Hæklet lampe med oldemorfirkanter fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Hæklet lampe med oldemorfirkanter

Lamper er en vigtig del af indretningen, men det kan være svært at finde lige den, der matcher både smag og indretning – prøv at lave dine egne!

Af:: Stine Johansen Foto: Jacqueline Fluri
14. feb. 2016 | Håndarbejde | Hendes Verden

**HÆKLET LAMPE MED OLDEMORFIRKANTER

Mål: 23 cm høj og en diameter forneden på ca. 68 cm.
Garn: 2 ngl hvidt bomuldsgarn nr. 8 samt rester af kulørt bom-uldsgarn nr. 8 i 10-14 forskellige farver.
Hæklenål: Nr. 2.
Tilbehør: Basisk (901.502.07) hvid hængelampe fra Ikea.

Oldemorfirkant: Hver firkant består af 3 farver: 2 kulørte og 1 hvid. Med den 1. farve hækles 4 lm, som samles til en ring med en km. Omkring ring og opslagstråd hækles således: 1. omg: 2 lm (= 1 stgm), 2 stgm, * 3 lm (= hjørne), 3 stgm (= 1 gruppe) *, gentag fra * til * 3 gange, og slut af med 3 lm hen til den øverste af de 2 lm i starten af omg. Bryd garnet. Skift til 2. farve, og hækl 2. omg: 2 lm (= 1 stgm), spring 2 stgm over, og hækl i hvert af de næste 3 hjørner 3 stgm, 3 lm og 3 stgm. I sidste hjørne hækles 3 stgm, 3 lm og 2 stgm. Saml omg med en km hen til den øverste af de 2 lm i starten af omg. Bryd garnet. Skift til hvid, og hækl 3. omg: 2 lm (= 1 stgm). Mellem de 2 stgm-grupper på forrige omg hækles 2 stgm. I hvert hjørne hækles 3 stgm, 3 lm og 3 stgm. På hver side af oldemorfirkanten og imellem stgm-grupperne hækles stgm-grupper på 3 stgm. Slut med en km hen til den øverste af de 2 lm i starten af omg.

Der hækles i alt 38 firkanter i forskellige farvekombinationer.

Hæft alle ender. Lampeskærmsbetrækket hækles sammen af 4 baner/ringe, som består af henholdsvis 8, 9, 10 og 11 firkanter, da skærmen skråner. Læg firkanterne op, så der er variation i farverne. Hækl dem sammen i rk med fm og hvid. Der hækles en fm for hver m (både stgm og lm). De 4 baner/ringe hækles sammen med fm, og firkanterne forskydes lidt for hinanden og holdes til. Med hvid hækles langs skærmens øverste og nederste kant 5 omg fm lige op, men på den sidste af disse omg tages ind ved at hækle hver 7. og 8. fm sammen.

Træk betrækket ned omkring skærmen. Hækl yderligere 1 omg fm rundt foroven og forneden, hvor hver 7. og 8. m hækles sammen, og arbejdet strammes til om skærmen.

Hendes Verden nr. 6/2011