Julerose
SPONSORERET indhold

Pynt op med den smukke hvide julebebuder

Når alt andet er bart og brunt, blomstrer julens yndigste lille blomst i haven. Lad julerosen stråle udenfor, eller tag den med ind, og brug den til fin og delikat julepynt.

Af: Bente Halkjær Foto: Tia Borgsmidt
17. dec. 2021 | Bolig | ALT for damerne

Juleroser i skål

Skål fyldt med juleroser

Juleroser kan ofte købes i forskellige størrelser, og de mindste er perfekte til dekorationer. Her er den store skål fyldt med juleroser og hyacinter, mens der udelukkende er juleroser i de små skåle og koppen. Jorden er dækket med en fin blanding af mos og lav.

Smuk borddækning

Smuk borddækning

Du behøver kun ganske få blomster for at lave en smuk borddækning som her, hvor små vaser er fyldt med juleroser og takskviste. Her bruger vi grønne glasvaser, men du får også et flot resultat med klare vaser. Drikkeglas og tomme syltetøjsglas kan også snildt bruges.

Smuk servietringSmuk servietring

Vil du gøre lidt ekstra ud af julebordet, så sæt en julerose og en takskvist ved hver serviet, gerne i et orkidérør. Bind dem til servietten med et bånd, eller saml dem – som her – med en gammel gardinring, der fungerer som servietring.

Julerose i krukke

Julerose i krukke

Julerosen er en robust plante, som det er oplagt at pynte med i haven eller på altanen i vintertiden. Du kan også købe den i potte og  lade den byde velkommen i en krukke ved hoveddøren.

Delikate dekorationer

Delikate dekorationer

Fyld små glas med juleroser og takskviste eller plant en enkelt julerose i et glas med jord, som du så kan putte et juletræslys i og bruge som dekoration på bordet eller i vindueskarmen.

Julerosekrans_materialer.jpg

Bind de smukke juleroser på en krans med ståltråd eller blomstertråd og det pynt, du vil have på.

Enkel krans

Enkel krans

Lav en enkel krans af jule rose og taks. Holdbar heden er relativt kort, men øges betydeligt, hvis du binder blomster hele vejen rundt og lægger kran sen i et fad vand.

Svævende pynt

Svævende pynt

Små glas med ståltrådsophæng er søde med blomster i. Hæng dem for eksempel i vinduet sammen med anden fin julestads, eller brug dem som anderledes pynt på juletræet.

Anbefalet til dig