra House Doctor og Søstrene Grene, tæppet er fra Retro Villa og kurven på væggen er et loppefund. Væggen er malet med farven Limurt fra Dyrup.

TIP
Drivhuset kan åbnes i toppen, hvilket gør det muligt at udstille større planter.

Lav smukke stilleben med store og små planter blandet, og brug enkle hvide potter mikset med stentøjspotter med flotte glasurer.

Drivhuset kan også fungere som et fint vitrineskab til udstilling og opbevaring af æsker og bøger. Æskerne er bl.a. fra Granit, House Doctor og Søstrene Grene.

Det eneste, vi har gjort, er at montere messinggreb på lågerne. På den måde får drivhuset et kombineret look af et drivhus og vitrineskab og blender bedre ind i stueomgivelserne.