Sådan pynter vi op til hvid jul
Foto: GLOTT Press Julepynt

Julebolig: Stilren pynt i Nordsjælland

Neonfarvet julepynt finder ikke vej til Helle Tuborghs stilrene hjem i Nordsjælland. Hun lægger vægt på, at højtidens farver spiller sammen med resten af huset nordiske indretning og pynter derfor op med sølv, gul, hvid og naturens faver.

På en lille sidevej til Strandvejen i Nordsjælland har Helle Tuborgh slået sig ned med sin mand Torben Nielsen. Parret forelskede sig i huset for fire år siden – primært på grund af den fantastiske beliggenhed og husets mange spændende muligheder. I dag er huset forvandlet fra en "cigarkasse" med fyrretræ overalt til en lys og indbydende bolig, hvor man kan kigge til vandet fra stort set alle husets rum.

Julen begynder 1. søndag i advendt
For at imødekomme juletravlheden begynder Helle allerede weekenden før første søndag i advent at pynte familiens hjem op til jul.

– Vi starter med at sætte lyskæder op udenfor – det er så flot i den mørke tid. Og så bringer vi naturen ind i huset i form af gran og hyacinter, fortæller hun.

Sådan pynter Helle op:
- Hun starter altid i god tid, weekenden før første søndag i advent.
- Hun udnytter de ting, hun kan finde i naturen: Gran, kogler, mos og æbler skaber en fantastisk julestemning.
- Det smukke juletræ fra Raumgestalt står fremme hele december og skaber en god stemning.
- Lillejuleaften henter familien det rigtige juletræ ind og pynter det i fællesskab.


 Til venstre: Helle og Camilla byder velkommen indenfor, sammen med julenisserne fra Maileg. Lanterne fra Frankrig.
Til højre: Det runde fad er fra Bloomingville, horn fra Hornvarefabrikken.


Til venstre: Soveværelset er holdt i lyse farver som resten af hjemmet. Sengetæppe og puder med skønne motiver er fra By Nord forhandles hos Cahetu.com. Hjertet på væggen er fra Oi Soi Oi. Træskammel fra Au Maison.
Til højre: En alternativ og meget smuk pakkekalender.


Til højre: Hvert år laver Helle sin egen adventskrans, som består af et rundt fad med mos, fire bloklys og pynt.. Fuglen er købt hos Illums Bolighus.


Juletræet med sin pynt. En blanding af sølv, hvid og guld. Stue med udsigt til Øresund.Topstjerne fra Stjernestunder, langhåret fåreskind fra By Nord. En stabel puder fra By Nord og Louise Roe og den rustikke pude i midten er fra By Nord, og forhandles hos Cahetu.com.


Gør som Helle og plant skønne hyacinter i farvet glas fra By Nord. Nordlys fra Cahetu.com, antikke kugler i træ og lyseholdere i horn fra Bloomingville.

Kærlige traditioner
Ligesom Helle i november og december bruger hele dagen på at pakke og sende andre danskeres julegaver, så køber hun også stort set alle sine julegaver på nettet.

– Det passer perfekt ind i en travl hverdag. Det er enormt behageligt at sidde derhjemme klokken 21 om aftenen med benene op og i fred og ro bestille min families julegaver.

Selvom børnene er flyttet hjemmefra og godt ved, at julenissen er deres mor, får de stadig, traditionen tro, adventsgaver.

– Julen er den tid på året, hvor man for alvor kan forkæle sine nærmeste. Adventsgaverne er derfor en fast tradition, og jeg elsker at finde på de små gaver. Ligesom det også er skønt at modtage en...

Den 23. december hiver Helle endelig stikket ud. Så står alt i familiend og hyggens tegn.
– Tiden går i stå i tre-fire dage, hvor vi holder os inde i varmen, snakker, spiser gode julemiddage og hviler os.

Selve juleaften er familien for alvor kommet helt ned i gear. Alle sover længe og beholder nattøjet på. Først sidst på dagen, når andestegen simrer i ovnen, bliver det fine tøj fundet frem. Så tager familie i kirke, inden de sætter sig til bordes.

Om boligen

HVEM: Helle Tuborgh, 49 år og Torben Nielsen, 52 år. Helle er sammen med datteren Camilla Tuborgh, 27 år, indehaver af bolig- og livstilsbutikken Cahetu.com.

HVOR: Hus i Espergærde i Nordsjælland på 164 kvadratmeter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Boligindretning, Interiør og Julepynt