Flot gulvpude i patchwork fra Hendes Verden

Foto: Jacqueline Fluri

Flot gulvpude i patchwork fra Hendes Verden

Flot gulvpude i patchwork

Det er den rene selvforkælelse at sidde i sofaen og sy lap efter lap sammen. Det er muligt, at det går langsomt, men til gengæld kan du være sammen med familien, mens du arbejder.

✿ ✿
PUDE
Mål: Ca. 75-80 cm i diameter.
Materialer: Forskellige mønstrede bomuldsrester til blomster • Pap til skabeloner (evt. færdige sekskanter, 3,5 cm) • 1 m vævet velour til bagside • 2,1 m anoraksnor til tittekant • Lynlås, 50 cm • Monteringspude, 90 cm i diameter, fra Fjeren. Velour, lynlås og anoraksnor fra Stof & Stil. Skabeloner på side 60.
 

► SE OGSÅ: Flot gulvpude med quiltestikninger


Vejledning: Forsiden består af 19 blomster (de yderste er dog ikke hele). Klip 1 midtersekskant i en farve og 6 sekskanter i en anden farve til hver blomst – husk sømrum. Ri, eller lim sekskanterne på pap, og sy dem sammen til blomster. Sy blomsterne sammen. Af det færdige stykke klippes en cirkel med en diameter på ca. 65 cm + sømrum.


Du kan nu selv printe papskabeloner ud på patchworkskolen.

► SE OGSÅ: Strikkede puder til din bolig

Montering: Klip en strimmel på 4 x 210 cm til tittekant. Fold strimlen om anoraksnoren, og sy en stikning tæt på snoren med lynlåstrykfod. Sy tittekanten fast rundt om forstykket. Til bagstykket tegnes en ½ cirkel med radius på 25 cm. Læg sømrum til hele vejen rundt, og klip 2 halve cirkler af velouren. Sy lynlåsen på de lige sider. Af den resterende velour klippes 30-32 cm brede baner i hele stoffets bredde. Disse sys sammen langs de korte sider til et rør. Sy rynketråde i begge sider af røret, og rynk den ene side sammen, så den passer til forsiden, og sy den på. Rynk den anden side sammen til bagstykket (husk at lade lynlåsen stå lidt åben), og sy den på.

Hendes Verden nr. 22/2009


Se, hvad vi ellers skriver om: Patchwork og Sy