Hanna og Markus forvandlede en lille bungalow på 65 kvadratmeter til den fineste villa
Foto: Martin Sølyst Hanna og Markus har skabt et kreativt drømmehus i Vanløse.

Hanna og Markus forvandlede en lille bungalow på 65 kvadratmeter til den fineste villa

Med en god portion hjemmebyggede finesser og en stor kærlighed til svensk snedkerstil har et svensk par skabt et kreativt drømmehus til deres familie i Vanløse.

Det var glæden ved Vanløses hyggelige stemning, den gode skole og en akut mangel på plads, der gjorde at Hanna og Markus Wassberg faldt for den gamle bungalow, der ikke lå mere end et par hundrede meter fra den villalejlighed, hvor de boede før.

Der skulle dog mere end en totalrenovering af både hus og have til at skræmme den kreative familie. Markus, som er snedker og bygningskonstruktør, indehaver af MWID, som blandt andet står bag virksomheder som Brands, Pivotech, ENR, Pennywise Electronics og Microstorm, er lidt af en opfinder, og han har selv tegnet og udført hele ombygningen af huset, som er gået fra at være en 65 kvadratmeter stor bungalow i et plan til en villa på 150 kvadratmeter.

Både Hanna og Markus er fra Sverige, men tilfældigheder har ført dem til Danmark, så selvfølgelig skulle huset også have en snert af moderne, svensk snickerglädje-stil.

En helt ny etage blev konstrueret til huset, nye vinduer blev monteret, og der blev lagt nyt tag. Halvandet år tog det, før villaen, en træhule til pigerne og et gæsteanneks i baghaven stod klar.

Læs også: I Anne-Sofie og Alexanders lejlighed på bare 69 m2 er der luft imellem møblerne: "Det giver ro"

Facade på villaen, der er forvandlet fra en lille bungalow.
Markus har selv stået for ombygningen, der har forvandlet en minimalistisk bungalow i enkelt plan til en villa i to etager.
Indretning med lyse farver i entreen.
Indretningen i entreen er holdt i lyse, naturlige farver. Tæppet er et arvestykke, kommoden et loppefund, og lampen er fra et filmset.

Når man træder ind i hjemmet hos familien Wassberg, mødes man af en lys og dejlig stemning, som sender tankerne i retning af et svensk landsted i en moderne udgave. Hanna, som er teamleder i et digitalt bureau, er vant til at have mange ting om ørerne, og en haj til at finde materialer, møbler, fliser, klinker, armaturer fletstole og alt muligt andet på nettet.

– Jeg trives godt i kaos, siger hun, da snakken falder på, hvordan det var at bo i byggerod i kælderen de første måneder. Hanna er også den, der styrer farvevalget i boligen, og det er tydeligt at se, at det er de støvede farver, der ligger hendes svenske hjerte nært.

Gamle smukke skabe, et bord, der er blevet brugt i generationer, og så er der da også en snert af Carl Larsson i hjemmet med masser af loppefund, både fra svenske og danske loppemarkeder, Lauritz.com og Den Blå Avis.

Læs også: Katharina forvandlede sin kvistlejlighed til en sanselig hule: "Jeg hader kvadratmeter, der ikke bliver brugt"

Industrikøkken med sjæl

Køkkenet fra Ikea er af stål og i industriel stil. Men det kolde look er blødt op dels af den lækre grønne farve, der er malet på vægge og skabe, men også af varme materialer som træ, keramik, marmor og blomster fra haven. Bordet midt i køkkenet oser af landlig charme og bliver brugt til en hurtig kop te, morgenmad til børnene, og opbevaring af køkkenting. Det ses tydeligt, at det er husets hjerte.

– Jeg elsker det industrielle look, det giver et godt modspil til alle vores loppefund og arvede sager, og så er det praktisk, siger Hanna.

Fra køkkenet er der direkte udgang til en skøn terrasse, hvor størstedelen af familiens måltider bliver indtaget i sommermånederne. Fra de lyse stuer, der rummer spisestue og sofaafdeling, er der udsigt og direkte udgang til baghaven.

Flot industriagtigt køkken fra Ikea og hjemmelavet træhylde.
Den fine træhylde i køkkenet fra Ikea har Markus selv lavet. Her står der en musikafspiller og nyttige redskaber til dagligt brug. Billedet, der er tegnet af Monica Petersen, er en indflyttergave fra gode venner.
Der er en industriel stil i køkkenet fra Ikea.
Der er en industriel stil i køkkenet fra Ikea, som bliver blødt op af en støvet grøn farve på væggen og håndmalede fliser fra Made a Mano. Lampen er en Örsjö PJ50 i farven oxblod. Marokkanske tæpper, træ, læder og et antikt anretterbord tilfører sjæl og varme.

Håndvævede tæpper, bøger om kunst, håndværk, mad og have samt smukke loppefund skaber sjæl og varme i de lyse stuer, og masser af grønne planter trækker haven helt med indenfor. Markus har bygget forskellige skabe og reoler rundt omkring i huset.

Nogle er prototyper til forskellige projekter, og andre er lavet til stuerne for eksempel af gamle vinduer. Overalt er der kreative og personlige løsninger, og lyset fra det smukke hjørnevindue skaber sommerstemning i stuerne hele året.

Førstesalen er domineret af de skæve og sjove vinkler, den nye etage skaber med sine kviste og høje rejsning. Hanebjælkerne er fritlagte, og Markus har placeret vinduer højt oppe for at lukke masser af lys ind i huset. Her er der indrettet værelser til alle tre børn, forældresoveværelse og badeværelse.

– Jeg valgte at fritlægge hanebjælkerne for at skabe en eventyrlig tårnværelsestemning og få gavn af hele højden i værelserne, fortæller Markus. I baghaven er der plads til afslapning, leg og eventyr for hele familien.

Haven rummer derfor også en trampolin og ikke mindst den fabelagtige træhule i tre plan, som Markus har bygget til pigerne. Som det smukke hus ligger der på den stille villavej i Vanløse, er det svært at forestille sig, at det tidligere var en bungalow i et enkelt plan. 

Terrasse i forhaven med fine møbler.
Et kig fra køkkenet til terrassen i forhaven, hvor familien indtager de fleste måltider i sommersæsonen. Den store plante inden for døren trækker haven helt ind i køkkenet
Spisestuen ligger i forlængelse med køkkenet og er indrettet med et langbord.
I forlængelse af køkkenet ligger spisestuen, som er indrettet med langbord, der er et arvestykke fra Markus' familie. De sorte stole er fra Ikea, mens det håndvævede kelimtæppe er fra den lokale genbrugsbiks. Lampen er købt på Lauritz.com.
. I baghaven står det hyggeligste, lille anneks, der også er blevet totalrenoveret.
I baghaven står det hyggeligste, lille anneks, der også er blevet totalrenoveret med dobbeltdøre ud til den dejlige, nyanlagte terrasse.
Anneks der er indrettet som separat bolig.
Det rummelige anneks har tidligere været både værksted og Markus’ kontor, men er nu indrettet som en lille separat bolig, der er et populært sted for familiens teenager, som er glad for at hænge ud med vennerne på afstand af resten af familien.
Der er både blevet plads til en seng, spiseplads og opbevaring i annekset
Der er både blevet plads til en seng, spiseplads og opbevaring i annekset. Skuffemøblet er fra et svensk loppemarked
Ved annekset er en hængekøje bundet fast til et æbletræ
I hjørnet mellem havemur og anneks er en indbydende hængekøje bundet fast til et gammelt æbletræ. Her kan man fange de sidste solstråler om aftenen.
Afdæmpede støvede farver dominerer i stuen.
De afdæmpede, støvede farver dominerer i stuen, der har udgang til baghaven. En hørsofa fra Ilva er familiens samlingspunkt, når der skal slappes af, og det gøres bedst ved stuens hjørnevindue. Bordet er fra et loppemarked, puffen er fundet ved storskrald, og puderne er lavet af gamle svenske tekstiler.
Et fint lille badeværelse med kig til himlen.
Et fint lille badeværelse med kig til himlen. Skydedøren sparer plads i den lille fordelingsgang.
Soveværelse domineret af husets skæve og hyggelige vinkler.
Soveværelset befinder sig på førstesalen, som er domineret af husets skæve og hyggelige vinkler. Her er udgang til en lille fransk altan, og masser af grønne planter. Sengetæppet er fra Afroart.se. Lampen har Hanna håndmalet.
Smuk stol betrukket med blomstret vintagestof.
Døtrenes værelser er også domineret af tagets stejle vinkler. Reolen har Markus selv bygget, mens Hanna har betrukket stolen med blomstret vintagestof.
Langt skrivebord under sengen.
På Sofias værelse har Markus lavet et langt skrivebord under sengen, som er bygget under loftvinduet, så værelsets beboer kan ligge og kigge på stjerner. Overalt i rummet er der reoler og opbevaring til de mange krea-ting.

Hvem & hvor?

Hvem: Hanna Wassberg, 42 år, experience designer og teamleder i et digitalt bureau, Markus Wassberg, 40 år, iværksætter. Børnene Lisa, 8 år, Sofia, 11 år, og Otis, 16 år.

Hvor: Vanløse

Hvad: Villa på 150 kvm. Huset er oprindeligt en bungalow, som Markus selv har stået for at tegne og bygge om til en villa i to etager i moderne snickerglädje-stil.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning