Chris MacDonald
Foto: Franne Voigt

Chris MacDonald

Sådan får du flere skridt ind i din hverdag

Det er sundt at gå. Her er Chris MacDonalds bedste tips til, hvordan du kan bevæge dig noget mere.

  1. Køb en skridttæller, et armbånd eller et pulsur, som kan tælle skridt. Det virker motiverende, hver gang der tikker skridt ind på tavlen, og automatisk vil du få lyst til at konkurrere med dig selv for at få tallet mere og mere i vejret.

  2. Er der en trappe, så tag den i stedet for elevatoren. Det gælder både på arbejdet, ved togstationer, i svømmehallen og alle andre steder, hvor du skal op eller ned.

  3. Kører du i bil til arbejde, så parker lidt længere væk end lige uden for døren. Gåturen til og fra bilen tæller også, og efter arbejde får du renset hovedet på gåturen.

  4. Spring hver anden mail på arbejdet over, og gå i stedet hen til din kollega og giv en mundtlig besked. Det giver ekstra skridt, og så er det hyggeligt med andet end skærmkontakt.

  5. Har du et hæve-sænke-bord, så husk at hæve det indimellem. Stå op, og bevæg dig fra fod til fod, og gå gerne en tur, når du taler i telefon.

  6. Findes der noget hyggeligere end en tur på cafe med din veninde? Ja, det skulle da lige være at gå en tur. Tag kaffen som to go, og nyd, at I har uforstyrret tid til at få talt om alt mellem himmel og jord.

  7. Gå til din træningstime i fitnesscenteret. Selvom du træner, er det stadig en god ide at gå. Træning er en ting, og daglig fysisk aktivitet en anden. Derudover giver det så meget mentalt. Når du træner hårdt, bliver du fokuseret på fart og overlevelse, og det levner ikke tid til at tænke.

  8. Pak børnene i flyverdragter, eller tag din kæreste i hånden, og gå en tur, uanset om det er hverdag eller weekend. I får talt sammen på en helt anden måde og får masser af skridt ind på kontoen.

LÆS OGSÅ: Chris MacDonald: Vi skal blive bedre til at betragte gåture som egentlig motion

LÆS OGSÅ: Prøv Anne Bechs 4 ugers løbeprogram for begyndere

LÆS OGSÅ: Mød Chris MacDonald og Anne Bech til årets Kvindeløb 2016