Ande-frikadeller med 'andegrever' og abrikoschutney

Ande-frikadeller med "andegrever" og abrikoschutney

Julen er en fest for den hjemmelavede mad, og i juledagene spiser vi nærmest hele tiden. Nyd den skønne mad og hav en rigtig god jul!

Ca. 15 stk. til 5-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hviletid: ca. 30 min.
  • Koge-/stegetid: ca. 20 min.
  • Frikadellerne er fryseegnede, hvis kødet ikke er optøet
  • 2 stk. andebryst
  • 350 g hakket kalve- og svinekød
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ca. 2½ dl mælk
  • ½ løg
  • friskkværnet peber
  • Til stegning:
  • andefedt (eller olie)
  • 1 radicchio (rødt salathoved)
  • Pynt:
  • bredbladet persille
  • Abrikoschutney:
  • 500 g tørrede abrikoser
  • 100 g skalotteløg
  • 2 dl æble- eller hvidvinseddike
  • 100 g brun farin
  • 2 tsk. groft havsalt
  • ca. 1 tsk. tabasco (eller anden chilisovs)
  • 2 tsk. sennepspulver
  • evt. kartoffelmel
  • Tilbehør:
  • evt. brød
  • røde salater

  1. Ande-frikadeller: Hiv skindet af andebrysterne, og læg det til side. Hak andekødet med en skarp kniv.
  2. Rør det hakkede kalve- og svinekød sejt med salt. Rør æg og mel og derefter gradvist mælk i. Rør farsen smidig.
  3. Tilsæt farsen det hakkede andekød, fintrevet løg og peber. Stil farsen i køleskab i ca. 30 min. Er den for fast, tilsættes mere mælk.
  4. Varm en pande med andefedt. Form farsen til ca. 15 frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
  5. ”Andegrever”: Skær andeskindet i små terninger. Steg dem på en pande ved middelvarme, til fedtet smelter fra. Steg, til skindet er sprødt. Lad fedtet dryppe af i en si.
  6. Anret ande-frikadellerne på røde salatblade, og drys med ”andegrever” og bredbladet persille. Servér med abrikoschutney og brød.
  7. Abrikoschutney: Skær abrikoserne ud i mindre stykker. Pil skalotteløg, og snit dem i skiver.
  8. Kog abrikoser og løg med eddike, brun farin og salt i en rummelig gryde. Kog i ca. 5 min. ved svag varme, til abrikoserne er helt møre. Krydr med tabasco og sennepspulver. Blend til ensartet konsistens.
  9. Chutneyen kan evt. jævnes med lidt kartoffelmel, hvis den er for tynd. Jævn, mens chutneyen er rygende varm. Lad chutneyen trække – gerne nogle dage, så den får mere smag.