Ingredienser
Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: 25-30 min. (pr. plade)
200 g smør
5½ dl mælk
50 g gær
150 g sukker
ca. 1 kg hvedemel
Fyld:
1 glas æblemarmelade (ca. 4 dl)
Pynt:
perlesukker
1 håndfuld mandler
Glasur:
1 æggehvide
ca. 3 dl flormelis
- Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker og mel, og ælt dejen glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
- Hæld dejen ud af skålen, og form den til 2-4 pølser.
- Klip dybe snit i dejen, og bred snittene godt ud til siden. Lad stængerne hæve i 1 times tid.
- Fordél æblemarmeladen i en stribe midt på stangen, og drys perlesukker og hakkede mandler over.
- Bag æblestængerne midt i ovnen ved 190 grader i 25-30 min. Afkøl dem på en bagerist.
- Bland en glasur af æggehvide og flormelis, og pynt stængerne med lidt glasur på toppen.
Vil du lave æblemarmelade selv, så se her:
Æblemarmelade med calvados