Ingredienser
Muffins:
125 g hvedemel
50 g durummel
75 g sukker
50 g farin
1½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
2-3 bananer (250 g mos)
1 æg str. L
100 g smeltet smør
¾ dl mælk
75 g mørk chokolade (eller chokoladeknapper)
75 g hakkede hasselnødder
Tosca-topping:
50 g smør
50 g farin
50 g hakkede hasselnødder
1 spsk. mælk eller fløde
Sådan gør du:
- Muffins: Tænd ovnen på 170 grader, og smør en muffinform med 12 huller eller læg papirforme i.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Mos bananerne med en gaffel, og rør dem sammen med æg, smeltet smør og mælk.
- Rør bananblandingen i melblandingen.
- Hak chokolade og nødder groft, og vend dem i dejen.
- Fordel dejen i muffinformens huller; de skal være ca. 4/5 fyldte. Bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. – hvis de skal bages uden tosca-topping. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og tag dem ud af formen. Sæt dem til afkøling på en rist.
- Tosca-topping: Smelt smør og farin sammen, og tilsæt hakkede nødder og mælk eller fløde.
- Hæld toppingen over kagerne efter de første ca. 10 minutters bagetid, og bag videre som beskrevet i punkt 6.
Tip:
Når du har et par overmodne bananer, så smid dem ikke ud, men brug dem til bagning. Passer det ikke lige ind, så pil dem, skær dem i skiver, og frys dem fladt i en frysepose. Tag posen op, og lad dem tø i ca. 30 min., før du går i gang med dejen. De kan også bruges til smoothies.