Sara Seir @saras_verden
SPONSORERET indhold

Sara Seir samler på vaser og porcelænsdyr: ”Kunsten for mig er at finde det billigt på loppemarkeder”

Hvis hun først bliver bidt af at samle på en bestemt ting, så har Sara Seir med egne ord ikke en stopklods – men til gengæld køber hun kun samleobjekter til billige penge på loppemarkeder. Se boligbloggerens farverige og inspirerende hjem her.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Sara Seir @saras_verden
30. maj. 2020 | Bolig | ALT.dk

Isbjørne, pandaer, pingviner, flamingoer, tigre, fugle – og en mindst 15 kilo stor leopard.

De mange skønne porcelænsfigurer af dyr popper op overalt i Saras Seirs hus i Odense. For hun har siden de spæde teenageår gået op i boligindretning – og så er der en ægte samler gemt i hende.

Andre ting, hun samler på, er tyske vaser, Royal Copenhagen fajance, Bjørn Wiinblad, Bambi-figurer i keramik og sjove lamper og fine stole. Hun elsker at gå på loppemarkeder for inspiration og bruger sine mange ”fund” til at skabe liv og farver i hjemmet.

For som hun siger: ”Farver sætter bogstavelig talt kulør på tilværelsen og gør én glad i låget.”

Mød kvinden bag Instagram-profilen @saras__verden og lad dig inspirere:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Sara og bor sammen med min mand i en murermestervilla i Odense. Jeg er 31 år og arbejder til dagligt som fysioterapeut på klinik. Jeg spiller beachvolley i min fritid og er generelt meget fysisk aktiv. Derudover holder jeg meget af at gå i det kreative hjørne og lave sjove, små projekter, men min største hobby er at gå på skattejagt på diverse loppemarkeder.

Untitled-2.jpg

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Interessen startede i mine spæde teenageår, hvor boligprogrammet Roomservice var på sendefladen på TV 2. Det tændte en flamme i mig i forhold til indretning, og faktisk resulterede det i en drøm om at blive indretningsarkitekt. Den drøm fulgte jeg dog aldrig, og jeg gik den sundhedsfaglige vej i stedet. Men passionen for boligindretning har jeg holdt ved lige på et hobbyplan siden dengang, og jeg er altid på jagt efter ny inspiration til boligen. Jeg har haft min Instagramprofil i en del år, og her deler jeg alt fra loppefund, boligindretning, kreative projekter, rejser, kager og mad. Fællesnævneren for alle disse emner er masser af farver, som forhåbentlig kan inspirere mine følgere til også selv at kaste sig ud i flere farver i hverdagen. Farver sætter bogstavelig talt kulør på tilværelsen og gør én glad i låget.

Beskriv din stil?

Min stil er først og fremmest farverig og legende. Jeg er ikke til det alt for strømlinede og neutrale, men jeg kan godt lide at mikse forskellige stilretninger og tidslommer. Størstedelen af vores møbler, lamper og interiør er købt brugt eller på loppemarkeder, da jeg synes, det er fantastisk at eje ting, der er mange årtier gamle og som har stået i mange forskellige hjem. Det giver ofte tingene lidt mere sjæl, og håndværket er som regel også mere solidt sammenlignet med det mere masseproducerede interiør nu til dags.

Billedvaeg.jpg

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver uden tvivl mest inspireret på Instagram, hvor der er så mange farverige og skæve profiler med fantastisk indretning både i ind- og udland. Dog er loppemarkeder også et sted, hvor jeg lader mig inspirere til nye former og farver. Jeg tager aldrig på loppemarked for at finde noget helt bestemt, men lader mig inspirere undervejs i skattejagten. Desuden har min mand og jeg rejst rigtig meget sammen rundt i store dele af verden, hvor jeg har fundet noget spændende keramik, som jeg har taget med hjem til mine samlinger.

Michael Andersen samling.jpg

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg elsker dyrefigurer i porcelæn i alle mulige størrelser, og de er placerede rundt omkring i hjemmet. Det er alt fra isbjørne, pandaer, pingviner, flamingoer, tigre og fugle. Min bedste veninde og jeg fandt en stor 15-17 kilos porcelænsleopard i en genbrugsbutik i Berlin, som vi storkæmpede med at slæbe med hjem til Odense efter utallige U-Bahn- og togskift. Den har en særlig plads i mit hjerte.

Porcelænsleopard
Porcelænsleoparden, der vejer 15-17 kilo, har Sara fundet i en genbrugsbutik i Berlin.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er tre karryfarvede Kubik-reoler fra Trævarefabrikernes Udsalg. De fungerer som et rigtig fint display til mange af mine loppefund, og karryfarven er med til at fremhæve loppefundenes farver og former. Derudover har jeg også lige købt en Hay Matin bordlampe i lavendel, som er en af de få nyproducerede lamper, der har fået en plads i vores hjem.

Kubik reol fra Trævarefabrikernes Udsalg
Den karryfarvede kubrik-reolen fra Trævarefabrikernes Udsalg indeholder mange af Saras loppefund.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det er mine mange forskellige samlinger. Jeg er samler med stort ’S’. Når jeg først går i gang med at samle på noget, har jeg ingen stopklods. En af de samlinger, jeg holder mest af, er mine gamle Lyngby-vaser med både blomster og striber. Desuden samler jeg på Michael Andersen-keramik, tyske vaser, Bjørn Wiinblad, Bambi- og flamingofigurer i keramik, Royal Copenhagen fajancevaser og -fade, sjove lamper og meget mere. De fleste af sagerne kan man jo købe i diverse antikforretninger, genbrugsbutikker og på nettet, men kunsten for mig er at finde det til meget billigere penge på diverse loppemarkeder.

Lyngbyvaser med blomster
Sara har en imponerende samling af Lyngbyvaser.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Jeg drømmer om at finde en Safaristol med kernelæder til en billig penge på loppemarked. Den ville pynte så fint i stuen, selvom vi allerede har alt for mange stole. Jeg har også en forkærlighed for stole, og kælderen er allerede fyldt op med diverse af slagsen. Desuden er jeg også altid på jagt efter Simon P. Henningsens Tivoli-lampe, der er fantastisk smuk og vil passe så fint ind i vores hjem.

Stue Saras verden
Det smukke vægtæppe er fra Jou Quilts.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Jeg bruger ikke særlig mange penge på boligindretning, da jeg er ”lidt” af en krejler og aldrig giver fuld pris for noget. På loppemarkeder kan man få ting til meget lavere priser end i butikkerne. Når jeg skal købe noget nyt, afsøger jeg næsten hele internettet for at finde det billigst muligt – og ellers er jeg tålmodig og afventer eventuelle udsalg eller rabatkoder. Desuden skifter jeg også ofte ud i tingene herhjemme og kan typisk sælge tingene dyrere, end jeg har købt dem, fordi jeg har fundet dem billigt. Det gør også det samlede regnskab lidt sjovere.

Hvad høster flest likes, når du deler det Instagram?

Det høster uden tvivl flest likes at lægge billeder op, der viser et stort udsnit af et rum. Efter vores stue er blevet næsten helt færdig, har jeg kunne tage større udsnit af rummet fremfor små. Det giver bare flere likes, når følgerne kan fornemme mere af rummet, og dermed den kontekst møbler og nips er placeret i.

Stue.jpg

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er uden tvivl stuen. Stuen er det rum, hvor vi er mest på plads i huset, og hvor det hele efterhånden går op i en større enhed i forhold til funktion og det visuelle. Det er også det eneste rum, hvor vi sådan for alvor har fået hængt billeder på væggene, og det giver så meget til et rum, når der kommer noget dekorativt op at hænge. På den måde trækker man indretningen op på flere flader end bare gulvet, og det skaber bare mere rum og hygge. Jeg holder meget af rummet, fordi der både er plads til at slænge sig i den store sofa eller i lænestolene, og samtidig er der plads til mange af mine loppefund, som jeg kan nyde synet af hver dag.

Sofa fra Sofacompany
Sofaen er fra Sofacompany.

Hvad er det næste, der skal ske i jeres hjem?

Vi flyttede ind i vores hus sidste sommer, og vi brugte mange måneder på at totalrenovere alle rum i huset, bortset fra køkkenalrum, badeværelse og toilet. Vi venter med at lave disse rum, til vi har boet her nogle år og har lært huset at kende. I køkkenalrummet vil vi dog snart pille savsmuldstapetet ned og male rummet i en dejlig farve. Lige nu er rummet gråt, og det er hverken min mands eller min kop the. Hvilken farve det bliver er ikke helt afgjort endnu, men vi hælder til en sart gul…

Spisestue.jpg

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Farvesammensætningen hvid, sort og rød kommer aldrig nogensinde på tale i vores hjem. Det giver mig tics, når man træder ind i et rum, hvor alt er hvidt og sort, og hvor der så lige er placeret nogle røde pyntepuder og røde vaser hist og her. Desuden er jeg bestemt heller ikke fan af læder- og skindmøbler i andre farver end de naturlige nuancer. Ellers synes jeg egentlig ikke, jeg er kræsen i min indretning – det handler om at placere tingene i den rigtige sammenhæng.

Sovevaerelse taepper fra loppemarked.jpg

Mine favorit-INSTAGRAMMERE?

@celinehallas

@catdelichtenberg

@lisbethbeckmortensen

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Indret med de ting, som DU synes, er fantastiske, og lad dig ikke direkte diktere af tidens tendenser. Man kan lade sig inspirere af tidens tendenser, men man skal ikke bare følge dem blindt uden at have sig selv med i det. I så fald kommer indretningen typisk til at blive upersonlig og kedelig.
  2. Indret med farver. En malet væg giver et rum mere dybde, men det skaber også en god kontrast til de ting, der er placeret foran væggen. Et billede på en farvet væg fremhæves typisk meget bedre, end hvis væggen er hvid. Og hvis du bliver træt af farven på væggen, kan den nemt males over igen.
  3. Indret med arvestykker eller loppefund, der giver din bolig et mere personligt præg. Udover det typisk er billigere, er det også bedre for miljøet at genbruge ting fremfor kun at fremskaffe sig nyproducerede sager.

Stol.jpg

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg holder rigtig meget af mit FLASH-stel fra Rosenthal designet af Dorothy Hafner. Enten hader eller elsker man det. Jeg elsker det højt. Farverne og mønstrene er fantastiske, og man bliver straks ført tilbage til de farverige 80’ere. Jeg er altid på jagt efter mere til samlingen, men det er meget sjældent, jeg finder noget. Kopperne fra stellet er et højt ønske. To andre ting, jeg også er rigtig glad for i huset, er det turkise gulv i soveværelset, samt jungletapetet fra Cole and Son i entreen.

Rosenthals Flash-serie
FLASH-stel fra Rosenthal designet af Dorothy Hafner.

Følg selv Sara Seir på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”