Banankage med rugbrødschoko-crunch
SPONSORERET indhold

Banankage med rugbrødschoko-crunch

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne banankage med rugbrødschoko-crunch er en klassiker med et tvist.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
21. jan. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 15 skiver

Ingredienser

200 g ren rå marcipan
150 g blødt smør
150 sukker
1 lille moset banan
2 spsk. appelsinsaft
3 æg
150 g hvedemel
1½ tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Desuden:
1 dl usødet ymerdrys af rugbrød
150 g mørk chokolade
15 g smør
Tilbehør:
evt. blåbær

  1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør blødt smør, sukker, marcipan, banan og appelsinsaft sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og rør det i dejen.
  2. Kom dejen i en smurt sandkageform (eller foret med bagepapir), ca. 12 x 30 cm. Bag kagen ved 175 gr. ca. 50 min. på andennederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist.
  3. Smelt chokolade og smør i mikroovnen eller over vandbad. Rør 2 spsk. ymerdrys i blandingen, og smør chokoladen over kagen. Drys resten af ymerdrys over. Lad chokoladen stivne.
  4. Server evt. kagen med blåbær.