Baccala
Italiensk klassiker med fritteret torsk, rørt med kartoffel, olivenolie, mælk og hvidløg. Den kræver lidt forberedelse, og du skal faktisk i gang med forberedelserne to dage før – men er ventetiden værd.
4
Ingredienser
- 250 g torsk
 - 150 g kartofler
 - 1 spsk. olivenolie
 - 1 fed hvidløg
 - 2 ½ dl mælk
 - lidt mel
 - rasp til panering
 - mayonnaise til servering
 - 1 citron
 
Sådan laver du baccala:
- Salt torsken let, og stil den på køl – gerne aftenen før.
 - Skræl og kog kartoflerne, og blancher hvidløgene ad flere omgange.
 - Kog mælk op i en gryde, og pocher torsken heri, til den er tilberedt.
 - Si mælken fra, og blænd ½ dl af mælken med hvidløgene.
 - Rør torsken op med hvidløgsmælk, kogt kartoffel og olivenolie.
 - Kom torskemosen i en sprøjtepose, eller frysepose med hul, og sprøjt stave ud på en bageplade, ca. 2 cm tykke og 10 cm lange.
 - Læg stavene i fryseren natten over.
 - Paner dem i mel, lidt vand, mel igen, vand og rasp til sidst, og fritér dem i 170 grader varm olie i 7 minutter. Server dine baccala med citron og mayonnaise.
 - FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne/opskrifter
 
        
        
            PRØV OGSÅ mozzarela proscioutto