-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Cheesecake med saltkaramel
Nem og lækker bagt cheesecake med lækker karamel på toppen. Her får du opskriften på en skøn cheesecake med den klassiske bund af digestive-kiks og lækker saltet karamelsauce på toppen.
Cheesecake til 10 personer
Total:2 timer
Ingredienser
- Bund til cheesecake:
- 300 g digestivekiks
- 3 spsk. sukker
- 125 g smeltet smør
- Fyld til cheesecake:
- 600 g flødeost, f.eks. den klassiske Philadelphia
- 150 g sukker
- 2 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
- 2 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
- 4 æg
- ½ dl citronsaft
- Saltkaramelsauce:
- 150 g sukker
- ½ dl vand
- 2½ dl piskefløde
- 1 dl ahornsirup
- 30 g smør
- ¾ tsk. salt
- Desuden:
- 200 g blåbær
Sådan bager du cheesecake
- 1. Miks kiks, sukker og smør sammen i en foodprocessor. For en letsmurt springform, 22 cm i diameter, med bagepapir ved at klippe et rundt stykke bagepapir ud til bunden og strimler til formens sider. Ved at smøre formen først, sidder bagepapiret fast. Kom kiksemassen i bunden, og pres den sammen med bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet, mens du forbereder
- fyldet.
- 2. Rør flødeosten med sukker, citronskal og vaniljeekstrakt. Pisk æggene i et ad gangen, nemmest med en håndmikser. Rør citronsaften i. Kom fyldet over kiksebunden, og stil kagen i ovnen ved 160 gr. i ca. 1¼ time på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og stil den tildækket i køleskab 4-5 timer eller natten over.
- 3. Kom sukker og vand i en gryde, og kog op, til det er smeltet, og til det har en
- gylden farve. Undgå at røre i det undervejs. Tag gryden fra varmen, og kom fløde, ahornsirup, smør og salt i. Kog op igen under omrøring, til du har en jævn karamelsauce. Afkøl saucen.
- 4. Server kagen pyntet med noget af karamelsaucen samt en håndfuld af blåbærrene. Server med resten af karamelsaucen og bærrene til.
SE OGSÅ:Hindbærcupcakes
PRØV OGSÅ:Citronmuffins med glasur