-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Koldhævede glutenfri havreboller
Bollerne er glutenfri, og ganske nemme at lave. Du kan selv lave havremel ved at male glutenfri havregryn meget fint i en foodprocessor. Nyd de glutenfri boller til morgenmad og brug dem til sandwich i madpakken. Her får du en god og nem opskrift på glutenfri boller - et godt sted at starte din glutenfrie bagning.
6-9 boller
Total:25 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: mindst 12 timer
- Bagetid: 25 min.
- Fryseegnet
- Dej:
- 5 dl vand
- 5 spsk. loppefrøskaller (se tip)
- 10 g gær
- 200 g glutenfri havremel eller glutenfri havregryn
- 125 g boghvedemel
- 50 g havregryn
- 1 spsk. koldpresset rapsolie
- 1 spsk. honning
- 1½ tsk. groft salt
- Pynt:
- 25 g havregryn og evt. lidt blandede frø og kerner
Sådan bager du koldhævede glutenfri boller
- Pisk vand og loppefrøskaller godt sammen, og lad det stå i 5 min., til det bliver geléagtigt.
- Smuldr gæren ud i væsken, og tilsæt resten af ingredienserne. Rør det sammen til en blød dej; den skal ikke være flydende – tilsæt evt. mere havremel og boghvedemel.
- Dæk skålen med film, og sæt dejen i køleskabet til næste dag.
- Tag dejen ud af køleskabet, og varm ovnen op til 225 grader varmluft.
- Hæld havregryn (og evt. frø og kerner) i en skål, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Form 6-9 boller med våde hænder eller skeer, vend dem i havregryn, og læg dem på bagepladen.
- Sæt pladen midt i ovnen i 10 min. Skru ned til 200 grader varmluft, og bag bollerne færdige i 15-20 min.
- Tjek om bollerne er gennembagte: Det skal lyde hult, når du banker under dem, og centrumstemperaturen skal være 98 grader.
- Sæt bollerne til afkøling på en rist.