Katja Nordkvist bolig instagram

Foto: Privat Kom indenfor hos Katja Nordkvist her.

Ugens instagram-bolig

”Vi endte med at lave alle garderobeskabe og badeværelsesmøbler som IKEA-hacks”

I 2021 flyttede Katja og hendes mand ind i et nybygget funkishus lidt uden for Helsingør. Kom med indenfor i denne uges Instagram-bolig.

Du finder ikke masser af pangfarver i det nybyggede funkishus lidt uden for Helsingør, hvor Katja Nordkvist og hendes mand Jonathan bor sammen med deres to små børn.

Til gengæld er det smukke hus i den moderne byggestil fyldt med bløde og hyggelige komponenter og ikke mindst en hel masse IKEA-hacks.

Kom med indenfor hos @katjanordkvist her:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Katja Nordkvist og jeg er 28 år gammel. Jeg læser klassisk græsk på Københavns Universitet, men jeg har holdt barsel siden januar, og i øjeblikket holder jeg orlov, da jeg hjemmepasser mine to børn på et og to et halvt år. I marts 2021 flyttede jeg, min mand Jonathan og børnene ind i vores nybyggede funkishus lidt uden for Helsingør.

Børneværelset er indrettet enkelt og stilrent. Lille bord fra Cam Cam Copenhagen, muslingelampe fra Konges Sløjd, ballonlamper fra Ekaterina Galera og skib fra Haptic Lab.
Børneværelset er indrettet enkelt og stilrent. Lille bord fra Cam Cam Copenhagen, muslingelampe fra Konges Sløjd, ballonlamper fra Ekaterina Galera og skib fra Haptic Lab.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Da jeg var barn, lavede min mor tit om på indretningen i hjemmet, men hun holdt sig altid til lyse og neutrale farver. Jeg husker, at jeg begyndte at lægge mærke til indretning og farver hjemme hos andre, og hvor stor betydning de to ting havde for et rums stemning og atmosfære. Interessen for boligindretning kommer helt klart fra min mor, og den er kun vokset siden.

Især i forbindelse med vores husbyggeri. Jeg har brugt virkelig mange timer på at søge inspiration til plantegningen, byggeriet og indretningen gennem Instagram, og jeg er så glad for, at andre har valgt at dele ud af deres erfaringer og hjem. Derfor valgte jeg også selv at dele mit eget hjem – for at inspirere andre.

Sengelamperne er fra Le Klint, sengetæppe ffra Zara Home og plaid fra Magasin.
Sengelamperne er fra Le Klint, sengetæppe fra Zara Home og plaid fra Magasin.

Beskriv din stil?

Jeg vil beskrive min stil som tidløs og minimalistisk, men samtidig også med bløde og hyggelige komponenter. Vi har valgt at bygge et hus i en moderne byggestil, og det har hele tiden været vigtigt for mig, at det ikke blev for stramt og hårdt i udtrykket, og jeg synes vi har ramt meget godt et sted midt i mellem.

Skabene i soveværelset er et af Katjas og Jonathans IKEA-hacks. Begge lamper er fra HAY.
Skabene i soveværelset er et af Katjas og Jonathans IKEA-hacks. Begge lamper er fra HAY.

Hvad bliver du inspireret af?

Ligesom mange andre bruger jeg Instagram en hel del, når jeg søger inspiration. Jeg falder hver dag over nye, smukke hjem. Jeg bliver også inspireret gennem mit studie, da jeg elsker æstetikken i græsk og romersk kunst. Det er nok også herfra min glæde over smukke vaser og krukker kommer fra.

Sengebord fra Ilva og lampe fra Le Klint.
Sengebord fra Ilva, vase fra Ferm Living og lampe fra Le Klint.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Da jeg faldt over de mange, fine IKEA-hacks (primært gennem @christinedelmar og @et.hjem), som man selv kunne lave relativt billigt, blev jeg en lille smule besat af det. I starten regnede jeg med, at vi ville vælge alt skabsinventaret til huset fra HTH (som man normalt gør gennem byggefirmaet), men vi endte med at lave alle garderobeskabe og badeværelsesmøbler som IKEA-hacks, og det udviklede sig til at vi også lavede et integreret puslebord i børneværelset, en bænk med skoopbevaring i entréen samt en indbygget skabsløsning i stuen, som vi senere udvidede med en reol oven over.

Skoopbevaringen i entreen er også et IKEA-hack. Hynden har Katja selv syet.
Skoopbevaringen i entreen er også et IKEA-hack. Hynden har Katja selv syet.

Når jeg ser tilbage, aner jeg ikke, hvor vi fik overskuddet fra med to små børn hjemme og min mands fuldtidsjob. Men vi gjorde det, og det er vi meget glade for, men det var i hvert fald overraskende, at vi endte med at bruge de løsninger i så mange dele af huset.

Smukt og simpelt badeværelse. Skabe fra IKEA og kurv fra House Doctor.
Smukt og simpelt badeværelse. Skabe fra IKEA og kurv fra House Doctor.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

En hyggelig lænestol i træ og boucléstof fra Zara Home til vores gæsteværelse, som jeg er i gang med at indrette for tiden.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det er et gammelt, fransk arkivskab i råt, mørkt metal købt i Fil de Fer, som jeg fik i indflytningsgave af mine forældre, da jeg flyttede hjemmefra tilbage i 2010. Det har masser af små rum og er helt perfekt til opbevaring af papirer, bøger og andre kontorartikler.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det må nok være skabsløsningen og reolen i stuen. En stor del af de beskeder, jeg modtager, indeholder ligeledes spørgsmål vedrørende reolen og skabene. Jeg tror, at det handler om, at IKEA-hacks er blevet meget populære de seneste år. Derudover er en reol jo perfekte sted at udstille vaser, bøger og nips i det hele taget – og så fungerer det også godt som blikfang i et stort rum, som stuen jo ofte er.

Reolen i stuen høster mange likes på Instagram.
Reolen i stuen høster mange likes på Instagram.

Dit yndlingsrum i boligen?

Jeg har to: vores stue og vores køkken-alrum. I stuen trækker Jonathan og jeg os tilbage og kan koble af om aftenen efter en lang dag, og det er af den grund også det rum, som der er lagt mest arbejde i. Her skal det hele bare spille. Køkken-alrummet bruger vi rigtig meget som familie, og det danner rammen for en masse leg og aktiviteter i løbet af dagen.

Køkken fra HTH og lampe fra Louis Poulsen.
Køkken fra HTH og lampe fra Louis Poulsen.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vores fjernsyn hænger et uhensigtsmæssigt sted i stuen, så for at skabe mere harmoni i rummet kommer vi til at rykke det og udbygge vores reol. Reolen kommer til at fylde hele væggen, og jeg glæder mig meget til at se resultatet.

Spisebord fra Ferm Living og stole fra Takt.
Spisebord fra Ferm Living og spisebordsstole fra Takt.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Vores hjem bliver nok aldrig superfarverigt. Jeg synes det kan være flot med lidt farve hist og her, men jeg er samtidig meget bevidst om at holde det på et minimum.

Mine favorit-Instagrammere?

Jeg har mange! Selv folk, der ligger meget langt fra min egen stil, er spændende at følge. Der er ofte små elementer, jeg bliver inspireret af alligevel. Men hvis jeg skal vælge tre, så elsker jeg det bløde og lyse udtryk hjemme hos Angela fra @tasselsandfringes, de lækre cremede farver hos @sedselroug og de rolige grålige nuancer hos @carlasofiemolge. Jeg har hentet inspiration til vores hjem fra dem alle tre.

Hylden i køkkenet er fivesquare reolen fra We Do Wood.
Hylden i køkkenet er fivesquare reolen fra We Do Wood.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Indret så vidt muligt symmetrisk. På den måde opleves rummet mere harmonisk og roligt.
  2. Overvej det altid grundigt, når du får lyst til at købe noget nyt til boligen. Det er så ærgerligt at stå med noget, som faktisk slet ikke passer ind, men som man i et kort øjeblik følte sig inspireret til at købe alligevel. Jeg har selv været slem til det engang, og det har jeg lært af. Jeg har en regel om, at jeg skal overveje nye køb i en uges tid, og det fungerer supergodt.
  3. Smukke gardiner kan virkelig løfte et rum, og det er alle pengene værd med gardiner, som er skræddersyet til ens hjem og derfor passer perfekt ind.
Reolen i stuen er bygget af Knoxhult skabe og Billy reoler fra IKEA.
Reolen i stuen er bygget af Knoxhult skabe og Billy reoler fra IKEA.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Vores TV i stuen. Der er bare intet grimmere end en stor, sort firkant der hænger på væggen i et lyst rum, men samtidig elsker jeg at se film og serier. Jonathan er tech-nørd, og alle de pæne fjernsyn (f.eks. Samsung Frame) er desværre ikke billedmæssigt gode nok ifølge ham. Han har overladt langt det meste af husets indretning til mig under den forudsætning, at alt elektronikken blev hans område. Man kan ikke altid få det hele, som man vil have det, når man er to som skal blive enige… Og det er fair nok.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Uden tvivl min Little Big Chair lænestol fra NOR11. Selvom det nok primært er Jonathan der sidder i den. Jeg elsker dens runde former, kanter og bløde udseende.

Lænestolen Little Big Chair lænestol fra NOR11 holder Katja meget af. Puf fra Natures Collection og lampe fra Gubi.
Lænestolen Little Big Chair lænestol fra NOR11 holder Katja meget af. Puf fra Natures Collection og lampe fra Gubi.

Følg Katja Nordkvist her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_knap2.jpeg