Baguettes med salvie

Foto: Tia Borgsmidt Skønne baguettes.

Baguettes med salvie

Disse baguettes med salvie er perfekte som tilbehør på middagsbordet og smager skønt med blødt krydderurtesmør til.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 2 stk.
Ingredienser

10 g gær
4 dl lunkent vand
2 tsk. salt
120 g fuldkornshvedemel, gerne durumfuldkornshvedemel
ca. 450 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00 eller pizzamel

Desuden:

16 friske salvieblade
2-3 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen igennem, til den er meget smidig.
  2. Stil dejen til hævning tildækket ca. 3 timer.
  3. Form 2 lange lidt brede baguettes. Lad dem efterhæve med et rent klæde over ca. 20 min.
  4. Skær ridser i dejen, og fordel salvieblade i ridserne. Dryp med olivenolie.
  5. Bag brødene ved 225 gr. i ca. 25 min.
  6. Server gerne med rørt krydderurtesmør til (se bokstekst).
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Krydderurtesmør

Rør 150 g blødt smør med 4 spsk. hakkede krydderurter f.eks. persille, purløg og basilikum. Server smørret blødt til friskbagt brød.

Tip:

Brødene på disse sider bliver dryppet med olivenolie i stedet for at pensle med æg eller mælk. Det giver god smag til brødene, og gør dem samtidig dejlig sprøde. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Flutes, Bagning, Brød og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg