
Foto: Sprøde belgiske vafler serveres bedst med is på toppen.
Opskrift på belgiske vafler
Belgiske vafler
Hvem siger gæsterne altid skal komme til middag? Inviter til en eftermiddag med hygge og hjemmebagte belgiske vafler.
Belgiske vafler
1 æg
2 spsk sukker
1/4 tsk vaniljesukker
1 usprøjtet citron
100 g hvedemel
1/2 tsk natron (eller 1/4 tsk bagepulver)
1 knsp salt
1 1/4 dl kærnemælk
25 g smør
Tilbehør:
Is og/eller syltetøj
Sådan laver du belgiske vafler
1. Del ægget i blomme og hvide. Pisk æggeblommen sammen med sukker, vanilje og fintrevet citronskal.
2. Bland de tørreingredienser og rør dem i dejen skiftevis med kærnemælken.
3. Tilsæt smeltet smør.
4. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
5. Bag dejen i et vaffeljern og server de lune vafler med rørt vaniljeis eller syltetøj.
SE OGSÅ: Lune hasselnøddevafler
SE OGSÅ: Franske vafler
SE OGSÅ: Spinatvafler med laks
Tip
Vaflerne kan opbevares i en plastbøtte med låg og ristes sprøde på/i en brødrister.