Strik selv: Skøn Peruhue fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Strik selv: Skøn Peruhue

Peruhuen skal nok holde ørerne varme. Og den er lynhurtig at lave - du kan strikke den på en aften af et enkelt nøgle lækkert uld/alpaca-

Af:: Hanne Bendix Foto: Jesper Glyrskov
06. jan. 2014 | Håndarbejde | Hjemmet

Hovedvidde:

Ca. 54-58 cm.

Materialer:

100 g råhvid nr. 0075 i Milano (80 % uld, 20 % alpaca, løbe-længde 90 m/100 m) fra Hjertegarn.

Pinde:

Nr. 10.

Strikkefasthed:

8 m og 16 p i glat på p nr. 10 = 10 x 10 cm. Det er vig-tigt at overholde strik-kefastheden.

Øreklapper:

Hækl 10 lm (brug evt. en hæklenål). Fortsæt med at strikke i lm-rk: Strik 3 m i den sidste lm ved at strikke 1 r forfra + 1 r bagfra + 1 r forfra i m.

2. p: 1 kantm i r, 1 vr, 1 kantm i r.

3. p: 1 kantm i r, tag lænken mellem m op, og strik den dr r = 1 udt, 1 r, 1 udt, 1 kantm i r.

4. p: 1 kantm i r, 3 vr, 1 kantm i r. Fortsæt med at tage 1 m ud i begge sider af hver rside-p, til der er i alt 11 m på p. Strik 2 p lige op uden udt. Bryd garnet, og strik en øreklap magen til.

Hue:

Slå 6 nye m op, strik hen over den ene øre-klap fra rsiden, slå 16 nye m op, strik herfra hen over den anden øreklap, og slå 6 nye m op = 50 m. Strik 1 p fra vrsiden.

Næste p: Strik 6 m, 2 r sm, 7 r, 2 r sm, 16 r, 2 r sm, 7 r, 2 r sm, 6 r. Fort-sæt lige op over de 46 m. Når arb fra de opslå-ede m måler 16-17 cm, beg indt til pulden.

1. indt: 1 kantm i r, 2 r sm, strik til de sidste 3 m, 2 r sm, 1 kantm i r.

2. indt: 1 kantm i r, * 5 r, 2 r sm *, gent fra * til * p hen, slut med 1 kantm i r. Strik 1 p vr.

3. indt: 1 kantm i r, * 4 r, 2 r sm *, gent fra * til * p hen, slut med 1 kantm i r. Fortsæt med at tage ind på hver rside-p, så der for hver gang bliver 1 m mindre mellem indt. Når der er strikket 2 r sm p hen, strikkes sidste indt: 1 kantm i r, 2 r sm, 2 r sm, 2 r sm, 1 kantm i r = 5 m. Strik 1 p vr, og træk enden af garnet igennem de 5 m og hæft.

Montering:

Sy huen sm fra vrsiden inden for kantm. Læg den færdige hue mellem fugtige stykker, til den er tør.

Opskriften er fra Hjemmet nr. 01/2012