Smykker øreringe perler
SPONSORERET indhold

DIY: Lav flotte smykker af perler

Smyk ørerne med de fineste blomster og kirsebær syede i perler, i de helt rigtigt friske sommerfarver.

Af: Annika Kruse, Glotti Press
25. dec. 2019 | Bolig | Hendes Verden

Smykker af perler

Perleøreringe med blomster - smykker

Perleøreringe med blomster

Materialer: Perler – blå, guld og hvide – så små som muligt • Ørekroge • Perlenål • Ekstra stærk sytråd

Tråd nålen, og lav en knude. Tag 12 perler på tråden, og dan en cirkel ved at trække nålen igennem den første perle. 

Tag 5 perler på tråden, spring 1 perle over, og før nålen igennem næste perle. Fortsæt med 5 perler og spring 1 over, indtil du når til den perle, du startede med. 

Før nålen igennem 2 ud af de 5 perler, og tråd 5 perler på nålen. Spring 1 perle over, og gå igennem den 4. perle. Træk 1 guldperle på, og før nålen igennem den næste række (nr. 2 ud af 5 perler). Her sættes 5 perler på, spring 1 perle over, og træk igennem den 4. perle. Fortsæt hele vejen rundt. Før nålen igennem den 3. perle ud af de 5, og lav en række med 10 hvide perler. Bladet laves med 6 perler ved at lave en løkke på samme måde, som da du startede med cirklen. Tilføj 7 hvide perler, 1 blå, 2 hvide og 1 øsken, og før nålen tilbage igennem de 9 perler, og lav en knude ved bladet, så den skjules. 

Lav endnu en blomst, men stop efter de sidste 7 hvide perler, og træk tråden igennem den blå og de to hvide perler samt øskenen fra den første blomst. Hæft ved at føre nålen tilbage og ned til bladet. 

Lav endnu en ørering.

Dråbeformede øreringe med perler - smykker

Dråbeformede øreringe med perler

Materialer: 1 sæt ørekroge • Perler i mintgrøn og pastelgul – så små som muligt • 1 sæt øreringsvedhæng • 2 øskner • 2 blade • Bidetang • Sekundlim

Klip den store øsken/øjet af øreringsvedhængene med en bidetang. Selve den buede stav på den ene side kan løsnes, så man kan trække perler på. Sæt bladene på hver øsken. Tilføj mintgrønne perler på 1/3 af staven. Sæt derefter 14 pastelgule perler, øskenen med bladet, og 14 pastelgule perler på. Fyld staven med mintgrønne perler, og lad 3-4 mm stå tom. Smør lim på spidsen af staven, og luk den. 

Lav endnu et vedhæng, og sæt en ørekrog på hvert vedhæng.

Perleøreringe med tre lange kvaster - smykker

Perleøreringe med tre lange kvaster

Materialer: Perler i lys rød, hvid, guld og lys brun – så små som muligt • 1 par kreol øreringe 20 mm • 12 stk. headpins med plade • 12 stk. eyepins • 4 stk. wireklemme • 2 stk. runde ørestikker

Start med at føre 6 lyserøde, 1 guld, 5 hvide,1 guld og dernæst 6 lyserøde perler på alle 6 headpins med flad ende i bund. Lav dernæst et øje på alle headpins.

Åben forsigtigt øjet i eypinnene, og forbind dem med øjerne som du selv har snoet. Luk øjet i eyepinnen igen, og før så 3 guld- og 20 brune perler på eyepinnen. Lav dernæst et øje på alle eyepins. Før stavene på kreolen med en wireklemme imellem hver stav. Hvis det er svært at få wireklemmerne på kreolen, bukkes enden en smule ud, så wireklemmen kan komme forbi bukket. Når alle delene er ført på kreolen, bukkes enden forsigtigt tilbage igen. Åbn de runde ørestikkere, og sæt de tre headpins i hver ørestik.

Perleøreringe med kvaster (tassels) - smykker

Perleøreringe med kvaster (tassels)

Materialer: Perler i to farver – så små som muligt • Ørestikkere • Perlenål • Ekstra stærk sytråd • Klemmeperler 30 stk. • Filt, naturfarvet • Sølvsmykketråd • Klemmetang 

Den første frynse: Klip et stykke sytråd på 30-40 cm (du vil senere i processen blive glad for en lang tråd). Tråd nålen, og sæt den første perle på. Vær opmærksom på, at den første perle bliver frynsens nederste perle. Når den første perle er sat på, skal trådens anden ende også igennem nålen, så de næste perler kommer til at sidde på dobbelttråd.

Træk 40 perler på hver tråd – skift farve undervejs, men vurder selv, hvor lang frynsen skal være. Afslut med en klemmeperle.

Lav 30 frynser i alt, 15 per ørering.

Klem alle klemmeperlerne fast med klemmetangen. Stram ikke perlerne alt for tæt sammen – hav gerne to millimeter synlig tråd, da det får frynsen til at bevæge sig pænere. Klip et stykke filt, som er 10 cm langt og 2 cm bredt, og fold det én gang på den lange led. (Det er nu, at du bliver glad for en lang resttråd på frynserne). Brug den lange tråd til at sy perlefrynserne fast side om side på filtstykket. Bind eventuelt trådene sammen.

Rul filten til en kvast, og sy rullen omhyggeligt sammen, så den sammenrullede filt ikke åbner sig.

Sy ørestikken fast i midten på filtrullen.

Klip et stykke smykketråd af metal på 20-30 cm. Læg smykketråden af metal dobbelt. Træk perlerne på. Når den er lang nok, bindes en midlertidig knude, så perlerne ikke glider af. Stik enden af metaltråden op i midten af filtrullen nedefra. Start med at vikle den perlebesatte tråd rundt, og sørg for, at de ligger helt tæt. Sy metaltråden fast for at sikre, at den bliver siddende. Sy indimellem rækkerne, og sørg for at gemme sytråden godt bag perlerne. Når du når til toppen, vil du muligvis opdage, at du har sat for mange perler på ståltråden. Bind den midlertidige knude op, tag dem af igen, og afslut med en klemmeperle. Hvis man stadig kan se filten i toppen, kan du sy et par perler på med den almindelige sytråd.

Perleøreringe med kirsebær - smykker

Perleøreringe med kirsebær

Materialer: Perler – grønne og røde så små som muligt • Ørekroge • Perlenål • Ekstra stærk sytråd • 2 træperler 8 mm 

Start med en rød stopperle: Træk en enkelt perle på tråden, og træk nålen igennem perlen to gange. Lad cirka 5 cm tråd hænge til at stramme til undervejs og hæfte til sidst.

Gentag med træperlen – og lad den lille stopperle ligge i hullet på den store perle. Det gør det lettere at stramme tråden, mens du laver øreringene.

Find ud af hvor mange perler, du skal bruge per bane til kirsebærret (cirka en perle per millimeter – træperlen er 8 mm i højden, og her er brugt 8 perler per bane). Træk perlerne på tråden, ”læg” dem langs den høje side af perlen, og før tråden igennem hullet.

Stram godt til. 

Fortsæt med at tilføje baner med 8 perler, og stram mellem hver. Sørg for, at banerne lægger sig ens, og at perlerne ikke ryger ned i den store perles hul.

Dæk træperlen helt – her er der lavet i alt 14 baner.

Luk kuglen i top og bund: Stik nålen op gennem træperlen, og træk 6 perler på tråden. Læg dem på toppen som en lille cirkel, og før nålen igennem en af perlerne, der allerede sidder fast. Det er noget pillearbejde, men du skal nærmest væve dem fast på de baner, du har lavet lodret. Tilføj en perle i midten, og før nål og tråd igennem træperlen og om på den anden side. Gentag i bunden, så perlen nu er en hel kugle.

Stilk: Træk 14 grønne perler på nålen. Luk af ved at føre nålen igennem den sidste perle igen (ligesom stopperlen i starten.) Før nålen igennem de resterende perler igen hele vejen ned til kuglen og om på den anden side, så du kan hæfte tråden forenden.

Lav endnu en kugle og stilk. Sæt de to stilke sammen ved at føre nålen igennem de øverste perler.

Lav et blad af 12 perler, der formes til en cirkel ved at føre nålen igennem den første perle igen. Før nål og tråd igennem hele stilken, ned igennem træperlen, og hæft under kirsebærret. Åbn ørestikken, og sæt den igennem den lille perleløkke øverst på stilken. Luk den godt til.

Alle materialer fra Enamel Copenhagen, tlf. 52 39 10 01

LÆS OGSÅ: 20 sjove og skønne ideer med hama perler