LIBE Line Bekker vægtæpper
SPONSORERET indhold

Line har succes med sine tæpper på Instagram: ”Jeg har ofte tænkt, at folk nok synes, at jeg er stilforvirret”

Designer Line Bekker skaber ved egen håndkraft unikke vægtæpper og pynt i sit firma, LIBE. Hun har altid haft en skabertrang, og hvad enten hun har haft papir, ler, træ eller garn i hænderne, kalder hun sig selv for en ”råvareentusiast”. For Line er det magisk, når hun tager en garnnøgle og laver den om til smukt og brugbart interiør.

Af: Lærke Sofie Bonke Foto: Line Bekker
03. nov. 2020 | Bolig | ALT.dk

Fortæl os lidt om dig selv?

Mit navn er Line Bekker. Jeg bor i en lille haveforening på Amager sammen med min mand og mine to piger. Jeg har en kuldsejlet bachelor i historie, men har i mange år arbejdet med at lave mad til børn. Som en rød tråd har jeg haft håndværket med mig på sidelinjen gennem alle årene. Jeg er selvlært strikker, hækler og tufter. Jeg har altid haft en form for skabertrang og en fascination af, at man kan stå med en råvare, om det så er papir, ler, træ eller garn, og at man ved hjælp af sine hænder og lidt skills kan omdanne det til noget brugbart og smukt. Man kan vel sige, at jeg er en slags råvareentusiast.

På den måde kan jeg både blive virkelig glad over at stå med en frisk økoporre, der skal trylles om til noget godt til børnene, og samtidig blive helt høj af at have uld mellem hænderne. Jeg er så heldig, at jeg har en masse kreative venner og familie, som jeg både kan sparre med, og som ofte kan hjælpe mig med mine projekter.

Hvordan opstod idéen med LIBE?

Den opstod vel nærmest bare. Jeg har altid haft trangen til at producere og tillære mig nye evner. Så da jeg faldt over tæppenålen, gik jeg bare i gang. Jeg havde i forvejen flere års erfaring med syning, strik og hækling, så det lå lige for.

Jeg er egentlig ikke vild med at have mine egne ting hængende derhjemme. Når jeg har lavet noget, er det ofte et afsluttet kapitel for mig, og så er jeg på vej til det næste. Så det var nærliggende at komme ud til andre mennesker med det. LIBE bevæger sig også hele tiden. Jeg har både solgt lidt strik, lidt hæklede ting, lidt keramik, m.m.

Danellanålen bruges til at tufte med.
Danellanålen bruges til at tufte med.

Men med tæpperne har jeg ligesom fundet mig til rette. Jeg har ofte tænkt, at folk nok synes, at jeg er stilforvirret, fordi jeg både laver julepynt, jakker, lidt måtter og vægtæpper i forskellige stilarter. Men det er nok lidt en del af at være mig. Når jeg mestrer noget eller har lavet et tæppe nogle gange, så rykker jeg videre.

Oeje.jpg

Hvor kommer navnet LIBE fra?

Det er bare en sammentrækning af mit navn Line Bekker. Jeg overvejer stadig, om det ikke bare giver mening, at det står under sit eget navn i stedet. På den anden side er LIBE også meget passende, fordi jeg ganske simpelt bare laver ting, jeg selv godt kan lide.

Spejlægget og croissainten kan bruges som bademåtte eller hynde på en stol.
Spejlægget og croissanten kan bruges som bademåtte eller hynde på en stol.

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

Det er et meget godt spørgsmål, jeg vil egentligt bare gerne lave ting, der er smukke, og som er taktile. Det må gerne være skævt, jeg har fx lavet en tå-måtte, men den er stadig smuk, fordi jeg synes, at farverne spiller godt sammen, og der er merino i garnet, så det er lækkert at stikke tæerne i.

Nogle ideer opstår simpelthen bare af, at jeg har lyst til at finde ud af, om noget kan lade sig gøre. Kan jeg få motivet til at fungere, farverne til at spille sammen, og kan det rent teknisk lade sig gøre at konstruere det. Jeg har fx arbejdet på tanken om at lave en taske, lige siden jeg startede med at tufte. Jeg er stadig ikke tilfreds med resultatet, men måske lykkes det en dag.

Revolver.jpg

Hvad er LIBEs særlige signatur?

Uld og guld tænker jeg. Det er i hvert fald til stede i rigtig mange af tæpperne. Og så måske mine foldede tredimensionelle tæpper, som jeg selv er ret glad for, fx fisken og juletrommen.

Fiskene kan enten hænge på væggen eller som uro på et børneværelse.
Fisken kan enten hænge på væggen eller som uro på børneværelset.

Hvad inspirerer dig?

Det er vel nærmest alt og intet. Jeg er ikke uddannet designer eller kunsthåndværker, derfor har jeg heller ikke lært at idéudvikle m.m. Jeg kan stå i bruseren en dag og tænke, at det her, det kunne være sjovt at lave. Eller jeg kan se en fin farvesammensætning på en forbipasserendes bluse og derfor tage blusen med mig hjem.

Min ”kreabuddy”, Louise fra Lulumik, blev ved med at slå i bordet og sige, at hun ville have nogle frynser. Og så kunne jeg jo ikke lade kvinden stå uden frynser, så jeg lavede Kometen, som er et rundt vægtæppe, med frynser.

Vaegtaeppe.jpg

Hvad er dit mest solgte produkt?

Det må næsten være min Komet. Jeg tror, det passer rigtig godt ind i mange hjem, da det hverken er for skævt eller mærkeligt. Nok mere i den klassiske ende, men det er stadig et håndlavet vægtæppe, som har sit helt eget udtryk. Jeg vil tro, at det er den kombination, der tiltaler folk.

Kometen en Line's meste solgte produkt.
Kometen en Line's meste solgte produkt.

Har du nye ideer på tegnebrættet?

Jeg har flere nye ting, jeg gerne vil have tid til at prøve af. Men her på det sidste er jeg gået i gang med at farve mit eget garn. Det giver mig mulighed for at få et helt andet spil ind i tæpperne. På den måde kan jeg lave en meleret bund med lige præcis de farver, jeg gerne vil, og arbejde ud fra det. Og så er det jo snart jul.... så jeg har lige lavet en julekringle, også i det håndfarvede garn.

Kringle_ny.jpg

Hvilke designere inden for samme fag følger du på Instagram?

Nærmest ingen. Det lyder frygteligt. Men det er faktisk fordi, jeg er helt vildt bange for at blive for inspireret. Jeg vil så gerne kunne stå inde for, at det, jeg laver, kommer ud af mit eget hoved. På den måde synes jeg, at det er meget sundt at være i min egen tufte-boble. Til gengæld følger jeg et hav af strikkere. Vi har nogle vanvittigt dygtige strikkedesignere i Danmark. Blandt mange: @lauradalgaardlaura og @lærkebagger, men også nogle rigtig dygtige hobbystrikkere, som fx @ungtblod.

Følg Line Bekker på Instagram her: 

Anbefalet til dig