Lykke Mai Skjold bolig

Foto: Lykke Mai Skjold

Ugens instagram-bolig

Lykke Mai Skjold: ”Dén lampe bliver jeg aldrig træt af. Derudover giver den det smukkeste lys”

Danske Lykke Mai Skjold begyndte at dele helhjertet ud af sin interesse for boligindretning, da hun flyttede til byen Sandefjord i Norge. Men hun bruger også den sociale medieplatform til at formidle tanker om livet. Mød kvinden bag profilen Lykkerum her.

Hun var blot 20 år, da hun på en forlænget weekend i Norge blev forelsket i både landet og den mand, som hun var på rejsen med.

For seks år siden sagde danske Lykke Mai Skjold derfor farvel til fødeøen Bornholm og rykkede med sin norske mand Michael op nord på til vores naboland.

Her er kæresteparret i dag landet i en hyggelig toværelseslejlighed på ca. 60 kvadratmeter, som de forsøger at udnytte bedst muligt. Når de ikke kan finde et optimalt møbel, har Michael bygget nye løsninger.

I det daglige inspireres Lykke Mai stadig af sin mors særlige tilgang til boligindretning, ligesom den 28-årige grafiske designer selv holder af at følge profiler på Instagram med noget ekstra på hjerte.

Når hun deler billeder af parrets vilde billedvæg og et renoveret vitrineskab, kan hun se, at det vækker begejstring blandt sine følgere.

ALT.dk bad eksil-bornholmeren dele sine bedste tips til boligindretning og favorit-sager.

Mød her kvinden bag den fine Instagram-profil @lykkerum:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Mit navn er Lykke Mai Skjold, jeg er 28 år og arbejder som grafisk designer for interiørfirmaet Kid Interiør. Jeg er sammen med min mand, Michael, bosat i Norge i byen Sandefjord, hvor vi bor i en mindre lejlighed på ca. 60 kvadratmeter. Sammen har vi to hunde.

Det er seks år siden, vi flyttede fra Bornholm, hvor jeg er vokset op, og hvor vi mødtes. Han er nordmand, og jeg blev forelsket i både ham og Norge, da vi var på forlænget weekend engang for otte år siden.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

I min barndom flyttede min mor altid rundt på stuen, malede alle vægge i huset beige, og hun var/er optaget af at have det fint og hyggeligt omkring sig. Da jeg blev lidt ældre, fik jeg det store soveværelse, og så begyndte jeg også at flytte rundt på mine ting. Jeg kan den dag i dag mærke, at min mor stadig inspirerer mig. Selv i de mindste ting fra et hyggeligt julefad med en masse konfekt til små dekorationer med lys i vinduskarmene.

Jeg har altid haft en glæde i at dele ud af tanker, inspiration og følelser på Instagram, men jeg begyndte nok først at dele helhjertet ud af boligen, da vi endelig kom på plads her i Sandefjord. Samtidig begyndte jeg også sidste år at sætte et par små strategiske mål for kontoen i håb om at komme til at arbejde med interiør en dag. Jeg føler mig heldig over at kunne sige, at det gør jeg så nu!

Vitrineskabet i spisestuen har Lykke selv restaureret.
Vitrineskabet i spisestuen har Lykke selv restaureret.

Beskriv din stil?

Fordi vi bor i en lille lejlighed, er vi meget bevidste om, at de ting, vi tager ind, har en funktion og fungerer for os. Det betyder også, at vi er villige til at investere i ting, som vi forhåbentlig vil have hos os i mange år. Af og til finder vi ikke det perfekte møbel til vores behov, og så bygger vi, det vil sige min mand, det hellere selv med bestilling fra mig, haha.

Hovedfarverne her er afdæmpede, men så spæder jeg til med lidt ”farveklatter” i alt fra gul, grøn, rød og blå. Jeg har det med at blive hurtigt træt af de samme indtryk, så jeg fjerner og tilføjer også løbende. Men egetræ og mindre, sorte detaljer på interiøret vil nok altid være fast inventar herhjemme.

Den rustrøde tekstilsofa er fra Fagmøbler Sandefjord.
Den rustrøde tekstilsofa er fra Fagmøbler Sandefjord.

Hvad bliver du inspireret af?

Instagram kommer man jo nok ikke udenom, men vi finder også en del inspiration i vores egne behov. Sådan kom vi frem til at lave vores eget tv-møbel. Lige for tiden taler vi også lidt om at bygge vores eget spisebord, som kan rumme plads til at lægge puslespil.

Derudover er Jotun en ”farlig” inspirationskilde. Pludselig står man og bruger et par dage på at male sit soveværelse om, fordi de kom med et nyt farvekort. Which I did...

Reolen med indbygget TV modul i stuen har Lykke og Michael selv bygget.
I stuen har Lykke og Michael selv bygget reolen med indbygget TV-møbel. Se hendes trin for trin guide lige her.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg troede aldrig nogensinde, at jeg skulle tage lidt ”japandi” ind i mit hjem. Men nu går jeg faktisk og ønsker mig en vinkekat. En stor fin èn i porcelæn. Gerne håndmalet.

Jeg troede heller ikke, jeg nogensinde skulle male væggene beige eller mit soveværelse gult med lyseblå velouorgardiner, men her er vi så. Og jeg elsker det. Det er dejligt og sjovt at vove lidt med farverne og detaljerne.

LÆS OGSÅ: "Usynligt" tv på væggen? Se den geniale løsning, som Lykke Mai kom på...

Lykke troede aldrig at hun skulle male væggene i soveværelset lysegule og hænge velourgardiner op.
Lykke troede aldrig, at hun ville male væggene i soveværelset lysegule og hænge velourgardiner op. Lampe fra House Doctor, gardiner fra Jotex, knagerække fra Iris hantverk, 

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Væglampen Arum fra Ferm Living. Den var på kampagne og så svær at modstå med sit japanske/nordiske udtryk. Det var lige før, jeg måtte returnere den, fordi jeg ikke fandt en plads til den. Men det lykkedes, og den passer så fint ind lige dér.

Væglampen med det japanske udtryk er fra Ferm Living.
Væglampen med det japanske udtryk er fra Ferm Living.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Der har været en del udskiftning, så vi har ikke mange gamle ting. Men det må det være vores gamle tandlægeskab, som vi købte på auktion på Lauritz.com. Vi brugte en dag på at køre fra Sandefjord til Malmø for at hente det. Jeg var meget glad, og min mand var meget træt.

Det gamle tandlægeskab er købt på lauritz.com.
Det gamle tandlægeskab er købt på lauritz.com.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Folk er vilde med vitrineskabe og billedvægge, så der kommer betydelig flere likes, når jeg også deler ud af det lille skab, som jeg har restaureret, og af billedvæggen, som jeg intuitivt har sat sammen.

Der er også noget ved tændte kronelyser, har jeg lagt mærke til. Jeg tror, det er en god blanding af miljø og hygge, som vi sætter større pris på efterhånden. Jeg prøver også selv at dyrke det lidt mere på Instagram. Jeg kan godt lide, at ”hyggen” bare er nok, imens fokus fjernes fra interiøret.

Billedvaeg_1.jpg

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er helt klart vores stue/spisestue. Lejlighedens hjerterum. På en søndag morgen, hvor solen er fremme, og Lisa Ekdahl er på musikanlægget, er her en helt særlig stemning. Det er hovedsageligt det rum, som vi opholder os i.

Stuen/spisestuen er lejlighedens hjerterum.
Stuen/spisestuen er lejlighedens hjerterum.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Under spejlet i stuen kunne jeg godt tænke mig at bytte IKEA-hylden ud med en selvbygget hylde i eg. Selvom det var sjovt med en budgetvenlige løsning at male hylden i en anden farve, er det nok ikke helt mig alligevel. Hylden er lidt for ustabil og minimalistisk, synes jeg.

Entremøblet er fra IKEA og spejl fra Ferm Living.
Entremøblet er fra IKEA og spejl fra Ferm Living.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg tror nok aldrig, jeg kommer til at indrette mig helt monokromt og sort/hvidt, som hittede for nogle år siden. Citatplakater kommer heller aldrig ind i mit univers. Sådan noget gør mig lidt utilpas og akavet.

Mine favorit-Instagrammere?

@_frenchfeelings_ giver mig så meget glæde, æstetisk set og indholdsmæssigt. Du vil have deres liv og smukke børn, og så er Cornelia er også super god til at dele stories med meget på hjerte. En kæmpe inspiration til at gøre ting anderledes for at få mest ud af det gode liv.

@femte.til.venstre imponerer mig gang på gang med de fineste billeder og interiørfund til hjemmet. Samtidig virker det også til, at husets beboere har hjertet på helt rette sted. Kan man copy-paste nogens hjem, så havde jeg definitivt gjort det her.

@fiefroeling er jo et ”standup-show” i sig selv. Hun er sindssygt underholdende og formår at gøre enhver lille situation interessant med sine skriverier. Jeg kan mærke, at det giver mig meget værdi, når folk tør at dele ud af sig selv og samtidig giver den hele armen. Derudover tager hun fantastiske billeder.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Indret dit hjem med ting, du behøver og som gør dig glad – så har du dem også i længere tid. Det lyder måske lidt banalt, men jeg havde selv en tendens til at købe noget, enten fordi det var på tilbud, trendy eller ”noget, vi godt kunne bruge”. Det endte bare med, at tingene gik fra at være smukke til at være støjende.
  2. Lad ikke et lavere budget begrænse dig. Derimod giver det anledning til at tænke anderledes, kreativt og ikke mindst bæredygtigt. Gå i genbrugen efter billedrammer, find fine kunsttryk i magasiner og giv din gamle vase et løft. En klat maling på væggene er også en sjov vej til lidt hurtig fornyelse.
  3. Indret i zoner. Under den første bølge af corona i marts måned fik vi et større behov for at opdele i ’afslapningszone’ og ’spise/arbejdsplads’. Når vi har fri, sidder vi med ryggen vendt mod vores køkken, bad og arbejdsbord. Af og til glemmer vi helt at rydde op efter os, fordi vi ikke ser på rodet. Det giver plads til fordybelse og fuldt fokus til at slappe af.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Vores Sonos-højtalere. Lyden er god, og vi bruger dem hver eneste dag, men jeg hader alt, der har ledninger og er klodset. Jeg har til gengæld formået at gemme dem ret godt af vejen, og de fylder heldigvis ikke så meget.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det er nok min bordlampe Cestita fra Santa & Cole. En gave fra mig til mig for et par år siden. Dén lampe bliver jeg aldrig træt af. Derudover giver den det smukkeste lys. På en måde minder den mig om optimisme, når lyset er på. Den virker så... håbefuld - lyder det fjollet?

Cestita lampen fra Santa & Cole bliver Lykke aldrig træt af.
Cestita lampen fra Santa & Cole bliver Lykke aldrig træt af.

Følg Lykke Mai Skjold på Instagram her:

610x200_woordy_dmjpg.jpg