Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Belgiske vafler
Foto: Alamy Sprøde belgiske vafler serveres bedst med is på toppen.

Opskrift på belgiske vafler

Belgiske vafler

Hvem siger gæsterne altid skal komme til middag? Inviter til en eftermiddag med hygge og hjemmebagte belgiske vafler.

45 minutter
Print
Ca. 8 stk. belgiske vafler

Belgiske vafler

1 æg

2 spsk sukker

1/4 tsk vaniljesukker

1 usprøjtet citron

100 g hvedemel

1/2 tsk natron (eller 1/4 tsk bagepulver)

1 knsp salt

1 1/4 dl kærnemælk

25 g smør

 

Tilbehør:

Is og/eller syltetøj

Sådan laver du belgiske vafler

1. Del ægget i blomme og hvide. Pisk æggeblommen sammen med sukker, vanilje og fintrevet citronskal.


2. Bland de tørreingredienser og rør dem i dejen skiftevis med kærnemælken.


3. Tilsæt smeltet smør.


4. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.


5. Bag dejen i et vaffeljern og server de lune vafler med rørt vaniljeis eller syltetøj.

 

SE OGSÅ: Lune hasselnøddevafler

SE OGSÅ: Franske vafler

SE OGSÅ: Spinatvafler med laks

Tip

Vaflerne kan opbevares i en plastbøtte med låg og ristes sprøde på/i en brødrister.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vafler, Kage og Dessert