Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du brændenældesuppe med citronyoghurt
Foto: Anders Schønnemann Sådan laver du brændenældesuppe med citronyoghurt

Brændenældesuppe med citronyoghurt

Brændenældesuppe med citronyoghurt

Det er forbløffende nemt at lave brændenældesuppe. Og det smager virkelig godt. Pluk de nye, fine brændenælder. Og pluk steder, hvor der ikke er for forurenet, undgå f.eks. grøftekanter. Husk handsker.

Print

Hovedret til 2 personer

100 g kartoffel
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 spsk smør
3 spsk olivenolie
300 g brændenælder, helst nye, fine nælder
1 liter grøntsagsbouillon, gerne Herbamare

Citronyoghurt:
4 spsk tyk yoghurt1 tsk fintrevet citronskal (øko)
2 spsk citronsaft
salt

Tilbehør:
evt. groft brød

Sådan laver du brændenældesuppe med citronyoghurt:

Skær kartoflen i tern, og hak løg og hvidløg. Sautér begge dele i smør og olie i en stor gryde.

Pluk de groveste stilke fra brændenælderne, og kom dem i gryden (husk handsker). Lad dem lige falde sammen. Hæld bouillon på, og lad suppen småkoge i ca. 10 min.

Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og peber.

Rør yoghurt med citronskal, citronsaft og salt.

Servér suppen med yoghurt og evt. groft brød.

PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med hvidløg og pocherede æg

TIP

Har du ikke brændenælder, kan du bruge spinat.
Se, hvad vi ellers skriver om: Brændenælde og Suppe