Lea Høyer Schulz bolig instagram

Foto: Lea Høyer Schulz

Ugens instagram-bolig

25-årige Lea om sit favoritmøbel: ”Jeg elsker det højt og kunne aldrig finde på at skille mig af med det”

Hjemme hos 25-årige Lea Høyer Schulz er personlighed og følelser i højsædet, når der skal indrettes. Derfor bliver en lampe ikke mindre værd af, at den har et par skrammer – faktisk tværtimod. Mød kvinden bag Instagramprofilen @leahoyerhoyer her.

Når der skal ske nye ting i lejligheden i Aarhus, finder 25-årige Lea Høyer Schulz ofte inspiration på Instagram, men hun har altid elsket at flytte rundt på sine møbler og teste nye ting af.

Nedenfor deler hun tre af sine favoritprofiler på det sociale medie, og så fortæller hun blandt andet, hvorfor hun drømmer om at male sine lofter en dag – og hvilke indretningstrends, der ikke får lov at se dagens lys hjemme hos hende.

Mød kvinden bag Instagramprofilen @leahoyerhoyer her og bliv klogere på hendes indretningsstil nedenfor.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Lea Høyer Schulz. Jeg er en autodidakt smykkedesigner på 25 år bosat i Aarhus C. Til dagligt bor jeg i en ejerlejlighed på 75 kvadratmeter sammen med min lille bomuldshund Esther. Det, der i dag er mit soveværelse, var før mit værksted, hvor jeg producerede alle smykker. Nu er virksomheden flyttet ud af lejligheden, og jeg har meget mere plads til at indrette og flytte om på.

Det smukke konsolbord er et arvestykke.
Det smukke konsolbord er et arvestykke.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid haft en stor interesse for indretning. Ikke at jeg altid har været god til det, men jeg har altid elsket at flytte rundt på mine møbler. Jeg tegnede altid en lille plantegning af den ønskede indretning, inden jeg gik i gang, og så begyndte jeg ellers bare at flytte alle mine møbler. Jeg har heller aldrig været bange for at slå søm i mine vægge, og jeg har altid kastet mig spontant ud i det.

Min interesse for boligindretning bunder nok i, at jeg elsker at omgive mig med smukke ting - det giver mig ny energi. Mit hjem er et space, hvor jeg kan slappe af og være mig selv, og derfor er det vigtigt for mig, at det er i omgivelser, der gør mig glad. Mit hjem er en stor del af mig, og derfor faldt det mig meget naturligt at dele glimt af mit hjem på min instagram-profil – selvom det stadig er forholdsvist nyt for mig, da det også er en meget personlig ting.

Sofan El Great Pampas er fra Thorsen Møbler og den forstenede træskulptur er fra Aterlier Du Noir.
Sofan El Great Pampas er fra Thorsen Møbler og den forstenede træskulptur er fra Aterlier Du Noir.

Beskriv din stil?

Jeg vil beskrive min stil som personlig. Hele min indretning fortæller meget om mig som person, alle beslutninger er taget med kærlighed og følelse bag. Jeg er meget spontan, så når jeg får en idé, er jeg hurtig til at føre den ud i livet. Da jeg fx besluttede at male hele min lejlighed, gik der blot tre dage, før lejligheden gik fra hvid til lilla. Når jeg ser en lampe, jeg inderligt ønsker mig, bærer jeg den gerne hjem fra byen, og selvom den får skrammer på vejen, elsker jeg den højt, da den er et resultat af min utålmodige personlighed. Jeg elsker at hænge små billeder og andet pynt rundt i min lejlighed på steder, der ikke er så naturlige. Det gør, at mine gæster kigger en ekstra gang og ofte spørger ind til, hvorfor det hænger der. Jeg ønsker at skabe et hjem andre føler sig godt tilpas i og bliver inspireret af.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg finder stor inspiration på Instagram, men jeg bliver også inspireret i øjeblikket, når jeg får muligheden for at rykke rundt på forskellige ting i mit eget tempo. Jeg er meget inspireret af smukke farvesammensætninger og vintagefund.

Det sorte vitrineskab er købt hos Direkte Import.
Det sorte vitrineskab er købt hos Direkte Import.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det må nok være den dag, jeg besluttede mig for at male hele min lejlighed. Jeg havde set et hjem på Instagram, hvor både gulve, vægge og lofter var malet i samme farve, og det synes jeg virkelig var smukt. Det synes jeg egentlig stadig, det er, men for mig resulterede det i, at jeg malede alle rum (inklusivt køkken og toilet) i tre forskellige farvenuancer. Jeg er stadig forelsket i ideen om at male et loft, og jeg ved, at det nok skal ske en dag!

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det seneste køb, jeg har gjort mig, er mine nye reoler i spisestuen. Jeg har ventet længe på dem og holder meget af dem, da de giver mig muligheden for hele tiden at flytte rundt og vise mine små personlige finurligheder frem.

De klassiske hvide reoler er fra Montana.
De klassiske hvide reoler er fra Montana.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Generelt skifter jeg mange af mine møbler ud, simpelthen fordi jeg forelsker mig i nye møbler, men den ting, der har overlevet længst i mit hjem, må være et gammelt træskrivebrod, som jeg har arvet. Jeg har haft det med, siden jeg flyttede hjemmefra, og det er ikke altid, at jeg ved, hvad jeg skal gøre ved det, men jeg elsker det højt og kunne aldrig finde på at skille mig af med det. Jeg holder meget af ting med betydning, og dette skrivebord har en speciel plads hos mig.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det er stadig forholdsvis nyt, at jeg deler ud af min bolig på Instagram, og jeg er stadig ved at lære det, men de billeder, der får flest likes på min profil, er klart mine boligbilleder. Helt konkret billeder fra min tv- og spisestue. Jeg tror godt, at folk kan lide at blive lukket ind i andres hjem på de sociale medier – det kan jeg i hvert fald selv. Det er jo et personligt rum, man viser frem til sine følgere.

Fra stuen er der et fint kig til spisestuen. Vægfarven er Annas Closet IN-760 fra Flügger.
Fra stuen er der et fint kig til spisestuen. Vægfarven er Annas Closet IN-760 fra Flügger.

Dit yndlingsrum i boligen?

Mit yndlingsrum i boligen er spisestuen. Jeg synes, det er fantastisk at have et helt rum, hvor vi kan samles og have det dejligt. Jeg elsker at invitere gæster, og spisestuen danner rammerne for hyggelige sammenkomster med mine nærmeste.

Spisebordet er fra Utzon og lampen er fra Les Coulisses. Vægfarven i spisestuen er Letters from the past IN-759 fra Flügger.
Spisebordet er fra Utzon og lampen er fra Les Coulisses. Vægfarven i spisestuen er Letters from the past IN-759 fra Flügger.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Mit næste køb til lejligheden skal være radiatorskjulere eller et nyt møbel til mine sko ude i gangen. Jeg har længe ledt efter et skomøbel, der passer ind i min entre og indretning, så jeg handler selvfølgelig også meget velovervejet, men når jeg ser det rigtige, er jeg ikke bange for at slå til med det samme.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Man skal jo aldrig sige aldrig, for jeg elsker at prøve nye ting af, men noget der aldrig kommer ind i mit hjem er vilde farver og tætpakkede rum. Et hjem for mig, er et sted man lader op, det kræver fine farvesammensætninger og god plads.

Lea's soveværelse.
Lea's soveværelse.

Mine favorit-Instagrammere?

@tineemiliesvendsen (Tine har både en inspirerende bolig, men er også en virkelig sej iværksætter) 

@lescoulissesdk (har de fineste vintagefund og smukkeste nips-ting)

@mariaharmuth (Maria har skabt et lyst og smukt hjem fra bunden)

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Mine tre bedste indretningstips må være

  1. Indret altid dit hjem ud fra din mavefornemmelse.
  2. Vær ikke bange for at prøve nye ting af.
  3. Skab et hjem du elsker at tilbringe tid i.
Lænestolen fra Detjer er købt hos Atelier Du Noir.
Lænestolen fra Detjer er købt hos Atelier Du Noir.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Det grimmeste i mit hjem må være noget så praktisk som min sodastreamer. Jeg elsker den og drikker faktisk sjældent vand fra hanen. Hvis jeg selv måtte bestemme, ville jeg kun drikke danskvand!

Toppen af radiatoren kan også fungere som en lille hylde.
Toppen af radiatoren kan også fungere som en lille hylde.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

De ting, jeg holder mest af i mit hjem, må være ting med en personlig betydning. Hvis jeg skal udpege én ting, må det være et lille billede af min mormor og bedstefar, fra da de var unge. Det hænger inde i min stue, og jeg bliver glad, hver gang jeg kigger på det.

Følg Lea Høyer Schulz her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Interview og Sociale medier

610x200_woordy_knap2.jpeg