Opskrift på bagt fisk med beurre blanc, dild og ørredrogn
SPONSORERET indhold

Bagt fisk med beurre blanc, dild og ørredrogn

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug lyssej, kuller, torsk eller brosme og server med rogn på toppen. Du kan få rogn i mange forskellige afskygninger. Her skal du bruge lakse- eller ørredrogn.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
17. feb. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
Bagt fisk med beurre blanc til 4 personer | Total: 35 min

Ingredienser

600-700 g lyssej, kuller, torsk eller brosme

1 skalotteløg, finthakket
lidt olivenolie
1½ dl hvidvin
1 spsk hvidvinseddike
150-175 g smør
salt og peber

½ pastinak
1 gulerod
1 porre
olivenolie til stegning
1 fed hvidløg, finthakket
salt og peber
lidt citronsaft
¼ bundt dild, finthakket
4-5 spsk lakse- eller ørredrogn

Tilbehør: kogte kartofler

Sådan gør du

1. Skær fisken i 4-8 portionsstykker og placer dem på bageplade med bagepapir og krydr med salt, peber og olivenolie eller læg fiskestykkerne i et ovnfast fad.

2. Sauter skalotteløget i olivenolie. Hæld hvidvin og hvidvinseddike i gryden, og lad det koge, indtil der kun er omkring 1/3 del af væsken tilbage.

3. Skær smørret i små tern, og tilsæt det kolde smør lidt af gangen under piskning, ved svag varme og krydr med salt og peber. (Saucen må ikke koge efter smørret er monteret).

4. Urterne skrælles og skæres i små tern, og sauteres møre i en gryde sammen med hvidløg, og krydres med salt, peber og citronsaft.

5. Bag fisken 8-10 min ved 175 grader til den er færdigtilberedt.

6. Kom de varme sauterede urter op i gryden til beurre blanc-saucen, og tilsæt finthakket dild samt lakse-, eller ørredrogn.

7. Server bagt fisk med beurre-blanc med urter, dild og rogn, og kom evt. lidt ekstra rogn over fisken.