Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bagt tranebærkompot med kokostop
Foto: Anders Schønnemann

Bagt tranebærkompot med kokostop

Bagt tranebærkompot med kokostop

Det her er en skøn morgenmad. Sukkerindholdet er ikke super højt, men den bagte kompot virker alligevel sød og kan også fungere som en sund dessert.

plate 4
printer Print

2 æbler
50 g bløde dadler
100 g tranebær
50 g tørrede tranebær
2 tsk stødt kardemomme
2 spsk honning
1 nip salt
smør til formen

Topping:
100 g fint valsede havregryn
50 g kokosmel
1 æg
2 spsk honning
evt. tyk yoghurt eller skyr

Sådan gør du

Skær æblerne i tern (kasser kernehuset), og fjern stenene fra dadlerne. Hak dadlerne og vend æbler, dadler, tranebær, kardemomme, honning og salt sammen. Kom hele balladen i et smurt ovnfast fad eller fire små ovnfaste forme.

Bland havregryn med kokosmel, æg og honning, og top det hele oven på frugten. Bag hele balladen i en 180 grader varm ovn i 20-25 minutter, eller til de bobler og syder, og frugten er mør, og toppingen sprød og lækker.

Server varm eller lun, og gerne med yoghurt eller skyr til.

TIP: Agave eller muscovadosukker kan bruges i stedet for honning. Er du til det syrlige, kan du godt justere lidt ned på honningen.
 

PRØV OGSÅ: Cheesecake-is-trifli med syltet appelsin

Se, hvad vi ellers skriver om: Kompot, Dessert og Kokosmakroner