Podcast stjernetegn vægten
Foto: Bo Nymann. Grafik: Alice Kaiser Bliv klogere på stjernetegnet vægten og skuespiller Julie Ølgaard i podcasten "I stjernernes tegn".

I stjernernes tegn: Podcast med vægten Julie Ølgaard

Hvad siger man er kendetegnende for personer født i vægtens tegn, når det gælder personlighed, kærlighed, venskab og karriere? Skuespiller Julie Ølgaard er vægt af stjernetegn og gæst i podcastserien ”I stjernernes tegn”.

Når Julie Ølgaard træder ind i et lokale, kan hun mærke, hvordan folk omkring hende har det. Hun mærker med det samme, om der er nogen, som ikke har det godt i selskabet – og hvis der er det, skal der helst renses ud i det og genskabes en balance.

Balance, som når en vægt med to skåle på hver sin side forsøger at stå lige igen. For det er præcis den slags balance, som man inden for astrologien mener, at folk født i vægtens tegn søger ekstra meget mod at opnå.

LÆS OGSÅ: I stjernernes tegn: Vandmanden Ibi Makienok

Og netop astrologiens verden har Julie Ølgaard sagt ja til at blive klogere på i ALT.dks podcastserie ”I stjernernes tegn”, hvor hun møder astrolog Eva Ganvig.

For selvom den kendte skuespiller med egne ord er ”lægedatter” og derfor har lært, at der skal facts på bordet, er hun omvendt også nysgerrig og åben for at lære nyt om sit stjernetegn – og måske også sig selv.

– Jeg er ikke vokset op med astrologi, men jeg synes altid, at man skal være åben for nye ting, og jeg synes, at det er rigtig sjovt at lære nye ting. Derfor jeg sagde ja til at komme, for det kan godt være, at jeg ikke tror på det, og at det ikke nødvendigvis er noget, jeg lever efter i hverdagen, men jeg synes stadig, at det er sjovt at høre, hvad du (Eva Gavig, red.) kan byde ind med, fortæller Julie Ølgaard i podcasten.

7 Vægt Julie Ølgaard.jpg

Bliv klogere på vægten generelt

Det første, der bliver fremhævet som kendetegnende for personer i vægtens tegn, er i selve symbolet: vægten.

– Som vægt er man altid meget orienteret omkring at balancere ting. At se ting fra forskellige sider, at få flere meninger ind i en debat, at anskue en problemstilling fra forskellige synsvinkler, at lade alle sine venner komme til orde og hele tiden at sørge for, at der er plads til alle. At ting bliver jævnt fordelt ligger i vægt-princippet. Det er meget vigtigt, for vægten er et utroligt socialt tegn, forklarer Eva Ganvig.

Og noget af det kan Julie Ølgaard godt genkende fra sig selv.

– For mig kommer det nok til udtryk med, at jeg er SINDSSYGT retfærdighedssøgende. Altså sådan helt overdrevet nogle gange. Jeg kan slet ikke klare uretfærdighed, og det behøver ikke at være mod mig, men også mod mine venner, så har jeg meget svært ved det. Så skal der en eller anden form for balance i tingene, svarer hun.

Balance i rummet

For mange vægte kan ubalance ligefrem medføre en fysisk reaktion inden i dem, mener Eva Ganvig.

– Jeg tror, at vægte kan mærke det. Hvis der ikke er balance i tingene eller en eller anden form for harmoni, gør det lidt ondt på dem, eller de er nødt til at agere, understreger astrologen.

Inden for astrologi kalder man vægten - ligesom tegnene tvilling og vandmand - for et lufttegn med fokus på mental energi. Lufttegn er typisk meget kvikke og hurtigopfattende, og vægten har så også oveni det et socialt element, hvor de er enormt gode til at spotte, hvad det er, der foregår i et lokale.

 – Det er helt rigtigt, for hvis vi går ind i et rum, og der bliver sagt et eller andet, som jeg kan mærke skaber en mærkelig balance i rummet, kan jeg tydeligt se, hvem der reagerer, hvor min kære mand og mange af mine venner ikke ser det så meget. Det er jeg meget sensitiv over for. Jeg kan se, hvis der er nogen, der ikke kan lide det eller er utilpas, og der kan jeg godt lide at skabe den der: ”Alle skal have det godt igen”. Og det er faktisk nogle gange et karaktertræk, jeg godt gad ikke at have, for jeg synes, det tager meget. Det er jo ikke min skyld, det er ikke mig, der har sagt det nødvendigvis. Jeg bryder mig bare ikke om, at der kommer en dårlig stemning i rummet. Og jeg tager det stadig på mine skuldre, at jeg skal rette op på det, fordi jeg synes, at det er ubehageligt, lyder det fra Julie Ølgaard i podcasten.

Fremmede betror sig til vægte

Udover at besidde et ultrasocialt gen er vægte også kendt som meget smilende, glade og sjove, lyder den astrologiske analyse i podcasten. Man vil gerne være venner med dem, og de er gode til at gøre folk trygge og få dem til at åbne op.

Det betyder ifølge astrologien også, at hvis man møder en fremmede, man lige pludselig betror sig rigtig meget til, vil det ret tit være en vægt.

– Dét er sjovt, du siger det. Det er i hvert fald noget, mine venner altid har grint meget af –  at jeg altid ender med at sidde og snakke med folk, hvis vi er ude, og så kender jeg HELE folks livshistorie (..) Jeg ved nogle stenede ting om nogle mennesker, jeg nærmest ikke kender, og mine venner har altid grint af det og spurgt hvorfor, og jeg ved ikke, hvad det er, lyder det grinende fra Julie Ølgaard.

Mindre gode sider

Noget af det, som en vægt kæmper med, er, at de har svært ved at "gå glip af noget". De vil helst være med til det hele. Det betyder også, at de nogle gange kan have svært ved at træffe en beslutning og vælge. Det gør også, at andre kan have svært ved at fornemme vægten, og hvad den egentlig vil, fordi den kan besidde en ubeslutsomhed eller vægelsindethed.

– Helt sikkert. Jeg vil gerne alt på den halve tid, men jeg tror ikke, at jeg har problem. Jeg kan godt skulle gå rundt om den varme grød en milliard gange, men jeg tror altid, at jeg gør det så hurtigt, at jeg gør det i et tempo, hvor jeg nok skal få det hele med. Jeg sidder ikke tilbage med en følelse af, at der er ting, jeg ikke har fået med, lyder overvejelsen fra Julie Ølgaard.

Undervejs falder snakken også på en vægts kærlighedsliv, hvem de passer med blandt de andre stjernetegn, hvilke typer job der passer til dem, og en vægts forhold til økonomi og skønhed – og hvor gode de er til at få sat deres omgivelser i sving.

Det personlige horoskop – et barn på vej

Som et slags eksperiment i podcasten får Julie Ølgaard også lagt et personligt horoskop, hvor Eva Ganvig på forhånd ikke har kendt dagens gæsts navn eller jobtitel, men kun har fået oplyst dennes fødselsdato, -sted og -tidspunkt.

Det personlige horoskop tolkes i programmet, hvor Julie Ølgaard ligger lige i skellet mellem at være Stenbuk eller Vandmand i ascendanten, som siger noget om, hvordan folk opfatter hende ved det første umiddelbare møde, og de to forskelle uddybes.

Kærligheden vendes også igen, da følelser ifølge astrologen fylder meget i Julie Ølgaards liv. Hun kan ifølge astrologen have en tendens til nogle gange at skjule sig lidt bag en facade i det offentlige rum, men omvendt elsker hun at vise sin sårbarhed, når hun er tryg. Der er også rigtig meget aktivitet i det 8. hus i horoskopet, som symboliserer tabuer og det, vi prøver at skjule, hvor skuespilleren gerne vil udstille via sit arbejde, hvor skrøbelige vi mennesker også er, og hvor stærke vi kan blive af at vise vores skrøbelighed.

Det personlige horoskop kan angiveligt også se på vigtige perioder i en persons liv, hvor astrologen i programmet rammer den tid, hvor Julie Ølgaard fik sit første barn og de følelser, der fulgte med det. Og så ser Eva Ganvig også, at de samme typer indflydelser meget snart er på vej igen, hvilket en på det tidspunkt meget slank Julie Ølgaard fortæller er korrekt. De har faktisk kun lige dagen før offentliggjort, at hun igen er gravid.

På spørgsmålet om hvorvidt skuespilleren - trods en skepsis over for astrologi ved programmets start - er blevet klogere på astrologi og sig selv, lyder svaret.

– Ja, der er da helt sikkert mange ting. Jeg synes da, det var sjovt at høre. Der er nogle ting, der er mere generelle, hvor jeg tænker, det kunne passe på mange mennesker, men der er også nogle ting, hvor jeg sagtens kan se, at det passer på mig. Og lige meget hvor meget man tror på det, er der jo intet dårligt i det. Om ikke andet tror jeg, at det her kan sætte nogle tanker i gang og gøre en mere bevidst om, hvad ens gode og dårlige kvaliteter er, så det synes jeg altid kun er interessant.

Hør hele podcasten med Julie Ølgaard via app’en Talk Town.

Om podcasten ”I stjernernes tegn”

Bodil Jørgensen, Alberte Winding, Thomas Skov og en række andre kendte danskere møder astrologiens verden i en ny podcast-serie, som ser på, hvad læren om stjernerne måske kan give os i en moderne tid.

LOGO_i_stjernernes_tegn_01.jpg

Hvad kan en astrolog måske fortælle dig om dit liv og din personlighed?

12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn - og måske også dem selv - i dette alternative interviewprogram. Sammen med journalist Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig gennemgår de, hvad man generelt siger om de forskellige stjernetegn.

I hvert program har Eva også lagt et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst – men altid uden at kende gæstens navn på forhånd. Et fødselshoroskop, som åbner op for en endnu mere personlig og dybdegående beskrivelse af gæsten. 

Hvad er det, der fascinerer os ved astrologi, hvordan fungerer det – og kan det muligvis hjælpe os med at blive klogere på os selv og hinanden den dag i dag?  Lyt med ”I stjernernes tegn”.

OM DE TO VÆRTER:

I studiet sidder vært Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig.

  • Eva Ganvig er professionel astrolog. Hun blev uddannet astrolog på IC Instituttet 2004 og underviser i dag samme sted. Hun har skrevet for månedsbladet Stjernerne siden 2003, som hun fra 2012-16 også var medejer af og redaktør for. LÆS MERE PÅ Ganvig.dk.
  • Susanne Baden Jensen er journalist og skriver til daglig for ALT.dk. 

vært4.pngAstrolog Eva Ganvig og vært Susanne Baden Jensen. (Foto: Amalie Louise Bernit)

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Udsendelsen med Julie Ølgaard blev optaget 7. januar 2019. Hun fødte datteren Roxie 6. maj i år.  

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Stjernetegn og Podcast