Christine Vesterager Brage papirklip
SPONSORERET indhold

Se Christines unikke papercuts: ”Jeg sætter bare skalpellen på papiret og lader den føre vejen”

Ved et tilfælde legede Christine Vesterager Brage med at skære mønstre i papir, da hun begyndte at se unikke motiver. Hun lagde sine kunstneriske papercuts ud på Instagram, og derfra tog det for alvor fart. Mød designeren bag ’Little Detroit’ her.

Af: Redaktionen Foto: Christine Vesterager Brage
22. sep. 2020 | Bolig | ALT.dk

Fortæl os lidt om dig selv?

Mit navn er Christine Vesterager Brage, jeg er 34 år og bosat i Ringsted med min mand og to børn. Jeg er autodidakt kunstner, men har lavet kunst, siden jeg var stor nok til at holde på en blyant, og jeg altid haft en drøm om at kunne leve af det en dag. At skabe og udtrykke mig gennem kunsten er en stor del af, hvem jeg som person.

Dobbeltlags.jpg

Hvordan opstod idéen til Little Detroit?

Det var lidt af et tilfælde, at jeg gik i gang med papercuts, da jeg egentlig i mange år har malet og tegnet. Men en dag sad jeg og legede med det derhjemme, og så blev jeg hurtigt fanget af processen i at sidde og skære. Det greb hurtigt om sig, og jeg fik lavet mange forskellige motiver og oprettet en Instagramprofil, hvor jeg fik rigtig god respons fra starten. Jeg besluttede mig for, at folk selv skulle kunne være med til at ‘designe’ deres egen papercut, så de fik en i de farver, det mønster og den størrelse, der passer ind netop hos dem.

Hvad er Little Detroit særlige signatur?

Det er unikke papercuts skåret i fri hånd, hvor du selv kan være med til at designe din egen.

Papirklip.jpg

Hvor kommer navnet Little Detroit fra?

Vores hus er døbt ‘Detroit’, da ham, der byggede det til sin mor i sin tid, boede i Detroit. Jeg synes dog, at Detroit i sig selv var for ”hårdt” et ord, men da jeg kom ‘little’ foran, blev det blødt op og klingede godt i mine ører. Det blev derfor det navn, jeg valgte til min virksomhed. Det er lidt to modsætning, kan man næsten sige. Men ikke desto mindre fortæller det også lidt om min kunst, da jeg både lave meget stramme og grafiske papercuts, men også mere bløde og organiske.

Sommerblomster.jpg

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

Jeg tegner som regel ikke mine motiver og mønstre op, før jeg begynder, så det er i virkeligheden en meget fri og organisk proces for mig at lave et papercut. Jeg sætter bare skalpellen på papiret, og så lader jeg den føre vejen. Nogle gange har jeg en vag forestilling om motivet, men de fleste gange arbejder jeg helt intuitivt. Derved er der heller aldrig to helt ens papercuts, da jeg ikke har skabeloner at gå ud fra.

Kongeblaa_natur.jpg

Hvad inspirerer dig?

Jeg bliver inspireret stort set alle steder, jeg går eller kigger hen, men især på mine daglige gåture i naturen, finder jeg meget inspiration. Det kan være skygger fra træerne, bladenes former eller søens bølger. Jeg bruger også mine ture til at cleare mit hoved, så jeg arbejder mere effektivt. Jeg tager derudover jævnligt på ferier til storbyer i Europa, hvor jeg også finder en masse inspiration rundt omkring på gader og stræder.

Hvad er dit mest solgte produkt?

De bedste solgte papercuts er mine runde, især dem i de organiske motiver, og særligt dem i beige/creme farver. Jeg tror, at folk er glade for, at der endelig er lidt kunst, som ikke nødvendigvis er firkantet eller kvadratisk – og så passer den beige/creme-farve til stort set alle farver og er derved klassisk og tidløs.

Moon_no_1.jpg

Har du nye ideer på tegnebrættet?

Som kreativ person kører min hjerne altid på højtryk, når det kommer til nye kreative idéer og tiltag. Jeg vil ikke afsløre alle sammen, men næste projekt er at få lavet plakater af nogle af mine designs, som skal sælges på min webshops.

Hvilke designere indenfor samme fag følger du på instagram?

Helt bevidst følger jeg ikke andre kunstnere, der laver det samme, som jeg gør, da jeg nødig vil blive ”inspireret” de forkerte steder. Jeg oplever desværre flere, som har valgt at gøre netop det med min kunst og mit koncept, og der er ikke noget, der gør én mere skuffet og ked af det end at blive kopieret.

Her kan du se en video af selve processen:

Anbefalet til dig