Julepynt med grankogler
SPONSORERET indhold

Sådan laver du kreativ julepynt med grankogler

Grankoglen er naturens helt egen julekugle, og du finder den i mange størrelser, former og farver. Tag familien med i skoven, saml ind, og brug koglerne til at give din jul et oprigtigt og naturligt touch. Og så er hjemmelavet julepynt rigtig hyggeligt at lave.

Af: Camilla Tange Peylecke Foto: Peter Kragballe
17. nov. 2016 | Bolig | ALT for damerne

Grankogler1.jpg1. Kogler sat på bånd er fine i vinduet eller på din hoveddør. Båndet er trukket på en lille træperle fra Panduro Hobby og limet på koglen.

2. Saml naturens smukkeste vintersager, læg det hele på en bakke, og tilføj et par lys, så har du den fineste, enkle juledekoration. Til venstre ligger kogler, tuagran, en tørret hortensia og juleroser. Ved siden af bakken ligger en presset julerose, bevaret fra sidste år. Bakken er et loppefund.

TIP

Læg koglerne på radiatoren, så folder de sig ud. 

Kogler fra forskellige typer af gran og et par, der glimter. Kogler fra forskellige typer af gran og et par, der glimter. Gå på jagt i din have, i nærmeste skov eller ved blomsterhandleren, der ved juletid ofte har et kæmpe udvalg. 

LÆS OGSÅ: 16 flotte julehæklerier 

Grankogler3.jpg1. Dekorative juletræer lavet af små kogler fra bl.a. lærk – et enkelt, nemt lille projekt. Koglerne er limet på en kegleformet papform fra Panduro Hobby, og kræver kun lidt tålmodighed og fingersnilde. 

2. Lidt kogler i en vase, og julen er i hus!

Grankogler4.jpg1. Vikl kogler på snor, og brug kogleguirlanden på juletræet, omkring dørkarmen eller over et spejl.

2. Dæk julebordet med kogler og kugler af forskellig slags, og suppler gerne de naturlige med et par af dem, der glimter. Dugen er et stykke stof fra Liberty, 230 kr. pr. meter. 

Grankogler5.jpg1. Du kommer ikke uden om en krans til jul, og koglerne er både smukke og nemme at arbejde med. Brug koglekransen på hoveddøren eller på væggen indenfor.

Sådan gør du: Klip en ring i kraftigt karton i den størrelse, du vil have. Lim koglerne på, begynd med de største yderste, og afslut med de små inderst. Så enkelt, at også børnene kan være med. 

2. Dæk op til julete med kanel og stjerneanis, vaniljekranse og gran, og lad julens dufte fylde stuen. Dugen er af stof fra Liberty, 230 kr. pr. m.

Indpakning_kogler.jpgSmuk indpakning er en gave i sig selv. Papir med kogler er fra tøjbutikken Sand.