idéer til landgangsbrød

Overdådigt landgangsbrød - på sønderjysk rugbrød

Er du lige så vild med det gode, gamle "landgangsbrød", som vi er? Vi giver dig her idéer til forskelligt pålæg og pynt på landgangsbrødet i en mere overdådig version. Det er et sikkert hit som mad til festlige lejligheder - og nemt at lave selv!

2

Ingredienser

Syltede rødløg:

  • 1 rødløg
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. sukker

Brød:

  • 12 skiver sønderjysk rugbrød
  • 100 g flødeost
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 spsk. revet peberrod
  • 2 spsk. hakket dild
  • ½ dl hakket persille
  • 1 spsk. hakket purløg

Pålæg:

  • 2 skiver koldrøget laks
  • 1 avocado
  • 300 g rejer med skal
  • 1 kogt æg
  • Dild
  • Citronbåde
  • 2 skiver roastbeef
  • 50 g kartoffelsalat
  • 2 spsk. revet peberrod
  • Kapersbær
  • 2 spsk. ristet løg
  • Karse
  • 100 g brie
  • Jordbær
  • Passionsfrugt

  1. Syltet rødløg: Skræl løget og skær det i tynde skiver. Bland det med eddike og sukker, og lad det stå i 1 time.
  2. Brød: Skær skorperne af brødskiverne læg tre af dem i en bund. Rør flødeost, cremefraiche, peberrod og hakkede krydderurter sammen.
  3. Fordel halvdelen af cremen på brødskiverne. Læg resten af brødskiverne på, og fordel resten af cremen.
  4. Pålæg: Læg lakseskiver, avocado i skiver, syltede løg, rejer og æg i skiver på. Top med dild og citron.
  5. Fortsæt med roastbeef og kartoffelsalat. Top med revet peberrod, kapers, ristede løg og brøndkarse.
  6. Afslut med brieost, jordbær og passionsfrugt.
Overdådigt landgangsbrød - på sønderjysk rugbrød