
Dejlige bananmuffins med nødder og chokolade
Brug overmodne bananer til disse gode og nemme muffins. Her er de bagt med en tosca-topping, men de kan sagtens bages uden.
12-14 stk.
Total:25 minutter
Muffins:
- 125 g hvedemel
- 50 g durummel
- 75 g sukker
- 50 g farin
- 1½ tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 2-3 bananer (250 g mos)
- 1 æg str. L
- 100 g smeltet smør
- ¾ dl mælk
- 75 g mørk chokolade (eller chokoladeknapper)
- 75 g hakkede hasselnødder
- 50 g smør
- 50 g farin
- 50 g hakkede hasselnødder
- 1 spsk. mælk eller fløde
Sådan gør du:
- Muffins: Tænd ovnen på 170 grader, og smør en muffinform med 12 huller eller læg papirforme i.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Mos bananerne med en gaffel, og rør dem sammen med æg, smeltet smør og mælk.
- Rør bananblandingen i melblandingen.
- Hak chokolade og nødder groft, og vend dem i dejen.
- Fordel dejen i muffinformens huller; de skal være ca. 4/5 fyldte. Bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. – hvis de skal bages uden tosca-topping. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og tag dem ud af formen. Sæt dem til afkøling på en rist.
- Tosca-topping: Smelt smør og farin sammen, og tilsæt hakkede nødder og mælk eller fløde.
- Hæld toppingen over kagerne efter de første ca. 10 minutters bagetid, og bag videre som beskrevet i punkt 6.