Sy selv: Flot rund pude fra Hendes Verden

Foto: Andreas Mikkel Hansen

Sy selv: Flot rund pude fra Hendes Verden

Sy selv: Flot rund pude

Geomtri er sagen, og her er det brugt på en flot rund patchwork pude.

 ***Rund pude

 
Mål: 40 cm i diam.
Materialer: Mellemstore rester af 5 forskellige farver bomuldsstof • Bagsidestof i ønsket farve • Rund monteringspude, 40 cm i diam • Vinkelmåler
Bemærk: Yderstoffet er større end monteringspuden, fordi monteringspuden har en højde på ca. 8 cm.

► SE OGSÅ: Patchwork på den nye måde - puder

Tegn en cirkel på 44 cm i diam. Del cirklen op i 18 lige dele/trekanter fra midten og ud ved at tegne en diagonal og derefter afsætte 20 grader med vinkelmåleren til cirklen er inddelt. Afsæt fra midten 11 cm på det ene ben af trekanten, og afsæt derefter 9 cm på trekantens modsatte ben. Forbind afmærkningerne med en skrå linje. Gent markeringen skiftevis med 11 cm og 9 cm på hvert ben, og forbind afmærkningen med skrå linjer. Klip mønsteret ud til forstykke. Læg mønsterdelene på stofferne, og klip ud med 1 cm’s sømrum hele vejen rundt. Sy mønsterdelene sammen ret mod ret – først sys de skrå sømme, derefter sys 9 stykker sammen til ½ cirkel, og til sidst sys de 2 stykker sammen til en cirkel. Bemærk: Sørg for, at hullet i midten af cirklen bliver så lille som muligt. Klip en cirkel til bagstykke på 44 cm i diam. Sy forog bagstykke sammen ret mod ret, lad en vendeåbning stå. Vend til retten, læg monteringspuden i, og sy åbningen sammen.

Skjul hullet i midten
Har du svært ved at få samlingen i midten af cirklen til at ligge præcist over for hinanden farvemæssigt, kan du skjule sammensyningen med en stor knap syet fast til midten af puden.

Hendes Verden nr. 13/2014

► SE OGSÅ: Pyramidepude i patchwork


Se, hvad vi ellers skriver om: Patchwork og Sy

610x200_woordy_dmjpg.jpg